![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: Punto ELX
|
ניקוז אוויר
אהלן, בגלל שהמזגן לא חימם ושמעתי רעשי בועות מהרדיאטור חימום הפנימי (אין לי מעקף עליו)הבנתי שאני צריך לנקז אויר. גם חשבתי שיש צורך כי השאלתי את האוטו לחבר לפני חודשיים והוא חשב שיש נזילת מים אז הוא פתח את המיכל מים כשהאוטו היה חם והשפריצו לו מלא מים ואח״כ הוא מילא מים.
בכל מקרה ניקזתי היום אויר, פתחתי את המיכל מים, את הפקק בקצה הרדיאטור ואת הפקק על הצינור שניכנס לקיר האש והתחלתי למלא מים שהאוטו מונע, והמזגן עובד על חימום. סיימתי ונסעתי הביתה נסיעה של 40 דקות. אחרי כמה שעות שהאוטו עמד בחניה, אני מגיע ורואה שיש סימן של מים על הרצפה מהאוטו. מה הסיבה? יכול להיות שמילאתי יותר מדי מים והם נפרקו? בכל מקרה הוספתי קצת כי היה נראה לי שירד קצת המפלס. מה הסיבה לנזילה? חשוב לי לציין שאין לי ולא היו לי נזילות מהרדיאטור, והאוטו לא מתחמם במיל גם לא באוגוסט הלוהט שהיה. הרכב הוא פונטו ספייס elx 2002 תודה לעונים* |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
יכול להיות שנשאר אוויר במערכת, ויכול להיות באמת שמילאת יותר מדי.
אמרת שעשו מעקף לרדיאטור חימום, אז איך ניקז עם הצינור שנכנס לקיר האש?
|
|
|
#3 |
|
Member
|
אמרתי שאין מעקף. אני מקווה שמילאתי יותר מדי. מעצבן שאי אפשר לראות כמה צריך למלא.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 1.1 , פגו' 306
|
הדבר הכי מעצבן הפונטו
אין איך לראות כמה מים יש
|
|
|
#5 |
|
Member
|
טוב נראה לי שאני יודע למה נזלו המים, אני לא בטוח.
היום שהגעתי לחניה, נשארתי כמה דקות לדבר בטלפון ושיצאתי מהאוטו שוב ראיתי מזילת מים ממתחת לרדיאטור. פתחתי מכסה מנוע והרגשתי שהמיכל בדרך אל הפקק רטוב במים הרותחים של הרדיאטור. אתמול שסגרתי אותו שמתי לב שכשאני סוגר את הפקק עד הסוף הוא כאילו עובר את נקודת המקסימום סגור שלו, ומתחיל להיות מוברג שוב בקלילות. מכירים את התופעה בפקקים שמבריגים אותם עד הסוף ופתאום מרגישים שצריך להבריג מחדש. אז נראה לי שהוא לא אטום מספיק כנראה...או שלא היה מוברג טוב. איפה אפשר לקנות פקק כזה חדש? שוב חשוב לי לציין שהרכב לא העיז להתחמם גם לא בפקקים שעמדתי בדרך הביתה. מה שגורם לי לחשוב שהמים נזלו רק בחניה... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
הגלגלים שלי: פנדה
|
אני מקווה בשבילך שההברגה הלכה בבורג הניקוז עצמו ולא בהברגה הפנימית שבצינור.
תוכל לבדוק זאת, אם תוציא את הבורג לגמרי ותראה האם ה"שיניים" שלו אכולים. אם הם אכולים, הרווחת. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
למזלי אתה צודק... הפקק סדוק בצד ובגלל זה בעצם ההברגה לא מתהדקת חזק. היום בסיום הנסיעה ללימודים פתחתי מכסה מנוע וראיתי שהמים הרותחים נוזלים מכיוון הפקק כלפי מטה. הבאסה היא שכבר כל הנוזל קירור נמהל לי במים עם כל התוספות מים שעשיתי, אז עכשיו אני אצטרך להחליף מים.. כמה יעלה לי להחליף רק מים במוסך?
ואיפה אפשר למצוא פקק כזה? אני לא יכול למלא מים כל פעם אחרי נסיעה תודה |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
הגלגלים שלי: פנדה
|
ברגי הניקוז מיוצרים מלכתחילה עם סדק בצד על מנת שלא יצטרכו להבריג אותם החוצה עד הסוף בזמן הניקוז, כך שהסדק אינו ראיה להברגה לא תקינה בבורג הניקוז.
עקרונית ניתן להבריג שם בורג רגיל באותו קוטר עם עם טבעת גומי. מי קירור יעודיים ניתן לרכוש במוסכים המורשים. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: יונדאי אקסנט
|
שמעון
קבל ביטול...
|
|
|
#10 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
שמעון, הבחור מדבר על הפקק מילוי, ואתה מדבר על הברז ניקוז.
נירו, פקק כזה אתה יכול לרכוש בכל מוסך של פיאט וגם אצל נחום סודאי ומ.י.ר חלפים בת"א. להחליף נוזל קירור זה תהליך קצר ומהיר. לא מאמין שיגבו עליו יותר מ-200 ש"ח (כולל הפראפלו), בכל מקרה תתמקח קצת.
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| כריות אוויר | s_nadav | פונטו - טכני | 1 | 01-07-10 16:20 |
| צינור פילטר אוויר(פתוח)עם חור-נכנס אוויר חם מהמנוע | anakonda | פונטו - טכני | 0 | 09-03-09 02:25 |
| מהו לחץ אוויר מומלץ לקופה? | stas203 | קופה - טכני | 2 | 28-02-09 18:51 |
| לחץ אוויר | dodihob | פונטו - טכני | 6 | 14-02-09 23:31 |
| מחפש פילטר אוויר מקורי כולל תושבת עד הסעפת יניקת אוויר . | psychotrip | קניה | 5 | 01-11-08 07:45 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד