![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס sx 60
|
נשבר הבורג של תושבת הגיר בעת החלפת קלאץ'
שלום, החלפתי קלאץ' (עכשיו הוא כמו חמאה) ובעת ההחלפה המוסכניק שבר את הבורג של תושבת הגיר שמחברת בין הגיר לבין הגשר שמחזיק את הגלגלים.
חלק מהבורג נשאר בתוך הגשר והוא הצטרך לקדוח ולעשות חור חדש. כמובן שהבורג לא מגיע עד סוף הגשר אלא רק עד האמצע. כרגע יש טיקים שמעבר בין רוורס וראשון ומידי פעם בנסיעה עצמה. זו אחריות המוסך? הוא אמר לי שהוא יכול לפרק את הגשר ולרתך מלמעלה.. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
המוסך שבר? המוסך אחראי. הוא יכול לספר סיפורים ולנסות לחסוך על הגב שלך, כי לרתך הכי קל.
אבל אתה אל תוותר, ודרוש שמה שנשבר יתוקן. "שברת? שילמת". אם המוסכניק מתעקש לבצע קומבינה (שלא תאפשר לך בהמשך פירוק החלק בלי נזק למתכת) - פנה לאיגוד המוסכים או לעו"ד... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
קודם כל רקובי צודק גם צודק
המוסך עשה נזק המוסך יחליף את החלק שניזוק. קומבינות של ריתוכים אפשר לעשות בקלקיליה בחצי מחיר, המוסך צריך וחייב לדעת לספוג נזקים שעלולים להתרחש בעת טיפול ברכב של לקוח. מי שלא עובד לא טועה, אם זה אין ויכוח אבל צריך לדעת לקבל גם מרות. לעניין אם תוכל להעלות תמונה של החלק הפגוע יהיה נחמד, ולגבי הפונטו מדובר על דור 1 או על דור 2 ?
|
|
|
#4 |
|
Member
|
תמונה של הבורג השבור
להלן התמונה של הבורג..
אין לי תמונה של התושבת או של הגשר (זה השם של החלק הגדול הזה? גשר? אין שם מקורי יותר?) כמו"כ, אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות לפני שאני הולך למוסך מחר.. 1- מה המחיר של גשר כזה חדש? ושל תושבת הגיר? 2- האם המוסכניק יכול פשוט לקדוח את כל הבורג שנשאר בתוך הגשר ואז כביכול החור יהיה פנוי כאילו אין שם בורג בכלל? במידה וכן, האם זה אפשרות או שלא להתעסק עם זה? 3- במידה והוא מתעקש ומוכן רק לרתך, מה לעשות?? תודה על כל התגובות חברים.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
פתרון אפשרי
החלק המצולם הבורג נראה בבירור שהוא חלוד.
היה יכול לקרות לכל מוסך. אני מתפלא שהוא רוצה לרתך את זה אל תסכים בשום אופן על זה אתה יכול לעמוד. מה שאוליי אפשרי זה לקדוח את הבורג ויכול להיות שעם המקדחה החצי השני יסתובב ויפתח. ולא מה שעושים בדרך כלל מגדילים את הקדח מבריזים הברגה חדשה ומכניסים בורג אחר. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
מה זה אומר אם זה יכול היה לקרות לכל מוסך?
זה שהוא חלוד זה נכון אבל כך כל הברגים האחרים שהוא הוציא (והוא הוציא המון ברגים..)
מה שתיארת זה מה שהוא עשה: אורך הבורג התקוע הוא כ-7 ס"מ(מדידה בעין), הוא קדח בערך 4 ס"מ, הבריז עם מברז ושם בורג חדש (כמובן שקצר יותר..). העניין הוא שיש טיקים כאילו משהו עומד להתפרק וזה קורה בחילוף בין רוורס לראשון ומידי פעם בנסיעה עצמה, זה מפחיד.. במידה ויישבר במהלך נסיעה? |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| שברו לי את הוישר האחורי ואת מכסה פלסטיק שמכסה את הבורג. | 11efraim | פונטו - טכני | 11 | 17-09-08 09:34 |
| קלאץ' קשה | ohads | פונטו - טכני | 3 | 01-02-08 00:05 |
| איך פותחים את הבורג של הפולי של הקראנק ' | פורום הגראז' | 4 | 02-06-07 23:38 | |
| טוב נשבר לי! החלטתי שאני עולה רמה - איך עושים עבודה בפיבר? | פורום הגראז' | 8 | 23-05-07 04:56 | |
| תושבת גיר | פורום הגראז' | 2 | 22-09-06 12:23 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד