מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו היפה שלי..!!!

שם:  
צפיות: 
גודל:   

גלריה צבע לפונטו

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט אונו שהייתה לי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

האונו שהייתה לי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פיאט פונטו ספייס 2001 SX

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 12-01-15, 05:46   #1
itzik1990
Member

הגלגלים שלי: fiat punto spice
מקרה שקרה לי שבוע שעבר בטסט

שלום לכולם, קצת ארוך אבל חשוב

רציתי לשתף אותכם במקרה שקרה לי בשבוע שעבר על מנת ליידע ולהזהיר.
במהלך מבחן שנתי לרכב שעשיתי בשבוע שעבר במכון הדרום בתל אביב, הבוחן מצא שיש "ליקוי" כי צינורות הברקס היו מסובבים (לא הפוכים), זאת אומרת שהצינור מגיע לקאליפר מעט בלחץ של סיבוב (אם תנסו לקחת צינור גומי ולסובב את שני הקצוות שלו לכיוונים הפוכים, הוא יתקפל מעט בלחץ - זו הכוונה).
כמובן שאם הייתי יכול הייתי מסדר זאת בעצמי אבל חייב אישור מהמוסך, אז בלית ברירה ניגשתי למוסך הקרוב למכון הטסטים (מוסך שמואל - החיפושית) וביקשתי ממנו שיסדר לי את ה"בעיה". הוא הוציא את הקאליפרים, סיבב אותם סיבוב אחד והצינורות שבו למקומם. 150 ש"ח עלה התענוג שלדעתי כוונו יותר לאישור לטסט מאשר לעבודה עצמה (בכל זאת זה לקח לו בדיוק 10 דקות). לאחר שיצאתי ממנו שמעתי נקישות מהגלגל הימני, חזרתי אליו מיד והוא נסע איתי באוטו ואמר שזה בוודאות רעש מהסרן (?!??) ואין שום בעיה להמשיך בנסיעה כרגיל, ללא שום בדיקה נוספת ולמרות שהוא יודע שהעובד שלו התעסק עם הברקסים.
סיימתי את הטסט והכל עבר בשלום. הנקישות המשיכו.
יום למחרת הבת זוג שלי חזרה הבייתה ברכב ואומרת לי ש"פתאום נעלמו לי הברקסים בכניסה לחניה". הלכתי לבדוק וחשכו עיני, צינור הברקס השמאלי קרוע, כל הנוזל בלמים טפטף החוצה ואין נוזל בלמים במיכל כלל. יכלתי רק לתאר לעצמי מה אם זה היה קורה חלילה והיה רכב לפניה או בכביש מהיר או במעבר חציה וכו' וכו'. פתאום התברר לי ש"הנקישות" היו בעצם שפשוף של הצינור ברקס על הגלגל בכל סיבוב שלו.
כעסתי על עצמי שלא בדקתי לעומק את מקור הנקישות מהגלגל ושהאמנתי לבעיה שהמוסכניק המציא לי (לא היו לי שום נקישות לפני שהוא טיפל בצינורות) ועוד יותר כעסתי על המוסכניק ששחרר אותי ככה מהמוסך, אבל בכל זאת נסעתי לקנות צינור חדש (40 ש"ח) ונוזל בלמים (35 ש"ח) והחלפתי בעצמי את הצינור. בוצע ניקוז אויר מהמערכת ונכון לעכשיו הכל תקין.

מסקנות שהגעתי אליהם:

- לא להאמין למוסכניקים לבדוק כל מה שאומרים לי לעומק במיוחד אם זה נשמע קצת מפוקפק.
- אם התגלה ליקוי בטסט, לא לתקן במוסכים הקרובים אליו. למרות שזה נוח כי "הוא יתקן במקום ואוכל לסיים עם הטסט" הם פשוט 'מחזיקים אתכם בביצים' וידפקו מחירים שלא שווים את איכות העבודה.
- בוחן רכב לא באמת יכול לדעת אם הרכב בטיחותי או לא מבדיקה של לא יותר מדקה אחת (אני לא חושב שהיה קורה משהו אם הצינורות היו נשארים במצב שהיו - ואז הייתי נמנע מהחוסר אחריות המזעזע של המוסך).
- יש לי המון מזל שחברה שלי איבדה ברקסים באמצע נסיעה ולא אני ( לא באמת...).
- לצערי הטסט הבא יהיה בקומבינה.
סמלונים שצורפו

שם:  20150112_022827.jpg
צפיות: 2233
גודל:  28.7 KB  לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  20150112_022701.jpg
צפיות: 2169
גודל:  18.1 KB  
itzik1990 מנותק  
ישן 12-01-15, 19:08   #2
davidmzr
Senior Member

האווטאר של davidmzr

הגלגלים שלי: פונטו
צטט:
במקור פורסם על ידי itzik1990 צפה בהודעה
סיימתי את הטסט והכל עבר בשלום. הנקישות המשיכו.
מעניין איך אותו בוחן בטסט עלה בפעם הראשונה על צינורות מסובבים, ובבדיקה השנייה לא עלה על זה שהצינור משפשף בגלגל.
לדעתי ומתוך ידיעה, הכשילו אותך סתם בטסט. למרות שאתה החלפת את הרפידות, ואני רק צפיתי, לא הייתה שום בעיה בצינורות.
דוד.
ישן 13-01-15, 20:00   #3
itzik1990
Member

הגלגלים שלי: fiat punto spice
נכון דוד, כמו שאמרתי בוחן רכב לא באמת יכול לדעת אם הרכב בטיחותי או לא מבדיקה של פחות מדקה.
זה הזוי שהמוסך "מורשה" לטפל ברכב ולהיות אחראי על הבטיחות שלי במשך 364 ימים בשנה, אבל יום אחד בשנה צריך אישור מבוחן רכב שלא מכיר את ההיסטוריה של הרכב ולא מבצע בדיקה יסודית.

אירופה זה לא פה...
itzik1990 מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

חוקי פרסום הודעות