מנוע מגמגם
שלום, בבעלותי פיאט פונטו 2001 ELX 16V ידני. מטופלת כמו שצריך ולפני הזמן אם זה רלוונטי(שמן קסטרול, כל הנוזלים מקוריים)
לאחרונה התחילו לי בעיות של גמגומים, בהתחלה זה היה ממש בסל"ד נמוך, כלומר נגיד אני עובר במפר בהילוך שני
ויורד למהירות נמוכה ואז נותן גז בסיום אז יש גמגום(קרטוע) עד שהסל"ד עובר את רף 2000~
לא הייתה לי בעיה לחיות עם זה, אך הבעיה החמירה, לאחר שבועיים מתחילת הגמגום הקל, גם בסרק
המנוע לא שומר על סלד ויש נפילות חדות של הטורים.
ואז המצב נהיה ממש גרוע, אני לא יכול להאיץ בלי שהמנוע מגמגם בכל הילוך, גם אם אני מושך את ההילוכים המנוע מגמגם, האפשרות היחידה להאיץ עם מינימום גמגומים זה לתת גז ממש חלש, טפיחה על הדוושה, למרות זאת במישור בשיוט על 100 המנוע עובד ללא דופי(גם עם מזגן), נסיעה שקטה וחלקה עד שמגיעים לעלייה קטנה אפילו ואז חוזרים הגמגומים.
לאחר חיפוש באינטרנט בפורומים, הבנתי שיכולה להיות בעיית misfire, אז הוחלפו חוטי הצתה(מקוריים), פלאגים, סליל הצתה נבדק(הוחלף לאחד חדש ועדיין הבעיה נשארה, אז הוחזר חזרה)
בפורום בבריטניה מישהו אמר שיכול להיות שמחשב הרכב הלך, השאלה שלי היא: אם המחשב היה הולך זה לא היה קורה במכה אחת? הרי המצב מדרדר עם הזמן ולא קרה ביום אחד.
בנוסף בוצע ניקוי מצערת יסודי ולצערי גם לא עזר.
אשמח לכיוון ולעצה איך לפתור את הבעיה.
תודה.
|