![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
הז מה יכולה להיות הבעיה שהמילתי כבר 1.5 ליטר והמדיד עוד יבש?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
|
בעייה של חוסר שמן
לחברי הפורום ברשאותי פיאט פונטו ספייס שנת 2002 והבעיה שלי היא כזות,לפני חודש וחצי עשיתי טיפול כללי לרכב בערך אחרי חודש שרכשתי אותו שכלל טיימניג טיפול קטן טיפול ברקסים קדמים ואחורים החלפת נוזל קירור לפראפלו וגומיה של בין שני הבלוקים של המנוע שמישם נזל שמן לאחר הטיפול הגדול והמקיף שהתבצע אצל מוסך שימשון ביהוד אני מבחין שכמעת אין שמן בנוע רק חודש וחצי אחרי הטיפול ניגשתי לרכוש שמן 10w40 ומילתי שלושה ליטרים של שמן עד שהגיעה לנקודה שבמדיד שזה מספיק על פנו אני לא מבחין בשום נזילות שמן נוספות באזור המנוע פרט לרטיבות קטנה ליד המדיד שכמובן אני כול הזמן מוודה שהמדיד סגור עד הסוף על מנת שלא היה נזילות מהמדיד אבל בכול זות הייתיה רטיבות קטנה ליד המדיד למישהו יש הצעות מה יכול לקראות שתוך חודש וחצי מהטיפול נגמר כימעת כול השמן במנוע?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
מה 3 ליטר שמן ?
בכל המנוע יש 2.8 ליטר שמן, אולי 3 ליטר יחד עם הפילטר. לפי מה שאתה כותב אז לכאורה לא הייתה לך טיפת שמן במנוע. אתה בטוח שהשמן לא עבר את המקסימום על המדיד ?. שמן חדש ממש בהיר. צריך לתת לשמן לרדת לאגן שלו. תן לאוטו לעמוד לפחות חצי שעה על משטח ישר לאחר נסיעה. תבדוק את המדיד טוב טוב עד לאן מגיע השמן ואז תנקה אותו ותכניס אותו חזרה ושוב תבדוק. תסתכל ממש טוב עד לאן מגיע השמן. אם באמת מילאת 3 ליטר שמן אז המצב רע ! או שנסעת זמן לא ידוע בלי טיפת שמן או שהמנוע שלך מוצף באיזה 1-3 ליטר שמן עודפים שמן וגם זה ממש ממש רע. מתי פעם אחרונה בדקת שמן וראית שיש מספיק ? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
ידידי
אם מילית ליטר וחצי והמדיד עדיין יבש, סימן שצריך למלא עוד!!!!!!
ואולי בצדק נדלקה המנורה היות ובאמת אין שמן מנוע במנוע!!!! כפי שציינת אתה המדיד יבש!!!! אני לא יודע מתי עשו לך טיפול, אני גם לא יודע מי עשה לך טיפול, אך כבר נתלקתי (שימו לב חברי הפורום!!) כבר נתקלתי 4 פעמים בחברים שהגיעו אלי עם טענה של מנורת שמן או טענה של מנוע מרעיש יותר מידי , כולם טענו שהרכב מטופל במוסך מדרכה, בבדיקה עולה כי אין שמן במנוע!!! אין להם שום נזילות, פשוט לא שמו להם שמן במנוע, ככה זה מוסכי מדרכה, עוברים מרכב לרכב, פותחים בורג לרכב הזה, ועוברים לרכב השני וחוזר חלילה! אם המדיד שלך תקין (לא שבור, ישר, ומוכנס עד הסוף), מראה לך שהוא יבש לגמרי , אז אין שמן במנוע!!!!!!!!!!!! מה לא ברור?! פתח רדיאטור, יש שם שמן או מים? אם יש מים, אז פתח פקק הכנסת שמן במנוע, ותתחיל לשים שמן קצת קצת, ותוך כדי תבדוק את המדיד (המתן חמש דקות לפני שתבדוק את המדיד שהשמן יגיע לאגן). וזהו ! שהמדיד יראה לך שלושת רבעי, תפסיק למלא. תניע את הרכב, תראה אם המנורה כבתה. ואז כבה ותמלא את השאר, (תמתין שהשמן ירד לאגן) שלא תעבור את המקסימום. לא מן הנמנע שחשבת שיש לך שמן, אך לא שמו לך שמן. אם שמת כבר ליטר וחצי, ואתה לא רואה חור מתחת למנוע בו נשפכים ליטר וחצי החוצה, אז זה אומר שלא היה לך שמן במנוע, ובגלל זה נדלקה המנורה של השמן! דרך אגב- אתה סותר את עצמך, פתחת את השרשור בכך שאמרת שמנורת השמן נדלקת למרות שעשית בדיקה ומצאת שיש שמן והכל תקין, ועכשיו אתה אומר המדיד יבש!
בתקווה שעזרתי, סער נערך לאחרונה על ידי saar : 07-02-09 ב 15:22. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
ב-HGT מדובר על 4.5 ליטר בערך, בדגמי ה-1.2 (כמו שיש לפותח השרשור) יש למלא 2.8 ליטר.
|
|
|
#16 |
|
Senior Member
|
אתה צודק אכן לא היה מספיק שמן במנוע לאכן המנורה שמן שלי נדלקה לסרוגין אומנם אך לא באופן קבוע לגבי מוסך מדרכה הרכב שרכשתי נלקח ישירות חודש אחרי הרכישה למוסך שימשון יהוד שכפי שאתה יודע המוסך הוא מוסך מורשה של פיאט ומומלץ מעוד לגבי חברי הפורום לבסוף סך כול השמן שמילתי היה בערך גג עד שלושה ליטרים ובדקתי את מדיד השמן אחרי מספר שעות שהאוטו על משתח ישר כמובן וזה סימן לי שסמתי בדיוק עד המקסימום ומהיום אני התחיל לעקוב יותר זה לא איתכן שרכב שטופל לפני חודש וחצי ולא עבר 3000 קילומטר מאז הטיפול יעבד את רוב השמן שיש לו במנוע וכמובן כפי שציינתי בדקתי אם יש נזילות למניהם אך לא אותר שום ניזלה חיצונית.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
|
לאחר בדיקה יותר מעמיקה היום בבוקר שהאוטו קר והמנוע האוטו במשטח חלק,כפי שציינתי הוספתי למנוע עד 3 ליטרים שמן אולי כצת פחות מאחר ולאחר בדיקת המדיד הדגלה שהמדיד התחתון כימעת ויבש לגמרי לאחר חצי שעה עד שעה המתנה חזרתי לאחר מילוי השמן לבדיקה נוספת ובמנוע היה בדיוק את השמן עד המקסימום של המדיד השאלה שנשאלת זה איך אלך לי קרוב לה ליטר וחצי עד שני ליטרים וחצי של שמן תוך חודש וחצי מאז הטיפול האחרון שבוצע אצל מוסך שימשון יהוד לאחר בדיקה מכיפה לא נגלו נזילות סביב המנוע ואפילו לא מתחת למנוע הרכב לא עבר יותר מה 3000 קילומטר מקסימום מאז הטיפול האחרון,מהחשב הבדוק אפילו לאיתים יותר קרובות
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
מישהו מטפל בך?
|
נסה לבדוק
נסה לבדוק אם יש לך שמן ברדיאטור.
|
|
|
#19 |
|
מישהו מטפל בך?
|
בילבלת אותי
בילבלת אותי עם כל השרשורים שלך.
אני שמח שמצאת שאני צודק! ולמרות שלא אמרת תודה, אז אקדים ואומר , אין על מה. כמו שכתבתי לך בשרשור ההוא, תבדוק את הרדיאטור שלך, אם יש בו שמן? מכיר גם מכיר אני את מוסך שמשון יהוד, ואת חיים ואביו. לגבי מה שאתה רושם, חס ושלום אינני מצביע אצבע מאשימה לאף אחד (וזאת בהוראת מנהלי הפורומים פה), אני פשוט מודיע לך באופן חגיגי מספר ליטרים של שמן מנוע לא נעלמים להם סתם כך, אם אין נזילות, ואם אין שמן מנוע ברדיאטור, ואתה אומר שנעלמו ליטרים של שמן מהמנוע עד כדי כך שהמדיד יבש ומנורת השמן נדלקת, אז לא היה שמן מלכתחילה. האם בדקת שיצאת מהמוסך שמן מנוע? אם היה מקסימום, ועכשיו יבש, אז אולי יש נזילה שלא איתרת.
|
|
|
#20 |
|
Senior Member
|
קודם כול תודה,דבר שני לא היה שמן ברדיאטור וכן היה שמן במנוע שיצאתי מהמוסך וכן הוא היה על מקסימום,אבל איפה יכול להיות נזילה ערכתי סריקה בכול אזור המנוע וגם מתחת וכלום?
|
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||