![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| אונו - טכני טכני - דגמי אונו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: uno 999cc 45
|
שאלות לגבי ראש מנוע
שלום לכולם,
לאחרונה התחילה אצלי בעייה לאחר שהרכב התחמם, בסרק האוטו ממש רועד מפלס השמן עלה והשמן בצבע בהיר. כמו כן לאחר נסיעה ממושכת (כחצי שעה) כל המים כאילו יוצאים מהקרבורטור (יכול להיות) ונאלצתי להוציא את הפילטר אוויר כדי להגיע לביתי. למיטב הבנתי הלך הראש וכמו שזה נראה אין הרבה אופציות. להחליף ראש - כמה עולה? לשפץ ראש - כמה עולה? ניראה לי אבסורדי לשלם מעל 1K שקל למוסך שה"מחירון" של הרכב עומד על 2K בערך ועדיין לא הייתי רוצה לוותר על הפיאט .. הרכב מנוע 999 קרבורטור שנת 93 |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: יונדאי אקסנט
|
איך שלא תזוז אתה תצא במינימום עם 2 וחצי אלפיות וזה עוד בעדינות יתרה...
רק השיפוץ במכון ראשים כגון ברזאני ודומיו עולה בסביבות 700-800 ש"ח. על זה תוסיף סט אטמים, טיימינג, מותחנים, משאבת מים, פילטר שמן ופילטר אויר, מי קירור חדשים ושמן מנוע חדש. על זה תוסיף עבודה: פירוק והרכבת ראש וכל המכלולים שהוזכרו לעיל ושטיפה כללית למערכת השמן והמים... לא נראה לי שתצא בפחות מ 2500.
דוד קלדרון - רע"ן חקירות | רשות האוכלוסין, ההגירה ומעברי הגבול | http://www.piba.gov.il פתרונות מחשוב ותכנות בסיסי נתונים לעסקים קטנים (VBA/ ACCESS) נערך לאחרונה על ידי davidka : 03-01-11 ב 22:58. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
תבצע לבד .. אם יש ברשותך היכולת ...
אם הבנתי נכון אתה מחדרה . גש לקלנסואה בתחנת דלק הראשונה מצד ימין יש בחור שמשפץ ראשים מנוע כנס אליו ותבצע שיפוץ (300-500 ש"ח ) להערכתי . קנה סט אטמים איכותי + שמן + פילטר שמן + נוזל קירור איכותי . (460 ש"ח ) נקז שמן .סגור פקק שפוך כ 4 ליטר סולר למיכל השמן הרץ המנוע על ריק (ללא ראש ) ניתן לביצוע ביד או ע"י שימוש בסטרטר . ( ליקוי שאריות מים + שמן ישן ). נקז מים ושטוף ראדיאטור על הדרך וגם הבלוק משאיות מים ושמן . קבל ראש מוכן . נקה את המנוע עצמו הרכב בסדר הפוך משפירקת . (עדיף להתייעץ עם מישהו שכבר ביצע עבודה דומה ) הדק את ברגי הראש לפי סדר סגירה ועם טורק . הרכב כל הסעפות . הרכב צנרות החלף מסנן שמן . הוסף נוזלים לפי הוראות יצרן . לפי הערכה שלי יום-יומיים לבחור ללא ניסיון . לוקח לי כ 4-6 שעות . חסכת 1500 עלות משוערת כ 1000 ש"ח . עמית
|
|
|
#4 |
|
חבר מועדון
|
רציתי להוסיף שאין שום קשר למחירון הרכב ולאחזקתו
אני הדוגמא הכי טובה לכך ..
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: uno 999cc 45
|
קודם כל תודה על התגובות.
הייתי מעוניין לנסות ולתקן את זה לבד, נשמע כמו פרוייקט מעניין. השאלה שלי היא איך ניתן לדעת אם באמת זה רק הראש שנהרס או שזה כל הבלוק? במחיר של 1500 שקל האם לא עדיף לקנות פיאט אחרת (נניח 1400 סמ"ק) ולהשתמש בפיאט שלי לחלקים (אמנם לא חלקים של המנוע אבל שאר החלקים זהים/דומים)? ובכלל זה מצב קצת לא נעים שצריך להוציא סכומים כאלה על רכב שיש בו הרבה תקלות בגלל גילו וגם אחרי השקעה כזאת אני נישאר עם אונו מנוע 1000.. לא שאני לא אוהב את הרכב, פשוט הוא רואה המון מוסכים (מכל מים ברדיאטור שהתפוצץ, מיסב בגלגל ועוד תקלות קטנות יותר). בקיצור חבל שאין אונו שנת 2000.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
חבר מועדון
|
שלום!
ראשית החלקים לא זהים , (מנועים מדגם שונה ) ושנית מי אמר שתקנה רכב טוב ? אולי יש עוד בעיות . אני מממליץ תפרק את הראש תראה אם הוא פרוץ ע"י כך שיהיה צילינדר אחד דיי נקי ביחס לאחרים (כאשר חודרים מים לצילינדר הקיטור מנקה את הבוכנה ואת המצת ) . כמו שאמרת אין מה להפסיד הרכב לא שווה הרבה. לגבי עלות לא תצא בזול בהודעה הקודמת פירטתי עליות מינימליות לא לקחתי בחשבון משאבות מים מוטחנים וטרמוסטט שאני הייתי מחליף על הדרך . , ההשקעה לא מדיקה ביחס למחיר הרכב . אך אם תבצע עבודה טובה עם נוזל קירור איכותי אתה יכול לנסוע בשקט מעל 100K קילומטרים . אני אבדוק לך אולי יש לי ראש משופץ ב400 ש"ח . מחבר . אולי תרכיב אחר וזהו . עמית
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
אשמח לעזור לך לי יש פיאט אונו בבית עם ספר ויש לי לא מעט ידע בתחום
עשיתי לאחי חצי שיפוץ אצלו באונו והוצאתי את המנוע של הוולבו של ההורים בשביל לשלוך לחריטה בבוכנות תתקשר 0547257532 יאיר |
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| יעוץ לגבי החלפת מוסך, הזמנת קיט GSR, שאלות לגבי וריאטור | mishel27 | פונטו - טכני | 19 | 19-04-10 20:53 |
| כמה שאלות לגבי פונטו | tombraider | פונטו - טכני | 9 | 08-02-10 17:40 |
| שאלות בנוגע לבדיקת רכב | yochai_t24 | יעוץ ברכישת רכב | 4 | 25-01-10 20:47 |
| שאלות לגבי פונטו HGT | liran315 | יעוץ ברכישת רכב | 7 | 10-11-09 18:44 |
| יש לי כמה שאלות לגבי hgt... | y26 | יעוץ ברכישת רכב | 8 | 04-06-08 13:39 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד