![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט
|
מישהו מכיר את הערכה הזו לחידוש פנסים?
למישהו יש ניסיון עם הערכה הזו של turtle wax?
http://www.turtlewax.com/product-detail.aspx?prodid=86 יש לי פנס אחד במצב ממש עכור (כשמעבירים יד על הפנס ממש מרגישים שזה מחוספס). האם הערכה הזו יכולה לשפר את המצב? (ברור לי שזה לא יהיה כמו חדש) תודה מראש לעונים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו אקטואל
|
לאחרונה עשיתי חידוש לפנסים בעצמי.
אני לא מכיר ולא יודע אם הערכה הזו טובה. אבל החידוש הוא הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב ולוקח כ5 דקות לכל פנס. מה שאתה צריך: 1. נייר שיוף מים. עולה כ4-5 ש"ח לחתיכה בכל חנות "עשה זאת בעצמך" שמכבדת את עצמה - אתה צריך 4-6 חתיכות. אצלי עם פנסים שלא היו עוברים טסט הסתדרתי עם 2 חתיכות לפנס, אם המצב גרוע מאוד אולי תצטרך 3. 2. וקס כלשהו. 3. בקבוק ריק של 1.5 ליטר, ומקור מים למילוי (דלי / כיור / צינור מים) 4. בד יבש ונקי (בגד ישן שהתכוונת לזרוק יתאים). התהליך: 1. תשטוף היטב את הפנסים ותנקה אותם מבוץ ולכלוך מיותר. 2. תמלא את הבקבוק במים (קח בחשבון שבמהלך התהליך תצטרך למלא את הבקבוק כמה פעמים. תכין מבעוד מועד צינור או דלי) 3. תרטיב את נייר השיוף ותתחיל לשפשף את הפנסים. כשאתה מרגיש שהפנס מתייבש תרטיב בנדיבות עם הבקבוק תוך כדי שפשוף. אתה ממש תראה את השכבה המחוספסת נוזלת מהפנס. חשוב להשאיר את הפנס רטוב מאוד במשך כל התהליך, ושכאשר הנייר כבר "לא תופס" תחליף חתיכה. הנייר יחזיק כ3-4 דקות של שפשוף לכל היותר. 4. שטוף היטב את הפנסים. אם כשהפנס רטוב לחלוטין הוא נראה שקוף - שייפת מספיק. כשהוא לא רטוב הוא עדיין יראה עכור (אם כי "חלק" יותר). 5. תמרח וקס בנדיבות על הפנס ותסיר את העודף עם הבד בתנועות מעגליות ומהירות. אתה תראה את הפנס משתקף בשניות. תתחדש, יש לך פנסים כמו חדשים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט
|
תודה על ההסבר.
לגבי הנייר שיוף מים, הוא מגיע בכמה דרגות? למשל מספר 1200 או 2000 ? אם כן, לא צריך להתחיל עם נייר גס ואז לעבור לנייר עדין? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו אקטואל
|
בעיקרון כל נייר שיוף המים שנתקלתי בו מספיק דק לעבודה עם הפנסים. אני לא יודע אם יש סוגים עם גסות שונה, אני לא החלפתי סוג באמצע - אבל זה לא אומר שאתה לא צודק. אולי זה עדיף.
לדעתי - פשוט קח את ההכי דק שאתה מוצא. זה יתן תוצאות יותר טובות (אם כי תצטרך לשפשף קצת יותר). עריכה: ראיתי עכשיו שיש נייר שיוף מים גס. בשום פנים ואופן לא. רק דק, הכי דק שאתה מוצא. נערך לאחרונה על ידי amitbl : 03-12-12 ב 23:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
הגלגלים שלי: ספייס ELX אוטו'
|
יש מלא מדריכים ביוטיוב בנושא על אותו עיקרון בדיוק, שם מדברים על נייר שיוף 600
אם המצב גרוע עד כדי שהפנסים כבר מחוספסים מאוד אז 1200 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
![]()
אני עשיתי עם הערכה הזו: http://www.cartaract.com/
היה יוצא טוב, אם לא הייתי הולכת הלוך חזור, מלחץ ששבת כבר ניכנסה. צריך להיות מאוד מאוד מדוייקים! רעיון על אותו בסיס, עם הכנה עצמית ומידע נוסף אתה יכול לקרוא פה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=375998 בהצלחה ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
חידוש פנסים לרכב - למישהו יש נסיון עם הערכה הזו | shachar | שיפורים וקוסמטיקה | 7 | 28-06-11 00:59 |
מישהו מכיר מחירון זה?? | ברא | אוף טופיק | 1 | 08-09-10 14:39 |
מישהו יודע או יכול לתת הערכה כמה עולה מנוע חדש לפונטו ספייס? | ucandoit | פונטו - טכני | 8 | 03-08-10 16:43 |
מישהו מכיר את HGT מלוד? | צביקוש23 | יעוץ ברכישת רכב | 6 | 11-06-10 13:30 |
מישהו מכיר פחח טוב | yaadetgar | בעלי מקצוע | 2 | 02-06-09 14:11 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד