![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס elx
|
"מרימים" לפונטו ספייס 16V 2001 ELX
שלום לכולם , ברשותי פונטו ספייס 2001 16V ELX , הרכב עבר שיפוץ ראש מנוע , והמוסכניק אמר שמתוך 16 מרימים, 15 תפוסים ושיש צורך להחליפם , לטענתו חדשים עולים 75 כ"א, ושהוא מחפש משומשים , אני אשמח אם מישהו יעזור לי וקצת יסביר לי על המרימים האלה , איך הם יכולים להיתפס? האם אני יכול להשאיר ככה או להחליף רק חלק...ומאיפה אני יכול להשיג משומשים כאלה באיזור חיפה ? אנסה בפירוקיות אבל להבנתי זה אומר שצריך לפרק ראש מנוע בשביל זה ככה שלא בטוח יהיה....תודה!!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
לא ברור מה כתבת ! חסרים פרטים.
האם המוסכניק "שאמר" הוא זה ששיפץ את הראש ?. האם הבעיה הופיעה מיד לאחר שיפוץ הראש ?. האם הרכב מניע ?. דוד.
![]() |
#3 |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס elx
|
היום הייתי במוסך לכן יש לי יותר מידע ואשמח להבהיר , הראש מנוע פורק ע"י המוסכניק ונשלח לחרט ע"מ שיסד את הראש , כאשר בא להרכיב הראש מנוע בחזרה ראה כי המרימים( שלמטב הבנתי מהווים את ה"פקק" של הבכונות, כלומר "עוצרים ומחזירים" את הבוכנה) הם לא קפיציים בכלל , כלומר רק אחד מתוך ה15 קפיצי כאשר כל השאר מעין "תפוסים" , האם זה יכול לגרום לנזק? או שזה רק יגרום על רעש חזק יותר? ומאיפה אוכל להשיג את החלקים הנ"ל?
לפי הבנתי באנגלית זה או Hydrailic Lifters או CamShaft Followers... תודה! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
נראה שבמוסכניק שלך לא יודע לטפל במרימים !
וחוץ מיזה זה תפקידו של החרט לסדר אותם. לא מוסרים לחרט, כדי לחסוך בהוצאות. אין מצב ש-15 מהם תפוסים, אלא אם הרכב עמד הרבה זמן, או לא החלפת שמן מתאים. כנס כאן וראה. http://www.youtube.com/watch?v=HT71uhnNYjg דוד.
![]() |
#5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
דוד תוכל להסביר מה מטרתם של המרימים ההידראוליים?
למה לא לעשות את כל המנועים כמו זה של הפונטו, ללא מרימים ?
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
מטרתם של המרימים ההידראוליים היא. להצמיד את הנדנד לשסתום כדי שלא יהיו תיקטוקים.
בנוסף לא צריך לכוון שסתומים. ברגע שמניעים את המנוע, הם מקבלים לחץ שמן וסוגרים את המרווח. מה שפותח את השסתום הוא, גל הפיקות. ז.א הקאמשפט. בסובארו ניתקלתי שלמרות המרימים, צריך לכוון מעט את המרווח, משום שיש גבול למה שהמרימים מסוגלים לסגור את הרווח. דוד.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
פונטו ספייס 2001- הרכב "נחנק" כשנותנים גז- מספר שאלות | assafy | פונטו - טכני | 2 | 17-02-11 00:58 |
נורית "מערכת הזרקה" בפונטו ספייס 2001 | isakovi | פונטו - טכני | 12 | 18-01-11 12:40 |
פונטו ספייס 2001, טורים "נופלים" לסרק מתחת ל-2500 סל"ד | fugazi | פונטו - טכני | 16 | 07-10-10 14:52 |
מנוע "מגמגם" - ספייס 2001 16V גיר רציף | Ron_Dadon | פונטו - טכני | 9 | 15-08-10 13:20 |
פונטו ספייס 2001, למה הכוונה ב"שמור"? | him084 | יעוץ ברכישת רכב | 9 | 20-08-09 01:41 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד