![]() |
|
![]() |
רכב כללי מדברים על עולם הרכב (מלבד פיאט). |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
משורר הפורום
הגלגלים שלי: פונטו SX לשעבר. מאזדה 3. רכב שהוא אונייה עם שם של מטוס :)
|
![]()
אמנם אני חדש בפורום ולקודם לא הצלחתי להרשם (מסיבות טכניות) אז צר לי על ה"קפיצה בראש".
כנהג די "צעיר" (5 שנים על כבישי ארצנו) אני נתקל המון בתופעות של (חוסר) תרבות נהיגה. אני חושב שמן הראוי שחברי מועדון רכב, ולא רק "פיאט", יגבשו לעצמם מעין "אמנת נהיגה" ע"מ לקדם את תרבות הנהיגה בארץ. כוונתי היא לגילוי סובלנות כלפי משתמשי הדרך האחרים, גילוי אדיבות ואכפתיות (זקנה שמנסה שעה לצאת מחניה וכולם "שמים גז" שחס וחלילה היא לא תצא לפניהם, לדוגמא) ושמירה על חוקי ותקנות התעבורה. לא יהיה זה מסמך מחייב, אלא הסכם בין אדם לעצמו. חשבו על עצמכם, הוריכם, ילדיכם, חבריכם וכל מי שחשוב לכם. (הרי אם אותה זקנה מדוברת היתה אמכם, הייתם מאושרים לדעת שיש מי שיעצור לרגע ויתן לה לצאת בבטחה מהחניה) ושאלתי היא: מי מכם היה חותם (בין בריש גלי, בין בינו לבין עצמו) על האמנה, ואיזה סעיפים לדעתכם היא צריכה לכלול? מנהלים, ברשותכם אבקש את דעתכם. |
|
![]() |
|
![]() |
#2 |
Super Moderator
מנהל
|
תגובה
תיקון תרבות נהיגה בסיסו אינו בפעולה עצמה. הוא מושרש עמוק בתוך החינוך הבזוי והממסד האטום שאינו מוכן לקבל על עצמו אחריות לתוצאות החמורות על הכביש. קל יותר לכל פקיד/ח"כ או בעל תפקיד ציבורי [במשטרה למשל] לזרוק את האחריות על גופים חסרי כוח [הרשות הלאומית] ולצאת בידי חובה.
כשתצבור עוד כמה שנים על הכביש , ותתעמת מול גופים פוליטים וציבוריים כלומניקים, תבין ששום אמנה לא יכולה לשנות מדינה על הכביש המנוהלת על ידי קולקצית חובבנים. |
![]() |
![]() |
#3 |
משורר הפורום
|
אין המדובר על אמנה כלל ארצית שתפנה לכל נהג בישראל.
מדובר על חברי המועדון הפעילים בלבד. |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderator
מנהל
|
תגובה
תראה, פה אתה יכול לעשות כמעט כל מה שאתה רוצה במסגרת הטעם הטוב. ואכן אמנה עומדת בקריטריון הזה. אבל אני מקווה שאתה רואה את הדברים בפרופורציות הנכונות.
בהצלחה |
![]() |
![]() |
#5 | ||
משורר הפורום
|
צטט:
צטט:
אני יודע טוב מאוד באיזה מדינה אני חי, מה מצב הכבישים והתאונות (מתנדב מד"א פעיל משנת 99') ומה התייחסות הממסד לעניין. (הגדלת הקנסות על דברים שקל לתפוס- שלט נהג חדש בכניסה לערים- יותר כסף לקופת המדינה, הגברת האכיפה על עבירות חסרות משמעות-חיטוט באף=נהיגה בקלות ראש- יותר אכיפה ע"פ נתונים סטטיסטיים ובעיקר מעשים חסרי תועלת בשביל להגיד אנחנו עושים ועושים ועושים...) אבל מדבריך אני מבין שדעתך היא 'שכל אחד ינהג איך שנראה לו' [תקן אותי אם אני טועה]. דעתי היא שאם אחד, חבר פורום אחד בלבד (כמובן שיותר יתקבלו בשמחה), יחשוב על הדבר וישנה את תרבות נהיגתו לטובה, אזי עשינו את שלנו כקהילת נהגים. ודבר נוסף; לא ע"פ איזשהו מחקר סטטיסטי אלא ע"פ נסיון מהשטח נראה בבירור כי בתאונות דרכים דווקא הלא אשמים יצאו בנזק גבוה יותר מהאשם. (אשמח להסביר לך את ההיגיון שעומד אחרי העניין, בקצרה- לרוב האשם מבין, באיחור ובזמן שהוא לא יכול לשנות, שהוא לקראת תאונה.) אז אם חבר X בפורום נוסע בנתיב מולי ועוצר בצד ע"מ לשוחח בנייד, נסיעתי הופכת בטוחה יותר. |
||
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
מנהל
|
תגובה
בקצרה,
לא , זו אינה דעתי. טענתי היא כלפי אותה אמנה שאתה מנסה לקדם ותו לא. אז אני אומר שוב, זה דבר מבורך, כל עוד אתה מבין את המוגבלות שבדבר כזה. אם זה תחת כתלי המועדון - להפך, זה בהחלט ראוי. את הנתונים אני מכיר , אולי לא מקרוב כמוך, אבל יש לי מספיק ניסיון בתחום. בכל אופן, בהצלחה לך להשתמע |
![]() |
![]() |
#7 |
משורר הפורום
|
הבנתי אותך.
אז אני מבין שאתה לא תהיה מהראשונים לחתום.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderator
מנהל
|
תגובה
איזה חלק מהמשפט "זה ראוי" לא הבנת? או שיש לך קריאה סלקטיבית [לא משנה שאתה מנסה לחנוך אותי פה ולקבוע עובדות כאילו יצאו מפי] ובאמת לא איכפת לך מה אני כותב פה. אתה רוצה אמנה? תפתח שרשור. ובאותו עניין, השרשור הזה מוצה ולכן.. ננעל. |
![]() |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד