![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| רכב כללי מדברים על עולם הרכב (מלבד פיאט). |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
תזכורת להדלקת אורות ברכב גם ביום מ 1.11.12
תזכורת - חובה להדליק אורות גם ביום.
ממחר, יום חמישי 1.11.12, חלה על הנהגים החובה להדליק אורות מעבר בכבישים בינעירוניים גם בשעות היום: www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=3484 בברכה - רפי לין
|
|
|
|
#2 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
תודה
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
תודה על העדכון. זו השנה השמינית שאני לא מדליק כלל אורות ביום בחודשי החורף, בתנאי שמזג האוויר נאה והראות מצויינת (שמיים כחולים, שמש זורחת ואור יום מלא). 4 שנים שיש לי את הסקודה ועוד לא החלפתי שום נורה ברכב - הרכב עבר כמעט 50K ק"מ.
עד היום, 8 שנים, כולם ראו אותי מצוין גם עם הפיאט, וגם עם הסקודה. מדובר בחוק מטופש המזלזל באינטליגנציה של הנהג הישראלי, ומונע ממנו להפעיל שיקול דעת תקין. את האורות ביום אני מדליק במזג אוויר קשה - כלומר בכל מצב שהשמש לא זורחת בשמיים: עננים, גשם, ברד, ערפל וכ' ללא קשר לתאריך בלוח השנה. נגד השוטרים אני מפעיל את הוויז - לפני שוטר מדליק, אחריו מכבה. פשוט וקל. לפני שבועיים נקלעתי לסופת גשמים אדירה ליד קרית טבעון וכמובן שנסעתי עם אורות חזית + ערפל פועלים בשעה 12 בצהריים למרות שלא היה חייב להדליק - על אותו משקל בכיוון ההפוך. זאת ועוד, במז"א נאה פעולת האורות מיותרת מכיוון שגם כך הראות מצוינת ולא שונה מאמצע הקיץ, וכמו כן מדובר במאמץ מיותר לאלטרנטור, מצבר, בלאי נורות וצריכת דלק גבוהה במעט - אז כשאפשר להימנע אז נמנעים. נערך לאחרונה על ידי stio : 31-10-12 ב 21:22. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
גיא, עד שלא תבין שתפקיד התאורה הוא לא לגרום לך להראות, או לראות, אלא להבליט אותך / לגרום לך לקפוץ מהר יותר לתשומת הלב של המסתכל, תמשיך להישמע כמו תקליט שבור.
ברוב העולם קיים העניין של הדלקת אורות גם ביום. בין אם זה תקנה/חוק/קומון סנס. הרעיון הבסיסי של תאורת יום (DRL) וחיישני תאורה ששולטים על תאורת הרכב, עומדים מאחורי העובדה הבלתי מעורערת הזו שתאורת הרכב שלך בשעות היום רק תורמת לבטיחות. נורות הרכב שלך יעמדו יופי במשימה של לדלוק במשך כל השנה. ובעלות כל כך מזערית וחסרת חשיבות כאשר כן תצטרך להחליפן, אחת לתקופה מאוד ארוכה, אתה משפר את הבטיחות שלך פי כמה מונים. אבל טוב שיש לנו אותך להזכיר לנו כמה כל תעשיית הרכב העולמית פחות או יותר ומחקרים ומוחות רבים בעולם, כולם טועים. סעו בזהירות חבר'ה. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
אורות ביום
כבר שנים שבמכוניות אמריקאיות, ללא הדלקת אורות, דולקים בכל זאת אורות המעבר (נמוכים) הקדמיים ובמתח נמוך יותר, כך שעוצמתם חלשה יותר ועם צריכת חשמל מופחתת.
בהדלקת אורות, ע"י הנהג, נדלקים האורות הראשיים בעוצמה רגילה ביחד עם האורות האחורייםותאורת לוחית הרישוי האחורית. שם שללו מהנהג את אפשרות הבחירה אם להדליק את האורות ביום. יש מגמה להחיל את אותה שיטת פעולה גם באירופה וכיום זה נעשה ויעשה ע"י תאורת לד (פסי לד) בתוך מכלל הפנס הראשי כשצריכת הזרם הנה אפסית ואורך חיי תאורת לד גבוה מאוד. בברכה - רפי לין
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| מינוס ברכב....אורות משחקים.. | s_nadav | פונטו - טכני | 2 | 10-08-12 20:21 |
| הדלקת אורות גם ביום.בעד או נגד | idango | רכב כללי | 3 | 09-11-09 08:12 |
| הדלקת אורות גם ביום | ארילו | רכב כללי | 56 | 08-11-09 23:03 |
| דיון: הדלקת אורות חזית בשעות היום בחודשי הקיץ: מעשה חכם או מיותר? | stio | רכב כללי | 24 | 29-10-09 16:36 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד