![]() |
|
![]() |
אונו - טכני טכני - דגמי אונו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Guest
|
בעיות הנעה באונו I.E.S מודל 95
שלום,
ברכבי יש בעיות הנעה, הרכב לעיתים מתקשה להניע אם בכלל, דבר שדורש הנעה בדרדור (הילוך שני, הרמת קלאז ובלה בלה בלה...). אני מאמין שיהיה יותר קל לזהות את התופעה אם אציין את הסימפטומים, אז ככה: 1. גם שהרכב מצליח להניע, הוא לא מניע מיד בנגיעה אלא לאחר שנייה או שתיים. 2. אי הצלחת הנעה קוראת תמיד במקרים שהרכב נכבה כתוצאה מהרמת קלאצ' מוקדמת, ז"א שבמקרה שזה קורה, 99 אחוז מהמקרים לא הצלחתי להניע לאחר מכן אלא רק בדרדור. 3. ברכב יש מצבר של וולטה אבל רשום שתאריך היצור הוא 05, וכבר יש סימנים של הברגה על המצבר אני מאמין מידיי הבעלים הקודמים לבדיקת המים במצבר. בברכה. |
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
תגובה
שלום שי !
כנראה שהמצבר שלך הלך לעולמו או שתבדוק פילטר דלק/רצועת אלטרנטור/ותבדוק לפני התנעה כמה וולטים ואמפרים יש במצבר יכול להיות שהוא ניגמר |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
יגאל שלום,
תודה רבה על התשובה, בהמשך השבוע הרכב יכנס למוסך והדברים הנ"ל יבדקו. או שאלו דברים שאפשר וכדאי לבדוק גם בעצמי. בברכה. |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
יכול מאוד להיות שאתה צריך "ריליי התנעה"... ברוב המכוניות הישנות מרכיבים בגלל בעיות התנעה...
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
יצא לי להתקל התופעה אצלי באונו 87 . לא משנה מה עשיתי הניע רק בדחיפה גם לאחר אוברול מלא . הבעיה היתה בסטרטר ובכבלים שמוליכים זרם אליו . אני הייתי מתחיל בהחלפת הכבל שמוליך זרם (כבל עבה מאוד ) מהמצבר לסטרטר . ( העלות נמוכה וניתן לחליף לבד , תקנה כבל ותקנה נעלי כבל ותלחץ לבד ) ולאחר מכן תפרק את הסטרטר או יותר נכון את האלקטרומגנט . יש בפנים מגען נחושת שמוליך זרם למנוע הסטרטר בעת ניסיון ההתנעה . למגען יש נטייה להתפייחות עקב הניצוצות שבחיבור .
תפרק את הלוחית נחושת תשייף אותה בעזרת נייר זכוכית ותרכיב בחזרה . אני מתערב שאם תעשה את מה שאמרתי הכל יעבוד כמו שעון . המנוע פשוט לא מסתובב מספיק מהר בכדי ליצור קומפרסיה מספקת להתנעה . עמית |
![]() |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד