![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו HGT
|
החלפת צמיגות השמן בפונטו HGT עזרה
שלום לכולם,
ביימים האחרונים עקב רעשים מתגברים מאיזור הוריאטור החלטתי להחליף שמן(כבר 12,000). לפי ההמלצות בפורום ראיתי כי מומלץ לבצע מעבר לצמיגות 5W40 וע"י כך לשמור יותר על הוריאטור ולגרום לו פחות להרעיש. העניין הוא האם לא קיימת בעייתיות במעבר לשמן בצמיגות אחרת? האם יהיה הבדל מבחינת צריכת שמן?(לא שורף/חסר שמן לחלוטין, לאורך כל התקופה) איזה שמן אתם ממליצים?AGIP/Mobil s ואיפה לעזעזל יושב הפילטר שמן?יש למישהו תמונה?סרטון?מידע כלשהו? תודה מראש יוסי |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו HGT
|
לא אמורה להיות בעיה עם המעבר לצמיגות שונה אתה פשוט חייב לרוקן את השמן כמו שצריך ולהחליף את הפילטר ולאחר כ עוד כמה עשרות קילומטרים לרוקן ולהחליף פילטר שוב חוסרים בשמן לאחר מעבר לצמיגות שונה יהיוא תלויים ברמת "הזעת" השמן של המנוע שלך או בנזילות במקרה ויש כי מן הסתאם השמן יהיה הרבה יותר "נוזלי" ויהיה לו הרבה יותר קל לברוח מאטמים עייפים או פריצות למיניהם הפילטר שמן ממוקם בתחתית המנוע בצד שמאל (טרמפיסט)
ממש מעל ל2 הפתחים בפגוש בישביל להגיע אליו אתה צריך לפרק את המגן ובקשר לשמן אני אישית משתמש בLM שזהוא שמן שנחשב בינוני ברמתו ולפי דעתי נותן תמורה מעולה לעומת המחיר שלו כמו כן כדאי לך לבצע פלאשינג למנוע לפני החלפת השמן זה ישתיק לך את הוריאטור קלות אם תריץ חיפוש אתה תראה שכמה מהחברה פה עשו את זה ויצאו דיי מבסוטים בהצלחה
תימכור ת'פיאט תביא אוטו נערך לאחרונה על ידי זאב-ב : 30-08-09 ב 09:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר מועדון
הגלגלים שלי: HGT
|
הייתי ממליץ לך ללכת על ה10W 60 של אגיפ, אני שמתי אותו בטיפול האחרון והאוטו שקט יותר!
קצת יקר יותר אבל בהחלט שווה אתזה, תחפש פה קצת בפורום היה שרשור בנוגע לזה, הסיבה שלא תשמע רעש של וריאטור מהאלפות זה השמן הזה אבל! זה בגלל שהם שמים אותו כשהוריאטור חדש ואז אין את השחיקה. אצלנו שכבר יש שחיקה אז השמן מוריד טיפה מהרעש ומשמר את הוריאטור |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר מועדון
הגלגלים שלי: punto HGT
|
אני אצטרף להמלצה על ה- 10W60 של אגיפ - שמן מעולה.
מאז החלפת הווריאטור אני משתמש רק בו. מעט יקר, אך שווה את זה לדעתי ולדעת מומחים גדולים ממני. רעש הטרקטור נשכח וההתנעות הקרות מהירות וחלקות יותר. אכן יש צורך בהוספת שמן מדי פעם עקב דלילות השמן והזעת יתר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
בפלשינג צריך להזהר ולקרא הוראות הוספה לשמן עלול לגרום לנזק בשימוש ממושך
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
יאיר צודק, ביצוע פלאשינג למנוע חייב להיות פעם בתקופה ארוכה, זה לא דבר שעושים כל טיפול.
יש לזכור שחומר הפלאשינג לעיתים גורם למחזירי השמן ולאטמים להישחק, מדובר בחומר כימי בדיוק כמו חומר להסרת שומנים, מה שיגרום למנוע שאינו תקין ב 100 % להראות סימני נזילות. יש לבצע את הוראות יצרן החומר בדיוק כלשונם ולא להראות ראש גדול בנושא.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
צמיגות שמן מומלצת לגירספייס 2001 ? | 11efraim | פונטו - טכני | 4 | 26-03-08 23:28 |
עזרה בתהליך החלפת נוזל קירור בפונטו | oz1 | פונטו - טכני | 13 | 14-02-08 23:00 |
השפעת צמיגות שמן על המנוע. | פורום הגראז' | 0 | 19-07-07 22:09 | |
פונטו ספייס SX 2001 - החלפת בית לחיצים??? עזרה!!! | פורום הגראז' | 3 | 14-02-07 23:04 | |
שמן מנוע. אותיות? מספרים? צמיגות? | פורום הגראז' | 1 | 27-08-06 07:39 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד