![]() |
|
![]() |
יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
פונטו 04' עם כמה דברים שאנחנו לא מבינים, כדאי או לא?
שלום, שוב אנחנו עם שאלות על אוטו לקנייה...
היום ראינו עוד אוטו... פונטו מ-2004 דגם young, יד 2 מהשכרה, 109K ק"מ. ככה, יש כמה דברים שאנחנו לא ממש מבינים ומחר אנחנו לוקחים לבדיקה אבל נשמח לשמוע למה צריך לשים לב: 1. נורית ה-ABS דולקת, המוכר אומר שמי שנהג ברכב לפניו בהשכרה היה לו תינוק ואי אפשר כיסא תינוק עם כרית אויר (במושב ליד הנהג). 2. נורית הגה דולקת. הוא אומר שזה פיוז או משהו כזה ולא סידר את זה. הבנו שעניין ההגה בפונטו רגיש, השאלה למה לשים לב? 3. הוא לא משתמש במים ירוקים אלא במים רגילים. אותנו זה מטריד (למרות שלוישרים הוא שם מי שמשות, כלומר לא ברור באיזה אופן שמר על האוטו...). השאלה היא כמה זה משמעותי, איזה נזק יכול להיגרם ולמה לשים לב בבדיקה בהקשר זה. 4. עוד משהו שאנחנו לא יודעים אם הוא משמעותי בכלל, הפלסטיק של ידית הארמברקס רופפת, אבל יכול להיות שזה קוסמטי. 5. החליף צמיגים ופנסים לפני כמה חודשים, יש טיפול בקרוב וטסט בקרוב, וכמה דברים קוסמטים כמו מנעול שצריך להחליף ומראה לסדר. מה דעתכם? מהם הדברים החשובים ביותר, למה לשים לב בבדיקה, ובכלל איך זה בבדיקה? הם עושים הכל או שיש דברים שאם לא מבקשים הם לא יבדקו וכדאי לדעת? המון תודה! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אין מה לקחת לבדיקה את הרכב הזה.
מים רגילים לרדיאטור= נזק בלתי הפיך. נורת ABS דולקת, באיזה צבע? אם מדובר בצבע אדום אז כריות האוויר לא ייפתחו במקרה תאונה כלל. יכול להיות מחשב ויכול להיות חיישן. בנוגע לנורית הגה- האם ביצעתם נסיעת מבחן על הרכב? האם ההגה מסתובב בקלות? דגם יאנג זהו הדגם הבסיסי ביותר, האבזור דל. לא חסרים פונטו 2004 בדגם ELX (קלאב) מפרטי. רכב יד שנייה קונים בסבלנות או לא קונים בכלל. אגב, אין צורך לפתוח 2 שרשורים זהים בשני פורמים שונים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
תודה על התגובה הזריזה!
לגבי השרשור הזהה אנחנו חדשים בפורום ולא היינו בטוחים שאותם אנשים בכל הפורומים...
עשינו נסיעת מבחן על האוטו, ההגה הסתובב בקלות, הרגיש חלק. הנורית של ה-ABS אם אנחנו לא טועים באדום, אבל זה לא משהו שבכלל חשבנו לשים לב אליו (כלומר לצבע...) אז יכול להיות שלא. הנורית של ההגה אולי גם באדום. לא בטוחים. לגבי המים ברדיאטור, נשמח לקצת פרטים, מה בעצם יש במים ירוקים/אדומים שאין במים רגילים ומה הנזק האפשרי? (כמובן שהתשובה גורמת לנו להסס מאד...) תודה! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
צטט:
הערות בגוף השאלות נערך לאחרונה על ידי shachar : 22-06-08 ב 22:32. סיבה: תוספות להערות |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אין קשר בין נורית ה ABS לבין כרית האוויר.
לכריות האוויר ישנה נורית יעודית בשביל זה. כנראה ישנה בעיה במערכת הבלימה, אולי נוזל בלמים חסר, או משהו רציני יותר. לדעתי להתרחק מהרכב מהסיבה שזהו דגם ה S הפשוט ביותר, לא מומלץ כלל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
צודק , הוא דיבר על כיסא תינוק וישר חשבתי שמדובר על נורית כרית אויר
נורית ABS דולקת = תקלה במערת ABS ברוב המקרים מערכת הבלמים תמשיך לפעול כרגיל רק ללא הפוטנציאל של מערכת ה ABS , אך בלמים זו בטיחות , אני לא הייתי מתעסק עם הביטחון האישי שלי ושל משפחתי |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
צודק, גם אני התבלבלתי. ל- AIR BAG יש נורית בפני עצמה.
במקרה הזה ה- ABS לא יעבוד בבלימת חירום, אין קשר לכריות אוויר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
אני לא הייתי נוגע ברכב הזה, יותר מדי מחלות לרכב צעיר כ"כ.
הייתי יורד שנתיים בשנתון, ומשיג ELX פרטית עם נסועה דומה. אני חושב שיש סיכוי שגם ישאר קצת עודף לישור קו.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
20 דברים שאפשר לעשות עם מצה :) | ארילו | אוף טופיק | 0 | 29-04-08 15:15 |
פונטו 1100 החלפת רינגים האם כדאי ?? | פורום הגראז' | 4 | 18-09-07 17:34 | |
נזילת מים(פונטו 98. אחרת הייתי חושב שאנחנו בפורום אינסטלציה) | פורום הגראז' | 12 | 11-07-07 20:35 | |
החלפת רדיו כדאי או לא כדאי? | אודיו | 4 | 15-06-07 09:30 | |
דברים מעניינים למכירה | מכירה | 0 | 10-03-06 23:22 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד