![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: HGT
|
נזילת שמן
טוב, תשמעו משהו מוזר, חיים גילה אצלי נזילה כבר לפני חודש וחצי. כל המוסכניקים שם טענו שזה בא ממחזיר שמן אחורי. אני בודק שמן מים כל בוקר ועף פעם לא חסר, אפילו לא טיפה. אני מכניס את היד מתחיל למשש ואכן יש נזילה.
אני ממש לא בטוח שמדובר בנזילה משמן מנוע, ואני אסביר מדוע. שרכשתי את הרכב ההילוכים היו נכנסים ממש מעולה, עם הזמן כל פעם שהיתי מכניס הילכוך זה היה מורגש כאילו זה לא זורם, לא הכי מחליק. הלכתי לחיים והוא החליט לשים לי שמן גיר "מיוחד" ועלותו מיוחדת. לאחר נסיעה הילוכים באמת החלו להיכנס חלק יותר. ועכשיו לאחר חודש וחצי שוב זה נכנס כאילו זה לא משומן או משהו, חיים טעון שזה בסדר אבל אני יודע איך זה היה וזה ממש שונה מאיך שרכשתי את הרכב. בקיצור, אני חושב שמדובר בנזילה בשמן גיר. עכשיו השאלה העיקרית, אם מדובר במחזיר אחורי, צריך לפרק גיר וזה ממש חבל כי רק לפני 4 K החלפתי קלאטץ (לא במורשה). האמת אני כבר די מפחד ללכת לשמשון, עם כל הכבוד לאמינות וישירות ואני באמת שמאוד מרוצה, המחירים מאוד גבוהיים. רק על הפירוק גיר זה 750 ללא מע"מ. אני מניח שזה יסתכם ב 1200 בסוף. אני חושב אולי למשוך את זה עד להחלפת קלאטץ ? כרגע אני לא מאבד שמן והכל תקין. האופציה ה 3 היא ללכת למוסך שבו *** מטפל והוא ב 600 שקל מחליף. שאלה נוספת, האם כדאי להחליף גם משאבת מים יוניט,טרמוסטט ? בכל זאת לא הוחלף 9 שנים. נערך לאחרונה על ידי mishel27 : 17-01-10 ב 07:38. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
מנהל
הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
|
2 השאלות ששאלת נוגעות בחלקים שמחליפים "תוך כדי" טיפול אחר.
מחזירי שמן מחליפים תוך כדי קלאץ - עלות החלפתם לא גבוהה ועדיף להחליף אותם בגלל הגישה אלייהם משאבת מים - מחליפים תוך כדי טיימינג שוב בגלל הגישה אל המשאבה, עלותה קצת גבוהה וזה 400 ש"ח אבל לדעתי לפחות, עדיף להחליף פעם ב-3-5 שנים. בקשר לטרמוסטט שאלתי את שמשון והוא אמר שזה לא קשור לטיימניג ואפשר להחליף אותו גם ללא פירוק החגורה עצמה. תמיד לפני טיפול גדול כדאי לשאול לגבי דברים קטנים שצריכים להחליף באיזור בשביל "להקדים תרופה למכה" ולא יווצר מצב כמו שיש לך היום. עכשיו הבעייה שעשית קלאץ רק לפני 4K, אז יהיה הרבה זמן עד שתחליף קלאץ.. אז אם לחכות או לא אני לא יודע, אשאיר את התשובה לחכמים ממני. שיהיה בהצלחה ערן
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס elx
|
גם אם יש לך נזילה / הזעה מהגיר, כל עוד שזה לא קטסטרופלי, אפשר למשוך.
פשוט תיגש לתחנת סיכה [יש בתחנות דלק גדולות או סתם מוסכים שמתעסקים בעיקר בטיפולי 10,000], תבקש לבדוק מפלס שמן גיר, ולהוסיף במידה וחסר. העלות 15 - 45 ש"ח. בהצלחה.
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: HGT
|
דילמה לא פשוטה. לא רוצה מצד אחד לנסוע שיש נזילה אך מצד שני אני לא מאבד שמן. אם כבר לפרק גיר אז אני מעדיף לעשות קלאטץ וכל מה שנלווה ועם כבר אז טיימינג על הדרך ואם כבר אז משאבה וכו חבל לפרק גיר ולא להחליף קלאטץ.
רבותי, כל אלו שלא מטפלים במורשה ורוצה לחסוך שקלים, הקשיבו טוב ! אם היתי עושה קלאטץ אצל חיים לא היתי בבעיה הזאת עכשיו. שילמתי זול ובדיעבד היה עדיף לשלם קצת יותר יקר כדי לא לנסוע עם נזילה. עדיין לא יודע מה לעשות. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו 2001
|
שלום לך עדיף לך לטפל באוטו במוסך טוב רק תוודה שסוג המחזיר שמן עסוי מחומר וויטון
ובמידות מדיוקות עלות של עבודה כזאת עלה 800+- שקל |