![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פיאט כללי מדברים על פיאט בכלליות וחדשות. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גרנדה פונטו
|
חדש פה, אך גם מתלבט :) (האם להשקיע ברכב, או להתקדם הלאה)
קודם כל שלום לכם, אני חדש פה בקהילה הזו...
דבר שני, אני מקווה שזה הפורום הנכון, התלבטתי בין הפורומים החלטתי שמכיוון שזה אינו אשכול טכני, עדיף שאני אפתח פה... אם לא, שתדעו שהכל בכוונה טובה ![]() אז ככה, ההתייעצות שלי היא כזו, כיום יש ברשותי פיאט פונטו ספייס 2001 במצב שמור מאוד, בלי תאונות טפו טפו טפו, וכיוצא מכך... אני מתלבט האם כדאי לי להשקיע ברכב כזה? מבחינת איבזור, שיפורים, קוסמטיקה וכל הדברים הללו. על פי התייעצות עם חברים והורים, הם אומרים לי, היום אני נוסע על רכב 01, תחסוך קצת, תקנה כבר רכב חדש יותר ותתקדם ככה הלאה. מה אתם אומרים? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
תחסוך ותתקדם לשנתון גבוה יותר ופחות ק"מ.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
מנהל
הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
|
יש סיבה להחליף את הרכב?
לדעתי תלוי באיזה שלב אתה בחיים, אני אישית קניתי את הרכב שלי משיקולים של רכב חסכוני שילווה אותי גם בלימודים אחרי שאשתחרר מהצבא (עוד 3 חודש למנייאק ) גם אני לפעמים מתפתה, ורוצה hgt, או אלפא רומאו אבל אין על הפונטו שלי מבחינה פרקטית, וגם אין סיכוי שאני יצליח למכור...אוהב את הבימבה שלי ![]() השקעה מבחינת אודיו אתה יכול ואפילו מומלץ אם תישאר עם הרכב, לאחר מכן אם תחליט להחליף אתה פשוט יכול להוציא את המערכת ולמכור עם המערכת הישנה. בכל זאת בהצלחה שיהיה לך! ערן
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
לדעתי התשובה תלויה מאוד בגישה שלך.
אתה צריך להחליט אם אתה רוצה ליצור לך סביבת נהיגה נעימה יותר ואם זה שווה לך את ההשקעה. חלק מההשקעה תחזור וחלק לא ואת זה צריך לקחת בחשבון. כמה זמן אתה הולך להחזיק את הרכב? האם ההשקעה עוברת איתך הלאה? (מערכת\רמקולים\מחשב )כמה אתה הולך להשקיע ועל מה מדובר?
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
סה"כ טפו טפו טפו הקילומטראז' נמוך, 130 אלף, הכל תקין], קניתי לי מערכת גם, כי היה לי שם רדיו-טייפ
על מה חשבתי להשקיע? חיישני רוורס בתור דבר ראשון, (אני נהג חדש) כל מני דברים שעלו לי בראש לגבי קוסמטיקה של פנים הרכב, ומבחוץ לו יש אחד פה, שחר שמו אם אני זוכר נכון, ראיתי תמונות של הפונטו שלו בגלריה ופשוט הזלתי ריר חשבתי אולי התקנת שעונים למינהם, שיפורים מתחת למכסה מנוע , קיצור ידית הילוכים וכה. העניין הוא, האם באמת יש לטעון כי "הרכב לא שווה את ההשקעה" ? כי מבחינתי אני באמת מאושר ממנו. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אם אתה רוצה רכב ספורטיבי, תקנה רכב ספורטיבי, את דגם הHGT למשל. עדיף להשקיע בשיפורים ברכב שבבסיסו יותר מיועד לזה.
לגבי חיישני חנייה, הייתי מציע לך לרדת מזה. חבל על קדיחות וחורים בפגוש והתקנות חאפריות שיכולות לפגוע לך במערכת החשמל. מעבר לזה, לפני שאתה מתחיל לשחק עם הרכב, האם הבלמים במצב תקין? האם הצמיגים איכותיים ובמצב תקין? האם המצב המכאני של הרכב תקין באופן כללי? ולבסוף, השיפור הכי טוב לכל רכב, הוא הנהג. מכיוון ואתה נהג חדש, אני ממליץ לך לגשת לקורס נהיגה מתקדמת. לא תפסיד מזה. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
בהקשר לתגובתך על חיישני הרוורס, לא כל הקדיחות וההתקנות הינן גרועות... יש מתקינים מורשים ומקצוענים מאוד כמו "על גלגלים" ברחובות (לפחות לפי מה ששמעתי).
על פי הבדיקה לפני הקנייה, ועל פי עוד בדיקה בעוד מוסך, הכל תקין והכל טוב יפה טפו טפו טפו... לא לפתוח פה לשטן עוד שאלה שרציתי לשאול מתי בעצם הכניסה לטיפול הגדול הבא, ב-150 אלף? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
זה שאתה נהג חדש, לא אומר שאתה עיוור. חיישני רוורס לדעתי הם דבר מיותר ברכב כזה, לדעתי.
שאר הדברים, קוסמטיקה פנימית, לא יודע למה הכוונה בדיוק אבל זה נשמע כמו דברים זניחים מבחינת עלויות. אם הריפודים אצלך במצב תקין, אינני רואה סיבה להשקיע על כיסויים. אתה יכול לרכוש כמה חומרי ניקוי טובים ולבצע ניקוי יסודי ווקס אחת לכמה זמן. כפי שאמר גדעון, דאג לרכב תקין, השקע בצמיגים איכותיים, בצע טיפולים בזמן (ואולי אף לפני) ושפר את עצמך כנהג. עריכה: טיפולים כל 20K. בדוק מתי נעשה האחרון.
"הלאה הלאה, עזוב אותך שטויות, הלאה" (מיכאל 2010) נערך לאחרונה על ידי raanan_t : 10-03-09 ב 12:03. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
רענן, באילו רכבים היית מתקין חיישני רוורס?
ברכבי "סופר מיני" היית מוותר לחלוטין? (אצלי אין). |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| האם אתם מטפלים ברכב לבד? | ארילו | רכב כללי | 23 | 20-10-08 03:17 |
| מתלבט בקשר לפיאט פונטו ספייס שנת 2001 | גל סבג | יעוץ ברכישת רכב | 17 | 12-08-08 00:17 |
| בדיקת נוזלים ברכב | אייל | פונטו - טכני | 3 | 10-05-08 11:24 |
| מתלבט אם לרכוש hgt 01 (בעלי hgt אשמח אם תוכלו לענות על מספר שאלות). | meymia | יעוץ ברכישת רכב | 24 | 29-04-08 09:31 |
| מעוניין לקנות אונו אך מתלבט | פורום הגראז' | 2 | 18-02-07 20:30 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד