![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
|
על סף רכישה : התלבטות בין מאזדה 3 שלי, לפוקוס שצריך לחפש, אשמח לעיצה
סיימתי להתלבט בין אופציות רבות, ונותרתי רק עם 2 האופציות הבאות, אשמח לעצתכם :
פורד פוקוס TREND אוטומט 1.6 שנת 2006 מליסינג : כ 62,000 ש"ח. מאזדה 3 ACTIVE אוטומטי 1.6 שנת 2006 מליסינג שלי (הרכב ברשותי) : כ 67,000 ש"ח. למאזדה יש עיצוב יפה יותר והמנוע שלה מעט זריז יותר, אבל היתרון הגדול מבחינתי הוא שאת הפוקוס צריך לחפש במגרשי הליסינג (עם אחריות), כאשר אני לא יודע מי היה הנהג הקודם ועד כמה הרכב באמת שמור ולא יצוצו תקלות משמעותיות בהמשך, אבל המאזדה היא שלי כיום (ליסינג דרך מקום העבודה), כלומר, מאז שהיא עלתה על הכביש, במשך כל ה 3 שנים - אצלי. מספר הק"מ הוא מעט גבוה (כ 73,000 ק"מ), אבל מצבה טוב, אנחנו נהגים רגועים, לא היו לרכב אף תקלות. כלומר, בניגוד לפוקוס, אני לא צריך לדאוג לגבי ההיסטוריה של הרכב. 1. מה דעתכם, האם ההפרש במחיר כדאי לטובת רכישת המאזדה שלי ? או שעדיף לחפש פוקוס מחברות הליסינג ? 2. במידה ואחליט לרכוש את המאזדה שלי, האם יש טעם לבצע בדיקה במכון ? (הרכב היה אצלי כל הזמן, אבל אולי לקראת הסוף, יש בלאי מואץ/תקלות שטרם התגלו וחשוב לבדוק אותן כעת ?) 3. לגבי ביטוח מקיף, עלי לספק לחברת הביטוח מסמך מהחברה שבו כתוב שהרכב אכן היה צמוד אלי למשך כל התקופה, ואישור על כך שאין לי תביעות ביטוח בשלוש השנים האחרונות. אך לפני כשנה, היתה פגיעת פח בדלת הרכב ובטמבון (פגיעה חיצונית בלבד), כאשר אני שילמתי השתתפות עצמית בלבד (מוקד וחצי). אבדוק ספציפית אצלנו, אבל האם מדובר בד"כ בהסכם בין החברה לבין חברת הליסינג, כאשר חברת הליסינג מתקנת במוסכים שלה תמורת ההשתתפות העצמית שלי, ובזה תם הסיפור, או שחברת הליסינג מפעילה ביטוח (אם בכלל הרכבים מבוטחים) ? או במילים אחרות : האם התשלום ששילמתי מהווה תביעת ביטוח שעלי לדווח עליה ושמשפיעה על הפוליסה ? תודה רבה ! |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
מנהל
הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
|
מעניין אותי לדעת...סתם לא בקטע של להעליב
איך הגעת לפורום של פיאט כשאתה מעוניין במאזדה או בפורד?? מוזר לי פה רוב האנשים עם רכבים של פיאט, פה תקבל תשובה של למה לא הגרנדה פונטו (גם אני הייתי שואל ) אני בטוח שיש פה אנשים עם מאזדה 3 (למי אין?) או פורד פוקוס כרכב שני אך לא נראה לי שזה המקום המתאים לקבל חוות דעת עלייהם, לא יודע, זה לפחות דעתי. בכל זאת שיהיה בהצלחה ערן
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
אני אומר לך לך רק על מזדה יש לה שמירת ערך בשוק הרכב וזה רכב הרבה יותר טוב מהפוקוס ללא תקלות ומעריך ימים.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
מנהל
|
זה טריפה וזה נבלה.. אני אישית לא הייתי רוכש לא את זאת ולא את זאת.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: א
|
לך על המאזדה.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אני לא מבין על מה כל ההתלבטות.
יש לך כבר את המאזדה ביד, אתה מכיר את הרכב מיום בו הוא עלה על הכביש, ואתה בעצמך אמרת שלא היו לו תקלות. איפה ההתלבטות? רכוש את המאזדה. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
יותר קל מזה לא יכול להיות - מזדה.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
לדעתי באופן כללי לקנות מליסינג זה חרא.
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
בחרתי במאזדה שלי + תודה לכולם + אזהרות קנייה
תודה לכל המסייעים בהתלבטות,
בסופו של דבר בחרתי לרכוש את המאזדה 3 Active אוטומטית 4 דלתות 1.6 שנת 2006, כ 73,000 ק"מ, שאני נוסע עליה כבר 3 שנים דרך מקום העבודה (ליסינג). מכיוון שחשוב לי לרכוש רכב עם אחריות, בחרתי במאזדה שהיא אמנם מליסינג, אבל שלי, כך שאני יודע מה עבר על הרכב ומה מצבו. בשבעו הבא אסגור את המחיר, תנאי תשלום, משך ופרטי האחריות. אשמח לקבל עיצות לגבי נושאים אחרונים, לפני שהעסקה מתבצעת, חלק מהשאלות נובעות ממעט בורות, עמכם הסליחה 1. אני אקח את הרכב לבדיקה, ע"מ שחברת הליסינג תתקן את הדרוש תיקון טרם המסירה, האם יש מכון מומלץ ואמין באיזור המרכז ? 2. מה בד"כ הפרוצדורה ? הרכב הרי אצלי, אני לוקח אותו עצמאית למכון, מעביר לחברת הליסינג את התוצאות, והם יקחו את הרכב לתיקונים ? 3. הבנתי שלדגמי 2006 מהמחצית הראשונה של השנה יש 2 כריות אוויר, והחל מהמחצית השניה יש יותר (4 או 6) - כיצד אדע כמה כריות אוויר יש לי ? 4. אני מעוניין שיעבירו לידי את כל היסטוריית הטיפולים והתיקונים שבוצעו ברכב, מה בפועל עובר אלי ? ממש חוברת שכתוב בה תאריכים, מה תוקן וכו' ? 5. האם הצמיגים נבדקים בבדיקת המכון לפני הרכישה ? 6. אם מישהו רכב רכב כזה מליסינג, אשמח לשמוע מה היה מחיר, תנאי התשלום ופרטי האחריות (למרות שזה כמובן נתון למו"מ אינדיבידואלי) 7. כשארצה למכור את הרכב, ברצוני להוכיח למוכר העתידי שהרכב היה ברשותי מהרגע שהוא עלה על הכביש (3 שנים בליסינג, ולאחר מכן עבר לבעלותי), אילו מסמכים עלי לדרוש ע"מ להוכיח זאת ? (אני יכול לקבל מכתב מהחברה שבה אני מועסק, שמאשרת זאת, אבל זה כמובן לא משהו רשמי ומספק). 8. לפני שאעשה שופינג בין חברות הביטוח, הבנתי שביטוח חובה זהה אצל כולם, פשוט לרכוש את הכי זול, האמנם ? מדוע בעצם ? האם במידה ויש פגיעות גוף, אין חשיבות מי החברה המבטחת ? 9. לגבי ביטוח מקיף וצד ג', גם כאן הבנתי שהכיסוי הוא אותו די אותו דבר, האמנם ? יחד עם זאת, יש פער מחירים ויש גם חשיבות לאמינות ושירותיות החברה, מנסיונכם, איזה חברה מומלצת ? 10. מה שכחתי לשאול ? תודה ! |
|
|
|
|
|
#10 |
|
מנהל
|
דבר ראשון שאני ממליץ לך לעשות מיד אחרי שתרכוש את הרכב זה באופן מיידי להחליף את כל הצמיגים.
הצמיגים שמותקנים לרוב על רכבים של חברות הליסינג הם צמיגים סינים זולים שנחשבים לא בטיחותים בכלל. (אדוארד אטלר קורא להם צמיגי מוות). ממליץ לך להחליף את 4 הצמיגים לצמיגים איכותים דוגמת מישליין,פירלי וכ"ו. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| מנוע לפיאט בראבה 1400 :רכישה! | eligas1 | בראבה - טכני | 7 | 23-04-09 21:30 |
| התלבטות קשה | שחפיתי | יעוץ ברכישת רכב | 10 | 17-01-09 18:32 |
| שאלה| כמה שאלות על אונו לפני רכישה. | דניאל_חיפה | יעוץ ברכישת רכב | 8 | 20-05-08 18:48 |
| עוד נסיון רכישה מפוקפק. | meymia | פיאט כללי | 2 | 02-05-08 14:59 |
| התלבטות קניה פונטו SX או ELX | פיאט כללי | 5 | 07-04-07 18:48 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד