![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
נורה שמן נדלקת
מדי פעם בנסיעה בפונטו ספייס sx שלי שנת 2002 בזמן שאני לוחץ ברקס והאוטו נבלם הנורה של השמן נדלקת למספר שניות ונחבת כאשר האוטו כבר במצב עמידה חשבתי אולי חסר שמן ולאחר בדיקה לא חסר שמן מה לדעתכם הבעיה?
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
דרוש בדיקה
דרושה בדיקה מיידית, יכול להיות יוניט שמן, יכול להיות ספיקת שמן נמוכה של משאבת שמן נמוכה.
יכול להיות רשת סתומה חלקית. מתי הוחלף שמן מנוע, האם הרכב מטופל?
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
שמן מנעו הוחלף לפני חודשיים בערך ביצעתי טיפול גדול שכלל ברקסים טיימניג מזרק דלק אחד שלא היה תקין כמובן החלפת שמן פילטרים ביצעתי את הטיפול אצל שמשון ביהוד.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
מישהו מטפל בך?
|
תבדוק
קודם כל תבדוק גם את שמן הברקס ליתר בטיחות, אולי אתה מתבלבל, בדוק את שמן הברקס, ושמן הגה. אם הכל תקין, והבעיה היא קבועה, זאת אומרת כל פעם זה קורה באופן קבוע, אז סע לחיים שיטפל לך בזה. כי חבל שאדריך אותך פה ולא תבין כלום.
יכול להיות שיוניט של שמן מנוע (מגעים רופפים) או מזייפת (יוניט עסק פשוט וזול תיהיה רגוע). יכול להיות שפלאשינג יפתור את הבעיה (בצע חיפוש ותבין מה זה). יכול להיות משאבת שמן. זה לא יהיה אחראי מצידי לומר לך זה בסדר סע ככה, אל תסע ככה! מנורת שמן מנוע היא מנורת חירום ויש להיתייחס אליה בהתאם (לא סתם היא בצבע אדום ולא צהוב). גש לחיים משמשון יהוד, שיבדוק את הבעיה. רק תעשה לנו טובה, תחזור לפה עם ממצאים.
|
|
|
#5 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
סער (ב ע' נכון?!
), בספייס אין מיכל שמן להגה היות וההגה הוא חשמלי.בכל מקרה, מצטרף להמלצות של סער ועדיף לבצען בהקדם, לחץ שמן נמוך הוא לא דבר שבריא למנוע (בלשון המעטה).
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
יכול להיות שבאמת חסר שמן ואני לא בדקתי טוב?יש עוד אפשריות פרט לחוסר בשמן מנוע שביגלל זה נדלקת נורת השמן?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
בעייה של חוסר שמן
לחברי הפורום ברשאותי פיאט פונטו ספייס שנת 2002 והבעיה שלי היא כזות,לפני חודש וחצי עשיתי טיפול כללי לרכב בערך אחרי חודש שרכשתי אותו שכלל טיימניג טיפול קטן טיפול ברקסים קדמים ואחורים החלפת נוזל קירור לפראפלו וגומיה של בין שני הבלוקים של המנוע שמישם נזל שמן לאחר הטיפול הגדול והמקיף שהתבצע אצל מוסך שימשון ביהוד אני מבחין שכמעת אין שמן בנוע רק חודש וחצי אחרי הטיפול ניגשתי לרכוש שמן 10w40 ומילתי שלושה ליטרים של שמן עד שהגיעה לנקודה שבמדיד שזה מספיק על פנו אני לא מבחין בשום נזילות שמן נוספות באזור המנוע פרט לרטיבות קטנה ליד המדיד שכמובן אני כול הזמן מוודה שהמדיד סגור עד הסוף על מנת שלא היה נזילות מהמדיד אבל בכול זות הייתיה רטיבות קטנה ליד המדיד למישהו יש הצעות מה יכול לקראות שתוך חודש וחצי מהטיפול נגמר כימעת כול השמן במנוע?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
מה 3 ליטר שמן ?
בכל המנוע יש 2.8 ליטר שמן, אולי 3 ליטר יחד עם הפילטר. לפי מה שאתה כותב אז לכאורה לא הייתה לך טיפת שמן במנוע. אתה בטוח שהשמן לא עבר את המקסימום על המדיד ?. שמן חדש ממש בהיר. צריך לתת לשמן לרדת לאגן שלו. תן לאוטו לעמוד לפחות חצי שעה על משטח ישר לאחר נסיעה. תבדוק את המדיד טוב טוב עד לאן מגיע השמן ואז תנקה אותו ותכניס אותו חזרה ושוב תבדוק. תסתכל ממש טוב עד לאן מגיע השמן. אם באמת מילאת 3 ליטר שמן אז המצב רע ! או שנסעת זמן לא ידוע בלי טיפת שמן או שהמנוע שלך מוצף באיזה 1-3 ליטר שמן עודפים שמן וגם זה ממש ממש רע. מתי פעם אחרונה בדקת שמן וראית שיש מספיק ? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
לאחר בדיקה יותר מעמיקה היום בבוקר שהאוטו קר והמנוע האוטו במשטח חלק,כפי שציינתי הוספתי למנוע עד 3 ליטרים שמן אולי כצת פחות מאחר ולאחר בדיקת המדיד הדגלה שהמדיד התחתון כימעת ויבש לגמרי לאחר חצי שעה עד שעה המתנה חזרתי לאחר מילוי השמן לבדיקה נוספת ובמנוע היה בדיוק את השמן עד המקסימום של המדיד השאלה שנשאלת זה איך אלך לי קרוב לה ליטר וחצי עד שני ליטרים וחצי של שמן תוך חודש וחצי מאז הטיפול האחרון שבוצע אצל מוסך שימשון יהוד לאחר בדיקה מכיפה לא נגלו נזילות סביב המנוע ואפילו לא מתחת למנוע הרכב לא עבר יותר מה 3000 קילומטר מקסימום מאז הטיפול האחרון,מהחשב הבדוק אפילו לאיתים יותר קרובות
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
מישהו מטפל בך?
|
נסה לבדוק