![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
בעיית הנעה בגלל בעיה באימובילייזר?!
--------------------------------------------------------------------------------
הסטרטר והמצבר עובדים מצויין, מדי פעם קורה שאני מנסה להתניע ואין סטרטר בכלל, וזה נראה כמו בעיה בנעילה/ בקוד, אחרי שזה קרה פעם אחת הצלחתי להתניע את הרכב בדירדור, אבל אחרי הנסיעה הזאת הוא לא נדלק שוב, בבוקר למחרת ניסיתי להתניע שוב, ופתאום הוא עובד בצורה מושלמת... במשך כמה שבועות עבד מצויין, ואתמול שוב...אותו הסיפור...אין אפשרות להניע יש משהו שאני יכולה לעשות? או לגרור למוסך? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
האם יש לרכב קודנית ? אם כן, האם ניסו לנתק אותה לשם בדיקה אם הבעיה בה ?
האם ניסית להתניע עם המפתח השני של הרכב בזמן שהתקלה קורית ? מי קבע שהמצבר והסטרטר תקינים ? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
תראה, ייש רק נעילה מרכזית, ואזעקה, אין צורך להקיש קוד,ביום יום : לוחצים על כפתור פתיחת הנעילה בשלט, מסובבים הסוויץ', הדלתות ננעלות אוטומטית,ורק אז הרכב מניע, אם הדלתות לא ננעלות האוטו לא מניע, ולפעמים צריך ללחוץ על האזעקה בזמן שהמפתח בסוויץ' ורק אז הוא מניע.
כך שאני מניחה שיש קשר בין הנעילה להנעה. אני מסיקה שהסטרטר עובד מצויין כי כל יום הוא מניע ממש בקלות מה גם שמכונאי בדק אותו לפני שבועיים ...ולא איבחן בעיה. ולגבי המצבר... כל הנוריות, המזגן וכו' עובדים, רק לא ניתן להתניע. לגבי מפתח נוסף יש לי ...צודק,אפשר לנסות. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
זה לא קשור למפתח השני, היא אומרת שאין סטרטר בכלל.
אין סטרטר= כמה אפשרויות: א. מצבר גמור. להסתכל על התאריך המוטבע עליו. ב. נעלי קטבי המצבר מלוכלכים ולכן אין זרם (אין מגעים). ג. אלטרנטור לא טוען כמו שצריך את המצבר. ד. זליגת זרם ובגלל זה המצבר מתרוקן. צריך לקחת את הרכב לחשמלאי כדי לראות מה בדיוק הבעיה. בנוסף: כשאין סטרטר ואת מסובבת את המפתח למצב התנעה, האם הנורה בתוך הרכב נשארת לדלוק רצוף או שנהיית יותר חלשה? בצעי את הבדיקה עם דלת פתוחה או עם נורה פנימית דולקת. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
תודה על התגובות!
טוב האוטו הזה משוגע לגמרי ניסיתי עכשיו עם המפתח השני והוא מתניע בצורה חלקה,מעניין למה זה קורה, לא נעים להתקע איתו כשממהרים. לגבי המצבר, אם כל החשמל ברכב עובד בצורה תקינה גם כשהוא מסרב להתניע זה עדיין אומר שהוא לא תקין? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
זה שהוא התניע עם המפתח השני זה לא אומר כלום, כנראה צירוף מקרים בלבד.
במפתח יש אימובולייזר מקורי, כלומר אם תהיה בעיה באימובולייזר המנוע לא יתניע, אבל יהיה סטרטר. את טוענת שאין סטרטר כלל, אז לדעתי לא קשור בכלל. הרימי את מכסה המנוע. למצבר מתחברים 2 כבלים, אחד פלוס והשני מינוס. בדקי שאין לכלוך על הקטבים ושהם מחוברים כמו שצריך וללא זזים. בנוגע למצבר- אם הוא גמור/ חלש יהיה חשמל אבל לא יהיה סטרטר. האורות, רדיו וכ' יעבדו, אבל אם תסובבי את המפתח למצב סטרטר כל האורות פתאום יהיו חלשים משמעותית עד שתעזבי את המפתח. וכל זה בתנאי שאין סטרטר כלל עם סיבוב המפתח. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פונטו 99' - 00' בעיות הנעה לעיתים | r.a20 | פונטו - טכני | 14 | 21-07-08 23:18 |
| בעיית הנעה מוזרה, אונו S60 93 | nedved | אונו - טכני | 7 | 21-05-08 13:22 |
| בעית הנעה בפיאט אונו 70s | Yoggy | אונו - טכני | 2 | 24-12-07 19:47 |
| בעיות הנעה באונו I.E.S מודל 95 | אונו - טכני | 4 | 15-05-07 02:17 | |
| אונו 1300 . חום מנוע גבוה בגלל אוברול ?? | פורום הגראז' | 10 | 30-01-07 10:35 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד