![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: Punto spice+Grande, Bravo
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: x
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אין שום עומס על המנוע ב2700 סל"ד.
זהו תחום העבודה היעיל שלו. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Senior Member
|
רק נבהיר נקודה. ב2700 סל"ד והילוך חמישי בוודאי שיש את הכי הרבה עומס. ככול שיחסי ההעברה קרובים יותר בהילוך 5 זה כבר קרוב ל1:1, כך גם העומס על המנוע\גיר\קלאצ' וכו', צריך הרבה יותר מומנט מאשר בכל הילוך אחר כדי לשמור על המהירות תנועה. העובדה שבסל"ד\הילוך הזה המנוע מגיע לנק' אופטימלית מבחינת צריכה\שיוט לא משנה את העובדה הזאת
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
טעות בידך ידידי.
בסל"ד 2700 במהירות שיוט יש הכי פחות עומס על המנוע/גיר וקלצ'. ככל שהתנופה יותר גדולה כך גם יש פחות עומס. קבל דוגמה. כאשר קלצ' מחליק קשה לרכב להתחיל את הנסיעה, אבל כאשר הוא בתנועה הוא פחות מחליק. אני מניח שיצא לך לדחוף אוטו שלא מניע,. מתי לדעתך היה צורך להפעיל יותר כוח, כאשר הרכב עומד או שהוא כבר בתנועה ?. העומס על החלקים הוא, כאשר רוצים להגביר מהירות. דוד.
|
|
|
|
#16 |
|
Senior Member
|
דוד, אתה מבלבל בין מושגים.
מה אני טענתי? שכאשר יחסי ההעברה הם קטנים יותר, ככה יש יותר עומס. אתה הפכת את העניין לתחילת נסיעה או במצב נסיעה. האנלוגיה די פשוטה, למעשה. קח אופניים עם 24 הילוכים. סע עם האופניים בקצב דומה בסיבוב הרגליים (שווה ערך לסל"ד). שים את האופניים בהילוך ראשון, כמה קשה\קל לך? ממש קל, נכון? תשמור על אותו קצב ותעביר להילוך 24. קשה לך או קל לך? קשה מן הסתם. אתה למעשה באנלוגיה הזאת משול למנוע כאנרגיה שעוברת מהרגליים שלך לגיר ולהתנגדות הגלגלים. לכן, הילוך חמישי מביא יותר עומס לגיר ולקלאץ' ברכב.זה כל מה שניסיתי לציין. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
חבל שב100 כל כך הרבה טורים...
אצלי בפונטו ספייס 16V גיר רציף ב100 אני ב2000+- |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
agent5, אם מה שכתבת הוא ללא קשר לנסיעה/שיוט/תנופה אתה צודק.
דוד.
|
|
|
|
#19 |
|
Senior Member
|
קשור לשיוט..
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
צטט:
בELX הסל"ד נמוך יותר כי "יחסי ההעברה" ארוכים יותר כביכול. זה בא על חשבון התאוצה. |
|
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פונטו ספייס 2001, טורים "נופלים" לסרק מתחת ל-2500 סל"ד | fugazi | פונטו - טכני | 16 | 07-10-10 13:52 |
| "טרטל" - "קולור מג'יק פלוס" לצבע מטאלי | Ron_Dadon | שיפורים וקוסמטיקה | 0 | 04-04-09 15:48 |
| לראשונה: חובב מותג "פיאט" שלח מכתב ליצרן באיטליה עם עלילות סמל"ת- וקיבל תשובה | stio | פיאט כללי | 3 | 10-12-08 11:11 |
| כך צוות לוח "יד 2" מייעצים: "פונטו ELX לא אמינה, לא סחירה, הגיר נוטה לתקלות" | stio | פיאט כללי | 14 | 24-09-08 08:00 |
| סמל"ת בקמפיין פרסומי על כביש 6: "מפיאט באהבה" | פיאט כללי | 2 | 13-04-07 16:52 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד