![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
|
גז למזגן פונטו
שלום לכולם
כאמור מדובר בפונטו דינאמיק 2005 לקראת הקיץ הקרב אני מעוניין להתחדש בגז למזגן הרכב ויש לי כמה שאלות : המזגן כלל לא מקרר ומשמיע רעש (תסססססס..) ארוך שלא פוסק במקום זאת בחיפוש בשרשורים אחרים מצאתי שמדובר בחוסר גז אז אני מניח שזו הבעייה (ביוני ימלאו לריכבי 5 ומעולם לא מולא בו גז מחדש) שאלתי היא : היכן ממלאים גז למזגן ? האם במוסך מורשה עושים זאת ? אם כן, יש יתרון ללכת למלא במוסך מורשה ע"פ מישהו אחר? הרי זה רק גז ולא עניין טכני שמצריך מומחיות , או שאני טועה ? האם ישנו הבדל גדול במחירים שבין מילוי במורשה לבין מילוי אצל מזגניסט ? דובר פה פעם על זה שבמורשים ישנו מכשיר מיוחד שבאמצעותו יודעים בדיוק כמה למלא ולא בערך אני טועה ? בנוסף , אם לא במורשה , יש פה המצלצה על מישהו אחר באיזור הצפון שמבצע עבודה כזו ? (רפי ?) תודה לעונים ושבת שלום שחר |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
נוזל קרר למזגן אפשר למלא בכל מקום שמתעסק עם מזגנים לרכב ויש לו מכשיר לביצוע העבודה.
העבודה עצמה (של המכשיר) צריכה להערך כ- 30 דקות, שרוב הזמן המכשיר עושה את פעולת הוואקום (מוציא אוויר ממערכת המיזוג). במוסך מורשה יודעים במדוייק כמה גז להכניס בגלל שזה רשום להם אבל אני מאמין שגם בחוץ ידעו כמה לשים לפונטו. בדוק את הפרש המחירים בין מורשה ללא מורשה, אני לא מאמין שהוא יהיה כזה גבוה (המחירים הם בין 150-200 ש"ח) ותדאג שיבדקו נזילות. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אני מילאתי אצלי לא מזמן לאחר שהיה לי בערך 100 גרם מתוך ה 500 שצריך. מספר דקות, ממש לא חצי שעה, ע"י מכונה מיוחדת (שדגם הרכב שלי הופיע שם בין היתר).
לא חושב שצריך מורשה בשביל זה. ממליץ לך למלא את החומר עם הצבע. בצורה זו אם תגלה שוב חוסר גז לאחר תקופה קצרה, יהיה יותר קל לאתר את הדליפה. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
אפשרי לעשות מספר דקות אם לא עושים וואקום כמו שצריך.
החומר עם הצבע זה שמן עם זרחן - השמן בשביל המדחס והזרחן בשביל לאתר נזילות עתידיות, בכל מקרה שמים אותו בטיפול במזגן. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
אני מכיר מקום טוב, אמין, ומקצועי
נמצא באזוה"ת טירת הכרמל, בשישי צהריים ושבת הוא עובד ליד כרמיאל, אם אתה מגיע לאזור או שאתה מעוניין שלח בפרטי, גילוי נאות: אני ובעל המקום חברים
|
|
|
#6 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
הוספת גז במזגן
גש אל צביקה המומחה למיזוג אויר אצל "אורי מלמד" שברח' יפו 100 חיפה, טל' ישיר אליו 04-8511917 או 04-8522462 ואתרם הנו www.urimelamed.ybay.co.il
בברכה - רפי לין
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
לאחר בירור קצר
תודה לעונים
מבירור טלפוני קצר מתברר שבמורשה בצפון רוצים 200 ש"ח לפני מע"מ והיכן שרפי הפנה אותי רוצים 180 אחרי מע"מ כשבעל העסק טרח להזהיר אותי מגז סיני (מישהו שמע?) כמובן שהוא אינו מחזיק "גז סיני",אלא מקורי בלבד ומבצע בדיקת נזילות חינם. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
גש ל- "סמי מיזוג אוויר לרכב" במגידו. שירות מעולה, מעל כל הציפיות.
הייתי אצלו בקיץ שעבר למילוי גז באונו, לקח 15 דקות ו- 120 ש"ח. יש לו מכונה עם שעונים שבאמצעותה הוא יכול לדעת כמה גז יש במערכת לפני המילוי, כמה למלא, וכמה אחרי מילוי. הייתי אצלו גם בדצמבר 2007 לתיקון ברז חימום שדלף, הוא פירק חצי דשבורד במקצועיות רבה, הרכיב אותו חזרה בשניות (ידע איפה כל בורג ובורג נמצא) ולא היו קרישרושים אח"כ, כמובן התיקון היה לשביעות רצוני. הפרטים שלו: http://www.ipp.co.il/htm/Heb_Busines...4661_1_0_0.htm |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
אכן המחיר 120 עדיין.
הוא טוען שקצת מוזר שברכב שנת 2005 המזגן כבר לא מקרר הוא רוצה לבדוק את המערכת קירור עם "גלאי" שברשותו ולראות אם יש בעייה אחרת הוא גם כבר החליט ש"ברכבים האלה" יש הרבה פעמים בעיה במעבה. לי נשמע שלאחר כמעט 5 שנים (מיוני 2004) טיבעי שיהיה חסר גז לא ? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
קודם כל שנת הייצור של הרכב שלך היא 2004. זה שרשום אצלך ברישיון 2005 זה ממש לא נכון, זאת היתה שיטה מוזרה ביותר שהיתה נהוגה עד כה.
המערכת הזאת היא מערכת סגורה ולא אמור להיעלם שם גז. חברת "פיאט" טוענת שיש בריחת גז "טבעית", אבל זה לדעתי בולשיט אחד גדול לכיסוי תחת של עיניני אחריות וכ'. גם אני שהייתי שם נאמר לי שיש בעיות עם הפונטו ספייס וגם זכור לי שכתבתי על זה בעבר, הבעל מקצוע הזה החליף לפונטו HGT הצהובה שמסתובבת כאן (לא לאבארט' הצהובה אלא לרגילה) את רוב החלקים של מערכת מיזוג האוויר (כולל מדחס) בעלות של כ- 4000 ש"ח לאחר שהיא נהרסה. אכן מדובר בבעל מקצוע מומחה ומקצועי, כל הרכבים של המשפחה שלנו ביקרו אצלו. אני משער שאותי הוא זוכר, תגיד לו פיאט אונו אדומה עם מזגן מקורי אולי הוא יזכור... עריכה: רק עכשיו שמתי לב לעיניין "גז סיני"... זה נשמע לי מטופש ביותר! זה הריי גז למזגן, זה לא נוזל כלשהו ולא חלק כלשהו. מעניין מאוד, פעם ראשונה אני שומע על דבר כזה. נערך לאחרונה על ידי stio : 27-03-09 ב 11:38. |
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |