מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום כללי > רכב כללי
עקוב אחרינו ב-RSS

רכב כללי מדברים על עולם הרכב (מלבד פיאט).

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הרכב שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום מסלול לרכבים קלסיים

שם:  
צפיות: 
גודל:   

ה- פיאט שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

קצת מסלול בימי מסלול

שם:  
צפיות: 
גודל:   

Magnifico Punto!

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

נושא נעול

כלי נושא הצג מצבים
ישן 01-11-09, 20:31   #11
Caveman
Super Moderator
מנהל

האווטאר של Caveman

הגלגלים שלי: APESS
גיא, אולי עוד לא הבנת, תפקיד האורות באור יום הוא לגרום לך להראות. לא להאיר את הדרך שלך.
זה נבדק מספיק פעמים, מושרש בתרבות הנהיגה במספיק מדינות בעולם, וזה משפיע לטובה. הרכב שלך בולט יותר. אין לך מה להתווכח כאן. זו גם פיזיקה פשוטה מעבר לכל הטררם.
העיניים שלך קולטות אור. אם תאיר עליהן בפנס, אתה תבחין בפנס הרבה יותר טוב, מאשר אם השמש תאיר על הפנס, שבתורו יחזיר את האור אל העיניים שלך (שככה אגב, אתה מסוגל לראות עצמים).

פחד מנהיגה? אולי תפסיק להשתמש בבלם יד בעליות, ועוד ברכב אוטומטי. תיאלץ לסלוח לי, או שלא.

הכללים לכתיבת הודעות בפורום. נא לקרוא.

נערך לאחרונה על ידי Caveman : 01-11-09 ב 20:35.
Caveman מנותק  
ישן 01-11-09, 20:38   #12
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
גדעון, אולי אתה עוד לא הבנת, אבל מה שאני מנסה להסביר כאן ובשרשור ההוא זה שהאורות בשילוב שמש חזקה לא גורמים לך להיראות יותר טוב, ואם כן ההבדל מזערי ובטח שלא תורם לבטיחות.

כשהשמש נעלמת בגלל תנאי מזג האוויר, התיאוריה שלך נכונה ואז העיניים קולטות יותר אור, מכיוון שמעט חשוך בחוץ.

אגב, אני משתמש בבלם היד בעליה קשה כדי לא להדרדר בטעות על הרכב שנמצא מאחוריי, לא בגלל שאני "פוחד", אלא בגלל שאין לי כוח לסחיטות כספים מצב נהגים אחרים או הצגות ודרמות מיותרות בכביש.

אתם יכולים להמשיך להדליק אורות באמצע הקיץ, אח"כ אל תגידו שבפונטו הנורות נשרפות מהר ו/או שהפנסים נעכרו לכם.
stio מנותק  
ישן 01-11-09, 21:25   #13
Caveman
Super Moderator
מנהל

האווטאר של Caveman

ואני טוען, והמדע לצידי, שאור המכוון אל העיניים שלך, מבליט את העצם ממנו הוא יוצא, שבמקרה שלנו זוהי הנורה.
שוב, מדע ופיזיקה בסיסיים. בדיוק כמו הצבת מראה במקום כלשהו, שהכיוון שלה מאפשר לשמש להשתקף מול העיניים שלך. לא רק שאתה תראה את המראה בקלות ובמידיות, אתה גם תסתנוור מהשמש מיידית.
אגב, לא סתם אוסרים על חיילים בשירות קרבי להצטייד בחפצים נוצצים. זוהי בדיוק הסיבה. בלילה וביום.

אני שוב אתן את הדוגמא מהנסיון האישי שלי, שמשפיע על החיים שלי. נהגים שמדליקים אורות עוזרים לי להבין יותר מהר, יותר בקלות ויותר ביעילות מה קורה סביבישאני על האופניים שלי. שניה אחת כאן, ויש סיכוי לא רע שאני לא אכתוב יותר בפורום הזה

חושב אחרת? בבקשה. אני מקווה שהשוטר שיעצור אותך יחלוק איתך את אותה החשיבה. אחרת תוכל לרכוש הרבה נורות חדשות בדו"ח שתקבל.

בכל רכב, כן, בכל רכב, הפנסים נעכרים. זה ממש לא קשור לאם הדלקת אורות או לא, אלא לכמות הזמן שהרכב מבלה בשמש ישירה. האמור מתייחס לרכבים בעלי פנסים מפלסטיק כמובן.

מעניין, לפני 3 שנים התקנתי את נורות הHELLA שקניתי באוטודיפו, עד היום לא נשרפה אפילו אחת. ואני מדליק אורות קבוע. העלות אגב הייתה 40 ש"ח לזוג. למעשה, אף נורה אחרת באוטו לא נשרפה מאז שקניתי אותו.
יאמר לרעת הOSRAM COOL BLUE שהיו לפני, שהן כן נשרפו. כנראה לא תאמו את הפנסים כמו שצריך.

אם היית יודע לנהוג, ותסלח לי, אבל מי שמשתמש בבלם יד בעליה, ועוד ברכב אוטומטי, לא יודע לנהוג, לא היית צריך את זה. מכאן אני מסיק שאתה מפחד, ויתכן שאינך יודע לשלוט ברכב שלך.
מעניין, עד היום לא נתקלתי במישהו שנוהג כך, כולל אותי. מעולם לא הייתה לנו בעיה להתחיל נסיעה בכל עליה.

נערך לאחרונה על ידי Caveman : 01-11-09 ב 21:37.
Caveman מנותק  
ישן 01-11-09, 21:47   #14
stio
כתבנו בצפון

מעולם לא ראית כיצד אני נוהג ומעולם לא נסעת איתי ברכב, כך שכל המסקנות ו/או התיאוריות שאליהן הגעת הם קישקוש מוחלט.

אור אכן מבליט את העצם שממנו הוא יוצא, אך רק אם הוא מכוון ישירות לעיניים שלי, זה נכון. לא הבנתי מה הקשר לרכב שנמצא 500 מטר מולך, הפנסים מכוונים ישר לעיניים שלך? הם מכוונים לכביש עצמו במטרה לא לסנוור. אם היית אומר אור גבוה היית אומר לך "מילא", אותו באמת רואים מצויין ביום, אבל מצד שני מסנוור.

הפנסים נעכרים בעיקר מהשמש, אך נתקלתי בפנסים שנעכרו מבפנים- וזה כתוצאה משימוש מוגזם באורות כשלא צריך.

בנושא הנורות של הרכב שלך והדוגמא שנתת, אני לא רוצה להעליב, אבל לפי מה שאני מבין על האופניים שלך אתה נוסע יותר. אני טועה? גם לי אם יהיה רכב שכל היום יעמוד מכוסה בחניה ונוסע 5 ק"מ ביום, הנורות שלו לא יישרפו גם במידה ואני אדליק אותם ביום. מהי החוכמה כאן בכלל?

נערך לאחרונה על ידי stio : 01-11-09 ב 21:54.
stio מנותק  
ישן 01-11-09, 22:01   #15
Caveman
Super Moderator
מנהל

האווטאר של Caveman

איזו חוכמה בדיוק צריכה להיות כאן?

על האופניים התחלתי לרכוב ברצינות לפני כחודשיים. אני רוכב בערך 3 פעמים בשבוע, פעם אחת מתוכן לבסיס ובחזרה. לשמחתי זה מתאפשר לי וזה פשוט תענוג. מביא אותי למחוז חפצי תוך כדי פעילות כושר גופני טובה מאוד, וכמובן שמהנה.
ועם כל הכבוד גיא, הרכב שלי נוסע יותר מהרכב שלך (לא שאני מבין מה טוב, או רע כאן בכלל, או מה בדיוק זה מוכיח, אבל שווין), המספרים מדברים בעד עצמם. אתה זה שממש לא מהווה דוגמא לצרכן רכב. דווקא הרכב שלך נוסע 5 דקות ביום, לא שלי.
הרשתי לעצמי לחשב קצת, ואתה נסעת בממוצע בשנה האחרונה 17.835 ק"מ ביום. אם נהיה נדיבים ונניח שמהירות הנסיעה הממוצעת שלך היא 70 קמ"ש, נסעת 3.924 דקות ביום בממוצע. מה זה בדיוק מוכיח לגבי הדיון כאן? אין לי מושג. אני באמת סתם נהנה לחשב שטויות

וכן, האורות גורמים לעדשה במקרה שלנו להאיר, או לנצוץ, או איך שלא תקרא לזה, על רקע הפנס. זה מבליט אותה. אני באמת לא מבין למה להתווכח, תעשה חיפוש קצר בגוגל ותראה תמונות לכאן ולכאן, תקרא קצת, ואז תכתוב שוב את מה שכתבת.

לא טענתי שראיתי אותך נוהג, או נסעתי איתך (ואולי טוב שכך). את ההשערות שלי אני מסיק מגיבובי השטויות שאתה כותב כל פעם. יתכן שהן נכונות, יתכן שלא, העקביות של הדברים שאתה כותב דווקא כן נכונה, וכן מאשרת את ההשערות שלי בצורה כזו או אחרת.
לדוגמא, על שימוש בבלם יד כדי שהרכב לא ידרדר לך. או למשל שהאלטרנטור מתאמץ שמדליקים את האורות.
או, שאתה מנסה לעשות "פתיחות" עם נהגים תמימים בכביש. למשל עם כל מיני רכבים כגון ברלינגו (אם זכרוני אינו מטעה אותי), ואז חוזר לכאן ומתרברב שהפאביה משיגה כל אחד ברמזור. ברור שזה המצב בהנחה שהנהג השני לא מודע לעובדה שהוא משתתף בכלל במרוץ.
אין בנאמר לצאת נגד הרכב שלך, שמאז ומתמיד טענתי שהוא רכישה מעולה.

נערך לאחרונה על ידי Caveman : 01-11-09 ב 22:12.
Caveman מנותק  
ישן 01-11-09, 22:14   #16
stas203
Senior Member

האווטאר של stas203

הגלגלים שלי: Fiat Coupe 16VT
בן אדם שרואה תקין לא צריך אורות דלוקים באור יום כדי לזהות רכב על הכביש.
אני לא מבין למה לעשות דברים סתם כי אמרו? ולהדליק אורות ביום בהיר זה מיותר,זה אפילו מעצבן אותי בזמן נהיגה כשיש מולי רכב אם אורות דלוקים ביום.
לגבי חוקים שיש במדינת ישראל אני מעדיף לא להגיב זה סתם יגרום לי עצבים לכל היום
stas203 מנותק  
ישן 01-11-09, 22:21   #17
shachar
Senior Member

האווטאר של shachar

הגלגלים שלי: Punto Dynamic
שלח הודעה דרך MSN ל shachar
מילא בישראל

תראו אילו חוקים קיימים בעולם : (אתנחתא קומית קלה מהויכוח מעלה הפיהוק שנולד פה )

אין להתנשק על פסי הרכבת בשום מקרה שהוא . (צרפת)

בפריז המאפרה נחשבת כנשק קטלני ( לצומת לב המטילים ) . (צרפת)

חל איסור לירות בחיה כלשהי מתוך רכב נוסע פרט ל....לווייתן . (טנסי)

ועברת על החוק אם יצאת מביתך ללא תחתוניך ! ( תאילנד)

אם חשקה נפשך במסטיק בזמן טיול בסינגפור על פי חוק אסור למכור את אותו ממתק ! (סינגפור)

על פי חוק כול שוטר אשר מקבל שוחד חייב לדווח על זאת, אחרת הוא עובר על החוק . (קוריאה הדרומית)

בצרפת אין זה חוקי לחלוטין לקרוא לחזירך האהוב נפוליאון . ( צרפת)

אם בעל כרכרה רוצה לעקוף עם סוסו רכב כלשהו ובעל הסוס מרגיש את אי הנוחות של הסוס מחויב הנהג לעצור ואם זה לא עוזר הוא חייב לכסות את הרכב המטריד . ( דנמרק)

חל איסור על בעל להכות את מושא אהבתו ברצועה אשר עבה יותר מ6 ס"מ , אלו אם כן היא מאשרת לו . ( קליפורניה)

אין זה חוקי באלבמה להסתובב עם גביע של גלידה ........... בכיס האחורי . ( אלאבמה )

חל איסור מוחלט על כל סוגי החיות להזדווג כ 500 מטר מבתי ספר או מקומות קדושים . ( קליפורניה )

עוד חוק שקשור לחיות בקליפורניה אסור לצוד לפי החוק עשים תחת פנס רחוב . ( קליפורניה )

אם אתם לא רוצות שהבית שלכן יוכרז כבית-בושת , אז לפי החוק אסור שיגורו בו יותר מ 8 נשים ביחד תחת אותה קורת גג . ( טנסי )

לא חוקי לחלוטין לדרוך על כסף בשום מצב שהוא ( כסף שיוצר על-ידי המדינה ) - תאילנד

בסין יש חוק שקובע שעליך להיות אינטליגנטי על מנת ללמוד במכללה ( סין )

שכחתה להוריד את המים בשירותים הציבוריים יוטל אליך קנס גבוה ביותר ( סינגפור )

עוד בסינגפור זרקתם משהוא ברחוב סתם אתם יכולים למצע את עצמכם בכלא . ( סינגפור )

ביפן מגיל 13 חוקי לקים יחסי מין ( יפן )

כל אזרח בקליפורניה יוכל ליהנות מהשמש לפי חוק . ( קליפורניה)

לגבר אסור לפי החוק לירוק ליד נשים ( לבד מותר לו ) - אלאבמה -

באלבמה זה לא חוקי להעיף פסולת מן האף כנגד כיוון הרוח . ( אלאבמה)
shachar מנותק  
ישן 01-11-09, 22:24   #18
stio
כתבנו בצפון

גדעון, לפני שאתה עושה חישובים כמה ק"מ נסעתי, תבדוק כמה אתה נסעת. אני טועה או שעוד לא הגעת ל- 70K?
תוך חודש אחד (בחודש האחרון) הרכב שלי נסע 1000 ק"מ, זה קצת הורס לך את החישובים אני מניח... אגב, איביזה שחורה 3 דל' עשתה לי ביה"ס בזינוק מ- 0 קמ"ש היום, למרות שהגיר היה על S, מדחס מזגן כבוי והסל"ד הגיע עד 6K... מישהו יודע איזה מנוע מותקן ברכב הזה?

וגדעון, אני באמת ממליץ לך להפסיק להגיע למסקנות ממה שאתה קורא בפורום הזה או בפורומים מקבילים. תגיע קצת לטיולים (אתה אף פעם לא בא) ותראה את הדברים מול העיניים שלך, ואז תגיע למסקנות. אם מישהו כאן היה בטיול האחרון ומוכן לספר לגדעון אם היו לי בעיות כלשהן בנהיגה- מוזמן.

מעבר לזה אני מוכן לעשות במיוחד בשבילך ניסוי: אני אעמוד ביום שמשי ליד הרכב שלי (נניח במרחק 50 מטר), ואצלם אותו פעם אחת עם אורות כבויים, ופעם אחת עם אורות עובדים. אתה תגיד לי אם יש הבדל משמעותי, מסכים להשתתף בניסוי הזה?

וממליץ לכולם בלי שום קשר להפסיק להתנהל ע"פ החוקים הדביליים של המדינה הזו, שנעשים למטרת כיסוי תחת ו/או לסחיטת כספים מהציבור. לפעמים צריכים להפעיל שיקול דעת! אני עד היום לא מבין על מה העירייה רוצה 260 ש"ח על "היטל צריכה". גנבים.

כמה דברים נוספים:
א. האלטרנטור אכן מתאמץ יותר עם מערכת אורות עובדת.
ב. אני לא עושה "פתיחות" עם נהגים תמימים, אלא רק במקרים בודדים (מאוד) ורק כשהנהג השני יודע מזה.
ג. אם היית גר בצפון, היית יודע אילו עליות יש פה. אני משתמש בבלם היד לשקט הנפשי, אתה יכול לחסוך זאת, אחרי הכל באיילון אין עליות.

נערך לאחרונה על ידי stio : 01-11-09 ב 22:33.
stio מנותק  
ישן 01-11-09, 22:24   #19
joseph64
Junior Member

הגלגלים שלי: פונטו
כולם צודקים- אבל יש חוק בישראל

חברים,

המחוקק חשב על כל הנקודות שהעלתם ולכן:
א. נקבע בחוק שרק בחודשי החורף נדרשת הדלקת אורות בדרך בן עירונית , וזאת בכדי לאפשר לרכב בתנועה להראות טוב יותר.
ב. עלתה הנקודה של הבלאי המואץ לרכב (בעיקר אלטרנטור ומצבר) ולכן נקבע כי החובה היא אך ורק בדרך בן-עירונית. יתר על כן נקבע כי רכבים 'גדולים' (משאיות וכדומה) ידליקו אור בכל מצב , מתוך הנחה שהבלאי כתוצאה מכך עבורם זניח.
ג. המחוקק לא מותיר לכל אחד מאיתנו את הזכות להחליט מתי צריך להדליק אורות, ומתי לא, ולכן הקביעה היא חד משמעית (מנסיוני השוטרים לפעמים מפעילים שיקול דעת..)
ד. לרכב מסוכן וקטן במיוחד - אפנועים , קבע המחוקק כי הם צריכים להדליק אורות כל השנה , למרות הבלאי המוגבר (ולדעתי בצדק!!!).

יוסי
joseph64 מנותק  
ישן 01-11-09, 23:02   #20
Caveman
Super Moderator
מנהל

האווטאר של Caveman

צטט:
במקור פורסם על ידי stio צפה בהודעה
גדעון, לפני שאתה עושה חישובים כמה ק"מ נסעתי, תבדוק כמה אתה נסעת. אני טועה או שעוד לא הגעת ל- 70K? כן, אתה טועה
תוך חודש אחד (בחודש האחרון) הרכב שלי נסע 1000 ק"מ, זה קצת הורס לך את החישובים אני מניח... לא ממש, החישוב היה לפי הדיון האחרון שפתחת לגבי סיכום שנה עם הרכב שלך. מעבר לזה, 1K ק"מ בחודש זה מצחיק יחסית לממוצע. במיוחד שזה חודש בודד פה ושם. אני לא ממש רחוק משם אגב, אבל בעקביות. שוב, באמת שאין לי מושג למה זה תורם לשנינו חוץ מאימון הקלדה במקלדת אגב, איביזה שחורה 3 דל' עשתה לי ביה"ס בזינוק מ- 0 קמ"ש היום, למרות שהגיר היה על S, מדחס מזגן כבוי והסל"ד הגיע עד 6K... מישהו יודע איזה מנוע מותקן ברכב הזה? איזו שנה? עצם העובדה שהגעת למצב הזה כבר מראה כמה אתה מתעסק בשטויות.

וגדעון, אני באמת ממליץ לך להפסיק להגיע למסקנות ממה שאתה קורא בפורום הזה או בפורומים מקבילים. סליחה, חשבתי שמה שאנשים כותבים כאן מגיע מעצם העובדה שהם באמת מתכוונים לדבריהם. אני אתייחס לדבריך כאל שקר מוחלט מעתה והלאה. אם הדברים הם כמו שאתה מתאר, אין טעם בפורום בכלל, הרי כולנו סתם כותבים דברים ללא בסיס אמיתי. תגיע קצת לטיולים (אתה אף פעם לא בא) האמת שזה באמת צירוף מקרים מעניין שלא הגעתי לטיולים שאליהם אתה הגעת. ותראה את הדברים מול העיניים שלך, ואז תגיע למסקנות. אם מישהו כאן היה בטיול האחרון ומוכן לספר לגדעון אם היו לי בעיות כלשהן בנהיגה- מוזמן. אני לא צריך לראות אותך נוהג ומנסה להוכיח למישהו שיש לך, או אין לך את מה שאתה מנסה להוכיח שיש לך או אין לך. זה גם לא ממש מעניין אותי האמת.

מעבר לזה אני מוכן לעשות במיוחד בשבילך ניסוי: אני אעמוד ביום שמשי ליד הרכב שלי (נניח במרחק 50 מטר), ואצלם אותו פעם אחת עם אורות כבויים, ופעם אחת עם אורות עובדים. אתה תגיד לי אם יש הבדל, מסכים להשתתף בניסוי הזה? לזה אתייחס מחוץ לציטוט

וממליץ לכולם בלי שום קשר להפסיק להתנהל ע"פ החוקים הדביליים של המדינה הזו, שנעשים למטרת כיסוי תחת ו/או לסחיטת כספים מהציבור מישהו אמר 1984?. לפעמים צריכים להפעיל שיקול דעת! אני עד היום לא מבין על מה העירייה רוצה 260 ש"ח על "היטל צריכה". גנבים. שיקול דעת מופעל אחרי החוקים, שהם הבסיס להכל. חלקם ניתנים לכיפוף ולהתחשבות במקרים קיצוניים. ללא הבסיס הזה, ימי הביניים היו דרך החיים שלנו נראה לי.

כמה דברים נוספים:
א. האלטרנטור אכן מתאמץ יותר עם מערכת אורות עובדת.
ב. אני לא עושה "פתיחות" עם נהגים תמימים, אלא רק במקרים בודדים (מאוד) ורק כשהנהג השני יודע מזה. אז הוא לא ממש נהג תמים, וזה עדיין מעשה אידיוטי לחלוטין לדעתי.
ג. אם היית גר בצפון, היית יודע אילו עליות יש פה. אני משתמש בבלם היד לשקט הנפשי, אתה יכול לחסוך זאת, אחרי הכל באיילון אין עליות. זה בסדר, יש לי את הנסיון שלי בנהיגת שטח בארץ ובאירופה (4 מדינות שונות עם שבועיים שהות בכל אחת מספיק?) באווירויות שבהן אתה מתקשה בכלל ללכת. אני מתורגל מספיק בעצירות/התחלות נסיעה בשיפועים של מעל 50 מעלות (עליות וירידות), עם/בלי הצלבות, בסלעים, חול ומים, וברוב המקרים ללא נעילות דיפרנציאלים. על רכבים ידניים (חלקם משנות ה80 ומטה, שזה אומר גז ביניים, דאבל קלאץ'. מכיר את המושגים הללו?), ועל רכבים אוטומטיים.
אדום הוא הצבע באופנה !

ולשאר: (מקווה שכל הקישורים עובדים. הוספתי קישור לתמונה עצמה גם)

וזו דוגמא לדעתי, מ-ע-ו-ל-ה:
שים לב טוב, תמונה ראשונה, ללא אורות.http://www.allpar.com/photos/fix/DRLs/1-no-lights.jpg

תמונה שניה, עם אורות יום (Daytime Running Lights).http://www.allpar.com/photos/fix/DRL...ing-lights.jpg

תמונה שלישית עם אורות. http://www.allpar.com/photos/fix/DRLs/3-headlights.jpg

בלאי לנורות כמובן יש, כמו שהם כותבים, וכמו שכבר ציינו אנשים לפני ואנוכי, הוא מינורי לעומת ההבדל של עם ובלי אורות.
אתה צודק גיא. בתמונה הראשונה מבין השלוש. רואים את הרכב הכי טוב. סליחה.
לילה טוב.

נערך לאחרונה על ידי Caveman : 01-11-09 ב 23:11.
Caveman מנותק  
נושא נעול

כלי נושא
הצג מצבים

חוקי פרסום הודעות