![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: HGT
|
הרעידות נמשכות ונשאר רק עוד דבר אחד לנסות
מדובר בפונטו SX 2001
רעידות קלות, לפעמים מלווה בתזוזה של הסל"ד אך לא תמיד, פליטת אוויר מהאגזוז לא נקיה ונראה כאילו יש משהו שמפריע. מה בוצע עד כה: 1. ניקוי בית מצערת 2. החלפת פלאגים NGK מוקריים 3. החלפת חוטי הצתה אני חושב שנשאר לנסות לנקות אינגטורים ופה בא השאלה. האם זה מצריך פירוק של כל המזרקים ? האם K44 יכול לעשות את העבודה ? ועם כן אז מה עדיף K44 או גולד לייבל ? יש לי מישהו שאני מכיר שהוא חשמלאי רכב, הוא דיבר משהו על סליל הצתה שיכול לגרום לאותה הבעיה. בכל מקרה כמו מזה נראה לכם ? עוד משהו שאני רוצה לשתף, מכיון שזה רכב ראשון שלי, אין לי כל כך מושג מה זה "סוחב" חבר שהיתה לו את אותה הפונטו בדיוק 3 שנים, לקח סיבוב על הרכב ואמר שהרכב לא כזה סוחב כמו שהיה לו. הוא הציע לי משהו שנמע קצת הזוי, אמר לי להתחיל למשוך את הטורים וככה המנוע יפתח יותר וכל הפיח ירד, נראה לי קצת מוזר והזוי ההסבר הזה. ד"א הפונטו שלו הפגינה אמינות מופלא, רוב הטיפול הבחור היה עושה לבד ולעולם לא שם פראפלו אלא מים ירוקים. במכירה היא עמדה על 194K הבעיות היחידות היו : הגה חשמלי, תיקון בעיה במחשב משהו עם הזרקה. כיף לשמוע שפונטו גם מצליחה לסגור כזה ק"מ גבוהה ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
בטוח שהדגם שהיה לו הוא SX ולא ELX? כי אם זה הELX אז ברור שהוא ירגיש הבדל בסחיבה, זה הבדל של עוד 20 כ"ס.
אני בספק אם תוסף סטנדרטי שקונים בכל DIY יפתור בעיה כמו שאתה מתאר. אולי שווה באמת לגשת למכון הזרקה ולעשות ניקוי כמו שצריך - השאלה אם לא ניתן לבדוק לפני זה אם זו באמת הבעיה, או בעיה אחרת?
![]() |
#3 |
Senior Member
|
כן הדגם היה SX.
אתה יכול להפנות אותי למכון הזרקה, אצל שמשון עושים ? או שזה לא משנה כל כך איפה ? יכול להיות שהבעיה אחרת, על K44 אתה אומר לא לסמוך יותר מדי ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
רעידות
גש אל "מוסך פיאט שמשון" כי יש לו את ההסתכלות הרחבה של כל הגורמים האפשריים כולל הזרקת דלק, הצתה ומכניקת מנוע רגילה.
תאם קודם את בואך עם חיים. בברכה - רפי לין
![]() |
#5 |
Senior Member
|
תודה רפי!
סוף חודש אקבע אצל חיים ואחזור עם עידכונים ותשובות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
הגלגלים שלי: ספייס ELX
|
הייתה לי את הבעייה הזו וזה עבר אחרי שפירקתי וניקיתי בית מצערת ביסודיות.
בניקוי בית מצערת פירקת אותה לגמרי? או שניקית אותה כשהיא עדיין מורכבת? החלפת פלאגים - ראוי. מצמצם לך אופציות לבעייה. החלפת חוטי הצתה תשקול כאופציה אחרונה כי זה קצת יקר. והעשן מהאגזוז לא נראה לי שזה קשור לרעידות. אם תירצה לבדוק מזרקים ("אינפוזיה") עדיף לך לעשות במורשה, זה עולה בערך 150 שקל.. ועל הדרך תקבל אבחנה מקצועית לבעייה שלך. בהצלחה |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
חזרתי משמשון. אני חייב לציין את השירות המעולה והמהיר, למרות שיש הרבה אנשים חיים התפנה והקדיש זמן לכל השאלות שלי. אך לצערי לא פתרנו את הבעיה. חיים מצא שיש תושבת אחת פגומה אך לטענתו זה לא מה שיפתור את ה"זיוף". הוא ביקש שאני אשאיר את הרכב ליומיים כדי שהוא ימצא את התקלה, כרגע אני לא יכול להשאיר את הרכב וקבעתי בחודש הבא כבר לסיים את כל הישור.
yakirkli - אתה בטוח שהבעיה היתה כמו שלי ? יש לי זיוף ושמועים מהאגזוז שיש תקיעות ואין זרימה חופשית. יום שבת אני אפרק את בית המצערת והפעם אבצע ניקוי יוסודי, אני בספק שזה מה שיפתור אבל בכל זאת לא יזיק לנקות. אם למישהו יש מושג מאיפה מגיע התקלה הזאת, אני אשמח לשמוע. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
הרעידות בכל סל"ד או רק בניוטרל?
רעידות בכל סל"ד - יכול להית שהמשאבת דלק לא מספקת מספיק לחץ. ברכב אזרקה חד נקודתית או רב נקודתית ? במידה ורב נקודתית יכול להיות שווסט לחץ דלק בככניסה למזרקים לא תקין. נדרש לבצע בדיקות לחץ של משאבת דלק ושל ווסט לחץ דלק. נערך לאחרונה על ידי Lexxxa : 10-11-09 ב 18:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
הרעידות גם בנוטרל וגם בהילוך. חיים ציין שיש גימגום שאפשר לראות בברור יותר כשהסלד עולה לאזור ה 1000.
אם אני לא טועה ויתקנו אותי חברי הפורם, מדובר בחד נקודתית. ותסלח לי, מזה משוואת ? יש מצב שהתכוונת למשאבת ? או שיש חלק שקוראים לו משוואת ? מתנצל מראש על הבורות. נערך לאחרונה על ידי mishel27 : 10-11-09 ב 18:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
מישל, צודק, טעות שלי.
![]() אני פשוט בעבודה ואין זמן לעבור על שגיאות אחרי פרסום תגובה ![]() במידה ומדובר באזרקה חד נקודתית תבדוק לחץ של משאבת דלק. נערך לאחרונה על ידי Caveman : 11-11-09 ב 22:29. |
![]() |
![]() |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד