![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
הבדלי שמנים ויעילותם
החלפתי שמן לפונטו שנת 2000 20-50 של דלקול.
בטורים גבוהים יש לי רעשים מהקרנק. הומלץ להחליף לAGIP 10-60.האם כדאי להחליף כי לפני כן לא היו רעשים מהמנוע. לא ידוע איזה שמן היה לפני כן(הוחלף מנוע). האם זה יפתור את הבעיה? בפורום דובר על AGIP 5-40 מהם ההבדלים בינם ומה כדאי וכן המלצה לפילטר שמן. אם אפשר עלויות. (אנסה מחר אצל סודאי) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: bmw
|
בדוק בספר הרכב שלך מה צמיגות השמן הדרושה. על פניו נראה שצמיגות 20-50 אינה מתאימה, מה גם שהתקנים בהם עומדים השמנים 20-50 הנמכרים בשוק אינם מתאימים לרכבים מודרניים.
לא יודע אם זה יפתור את בעיית הרעשים אבל יתכן שכן. אאל"ט צמיגות 10W-40 מתאימה, רכוש שמן לפחות חצי סינטטי. לדעתי שמן 10W-60 אינו נחוץ - מה גם שסוג זה נדיר ויקר יותר בדר"כ. לגבי פילטר שמן - אין מה לחשוב הרבה - פילטר מקורי עולה כ- 30 ש"ח אין הרבה חסכון ברכישת חלופי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
כדאי לבחון את הנושא במוסך. רעשים מהקראנק נובעים בד"כ משחיקת המיסבים ויש לקחת בחשבון כי עלול להיגרם נזק לקראנק עצמו אם תמשיך לנסוע כאשר המיסבים שחוקים.
ייתכן והשימוש בצמיגות שמן שאינה מתאימה גורמת לרעש אך אני ממליץ בכל זאת להתייעץ עם המוסכניק החביב עלייך או להמתין לבעלי המקצוע שיתנו את חוות דעתם על הנושא, כאן בפורום.
![]() |
#4 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
למה 20-50????
השמן המומלץ לך הוא 10-40 חצי סנטטי לפחות. ה-20-50 צמיגי מדי בטמפרטורות קרות. אחרי שתחליף בקש מהמכונאי שלך שיבדוק את הרעשים.
![]() |
#5 |
Senior Member
|
שלום לכולם
אני זוכר שדיברו פה רבות על עניין השמנים בפונטו אבל לאחר חיפוש מעמיק וכניראה היעדר כותרות מתאימות לא מצאתי מספיק מידע בנושא , אני מעוניין להכניס השבוע את ה ELX לטיפול שנתי שיכלול כמובן החלפת שמן כמדומני ב 3 הטיפולי האחרונים מולא בריכבי שמן 10W40 אינני יודע של איזו חברה משיחות עם חברים ועובדים באוטו דיפו נאמר לי שמוסכים עובדים בדר"כ עם דלקול שזה שמן ישראלי ובכך הם חוסכים עלויות יבוא וכו.. כמו כן נאמר לי שזה השמן הכי "זבל" שקיים בשוק בנוסף, אני זוכר שמולא לי 2.8 ליטר שמן וסכום הגבייה היה 100 ש"ח !! מסיור קל בסניף אוטו דיפו במפרץ חיפה גיליתי ש 4 ליטר דלקול 10W40 עולה במבצע 45 שקלים בלבד פחות מחצי ממה שגובים במוסך המורשה, היה גם שמן של אמריקן איגל בסביבות 70+ ש"ח ל3.5 ליטר והשמן האיכותי ביותר שהיה שם והומלץ ע"י המוכרים הוא של אג'יפ , שבמבצע של 99 ש"ח. כלומר, 4 ליטר השמן האיכותי ביותר שם, עולה שם כמו ה 2.8 ליטר "זבל" ששמים לי במוסך. שאלותי הם אלו : 1. האם ידוע לכם אם במורשי פיאט אכן משתמשים בדלקול ? 2. האם לאחר שימוש 5 שנים בשמן זה, כדאי לעבור לשמן אחר ? 3. האם מורשי פיאט "מרשים" להביא שמן מהבית ולמלא לי ? (שחלק מטיפול שנתי) 4. עוד המלצות מניסיונכם יתקבלו בברכה תודה מראש שחר נערך לאחרונה על ידי shachar : 14-06-09 ב 14:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר מועדון
הגלגלים שלי: HGT
|
לגבי ההחלפה אני חושב ויתקנו אותי חכמים יותר, שאפשר להחליף ואפילו מומלץ להחליף את השמן לשמן טוב יותר! וכשאני הלכתי למוסך עם חלפים לא הייתה להם בעיה להשתמש במה שאני הבאתי לגבות לי כסף רק על העבודה! (בטיפול הבא אני יגיע גם עם השמן).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
צטט:
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
תתקשר למוסך שלך לברר האם ניתן להביא עימך את השמן.
אתה יכול גם לבקש את השמן של הגרנדה פונטו שהוא עד כמה שידוע לי, 5W40 של AGIP. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
המלצות על שמנים וחלקים לפונטו 2003 | zah | פונטו - טכני | 1 | 11-02-09 01:19 |
שמנים של xado | stas203 | פונטו - טכני | 4 | 10-01-08 23:27 |
שאלה על שמנים | פורום הגראז' | 1 | 17-08-07 12:46 |