![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#21 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
ראית את מיפלס המים מתחיל לעלות כאשר מעלים סל"ד (במנוע קר) משום שהטרמוסטט סגור.
המשאיבה מייצרת לחץ לכיוון הטרמוסטט ואין לו לאן לצאת. כאשר יש לחץ הוא מחפש את המקום שהכי קל לו להשתחרר, השיחרור נעשה לצד ההפוך למרות שהמשאבה ממשיכה להסתובב. ז.א לצד כניסת הנוזל למשאבה ודרך שם הוא חוזר לצינור הנמוך של הרדיאטור ומשם למכסה. אם תמתין מס' דקות עד שהטרמוסטט יתחיל להיפתח, התופעה תיעלם. לא צריך לרשום לי 1-0 משום שאנחנו לא עושים תחרות. ![]() דוד.
נערך לאחרונה על ידי davidmzr : 07-10-13 ב 18:01. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Senior Member
|
אבל כיצד ניתן לדעת אם משאבה לא תקינה לפי הסירקול עם מיכסה רדיאטור פתוח?
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
המשאבה אמורה לקחת את המים מהרדיאטור אתה אמור לראות את גובה המים יורד כשאר נותנים גז
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Senior Member
|
לא יצא לי להבחין בירידה של מיפלס המיים בהעלאה של הסלד אבל על פי ההיגיון כל עוד מערכת הקירור מלאה לחלוטין ללא כיסיי אויר אז כדי שהמיפלס ירד בזמן שנותנים גז שאר המיים צריכים ללכת לאן שהוא. הרי מיים לא ניתנים לדחיסה.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Senior Member
|
אצלי באונו יש משאבה חדשה כי הקודמת לא היתה טובה היא לא נתנה מספיק ספיקה וראיתי כאשר המנוע חם והמערכת מלאה כשאני נותן גז (מעלה בערך ל3000 סלד) יש ירידה במפלס ברדיאטור והירדיה היא יותר משמעותית עם המשאבה החדשה מאשר עם הישנה כאשר אני משחרר את הגז המפלס עולה ושלא נדבע על המערהולת שיש הפקק תוך כדי
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Senior Member
|
האם יצא לך לראות מצב זה ברכבים אחרים לדוגמא? ייתכן וזה תלוי במיבנה מערכת הקירור כולה. באונו כמו בפונטו אני מניח שדודי הרדיאטור ממוקמים בצדדים ולא דוד עליון ותחתון שאולי גם לכך יש השפעה מבחינת תנועת המיים שרואים. שוב, מכיוון שראיתי מצבים מישתנים בכל מיני מערכות קירור של כל מיני רכבים קשה לי לקחת את זה כאינדיקציה קובעת למצבה של משאבת המיים אבל אני סומך עליך יאיר אז בפונטו ואונו כן אקח זאת כאינדיקציה.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Senior Member
|
אני מסכים איתך כי בפורד פיאסטה של ההורים שלי יש מיכל עיבוי וכשהרכב חם והמכסה פתוח ונותנים גז לא סמתי לב לשינוי משמעותי אם בכלל בגובה המים והרכב לא סובל מהיתחממות והכל תקין בלי עין הרע(הרכב לא אוהב שמדברים עליו
)
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
צטט:
![]() לא ניתן לפי הסירקול לדעת אם המשאבה תקינה. היה לי ויכוח קשה ב-CF עם משתמשים שטענו שכן אפשר לדעת לפי הסירקול. העלתי שם את השיטה לבדיקת המשאבה עם תמונות, גם של המשאבה שפירקתי בה היו הכנפיים חצי אכולות למרות שהיו אכולות, היה סירקול ברדיאטור. לאחר שבדקתי בשיטה הישנה, הבנתי שהמשאבה תקולה. אתמול חיפשתי שם את התמונות בין כ- 4200 ההודעות שיש לי שם. והתייאשתי באמצע. לכן כתבתי בתגובה, "יש שיטה ישנה ובדוקה לבדוק, אותה המציאו מהנדסים. לפני שאולי אעלה אותה..." שים לב להדגשה מתחת למילה אולי. ![]() לגבי עליית מפלס המים ברדיאטור, קחו בחשבון שיש שני סוגי טרמוסטט. הימני (בתמונה) הוא עם חור כדי למנוע לחץ הפוף במערכת במנוע קר. דוד.
|
|
|
|
|
#30 |
|
Senior Member
|
מצאתי בשבילך:
פרק את הצינור העליון של הרדיאטור, הרכיב צינור באורך 1.20 מ' לפלנג' ביציאה מהמנוע.החזיק אותו לכיוון למעלה (לגובה ).סתום את יציאה העליונה של הרדיאטור, ומלא את הצינור מים. הניע את המנוע ותן גז בבת אחת.*אם המים עפים לגובה, המשאבה תקינה. אם לא יש להחליפה. יש לבצע בטמפ' העבודה, כדי שהטרמוסטט יהיה פתוח.או במנוע קר ללא הטרמוסטט. זו הבדיקה שחיפשת?
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| תופעת התחממות מוזרה.. | orarie12 | פונטו - טכני | 5 | 22-06-10 06:32 |
| התחממות מנוע. | gamba | בעלי מקצוע | 3 | 11-02-10 22:12 |
| התחממות מנוע | yevgenigel | בראבה - טכני | 6 | 19-06-09 21:17 |