![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו S60
|
החלפת שמן גיר בפונטו ספייס 2001
אני מעוניין להחליף שמן גיר ידני, ברכב.
פונטו ספייס 2001, 8 שסתומים איפה נמצא פתח ריקון השמן? מהיכן אני ממלא את השמן?, הבנתי שיש שני פתחים. אם מישהו יעלה סכמה הודה לו מאוד. דבר נוסף, יש לי שני בעיות במערכת הגיר, 1. ההילוכים מ- 1 עד -5 כולל R נכנסים לי בצורה קשה(ללא רעש), מה הבעיה שיכולה להיות? 2. הקלאץ נשאר לחוץ בסוף ולא משתחרר ומלווה ברעש חיכוך, הבנתי שזה יכולה להיות משאבה עליונה או תחתונה, אך לפני כן לנקז אוויר שגם כן יכולה להמצא במערכת. איך מנקזים אוויר ממערכת כזאת? ומה הנוזל בלמים שמוממלץ לרכב זה? תודה מראש |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס 8V
|
היי
לגבי נוזל בלמים - DOT 4 בגיר יש שני ברגים אותם יש לפתוח. לגבי הגדלים המדוייקים תעשה חיפוש, אני לא זוכר בע״פ. בורג מילוי נמצא בקדמת הגיר ובורג הריקון, הקטן מביניהם, נמצא מאחורה. ממליץ לך לחפש שמן גיר 75w80, ההבדל מורגש וזה שווה את ההפרש הכספי. בהתחלה מילאתי אצלי 80W90 מחברה טובה, אבל תוך זמן קצר החלפתי ל 75W80, ההעברות הרבה יותר חלקות ונוחות. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו S60
|
תודה
לגבי סוג השמן יש לי שני אפשרויות
75W80 חצי סנטטי של וולוליאן 75W85 סנטטי מלא של וולוליאן, הבנתי שזה המלצת היצרן, אגב שמתי לב שהשמן הזה כנראה יושב במדף מאז 2003, זה קריטי? יש עניין של שמן ישן או שזה לא משפיע ? מה דעתכם? וגם מה עדיף מבין השניים? הפער במחיר 10 שקל לליטר לא משמעותי מבחינתי.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס 8V
|
אענה לך על מה שיש לי תשובות.
למיטב ידיעתי, לפי המלצת היצרן יש למלא 75W90. אני עברתי ל 75W80 חצי סינטטי (למיטב זכרוני), עלה לי 50 ש"ח לליטר של חברת BG. בהחלפת שמן הגיר אין צורך בביצוע ניקוז אוויר כלשהו. אנסה להרחיב מעט לגבי התהליך: - פתיחת בורג אלן קידמי (מילוי). - העמדת כלי קיבול שיכול להכיל כ 2 ליטר. - פתיחת בורג אלן אחורי (ריקון) של הגיר והמתנה של כמה דק' עד שכל השמן יתנקז החוצה. - סגירת בורג אלן אחורי (ריקון). - איזון הרכב למצב ישר (משטח ישר, לא מוטה ולא על ג'ק/בוק). - היעזר בצינור של מזגן (צינור מטר עולה כ 4 ש"ח) ומשפך שמחובר אליו. חבר את הצד של הצינור לפתח המילוי בגיר והתחל למלא שמן דרך המשפך אל תוך הצינור שמחובר בצידו השני לפתח המילוי של הגיר (שים לב ששמן 75W80 די סמיך). את הליטר הראשון אתה יכול למלא בלי לבדוק יותר מידי. בליטר השני שים לב מתי השמן מתחיל להישפך מפתח המילוי - כשהגעת למצב זה יש מספיק שמן בגיר. סגור את בורג האלן הקידמי (מילוי). לגבי הקלאץ' - אם הדוושה לא חוזרת למעלה, ייתכן מאוד שמדובר במשאבת מצמד תחתונה גמורה. בהצלחה! |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| החלפת ג'אנטים בפונטו ספייס שלי | idodo | גלריה | 9 | 09-11-11 20:45 |
| החלפת מנוע בפונטו ספייס - כמה שאלות | orenik | פונטו - טכני | 1 | 10-01-11 11:03 |
| החלפת מגב אחורי ספייס 2001 | fatsrir | פונטו - טכני | 8 | 10-10-10 15:22 |
| ייעוץ לגבי החלפת ברקסים ובולמים בפונטו ספייס 2001 | roeys | פונטו - טכני | 8 | 03-04-08 17:31 |
| הערכת מחיר החלפת משאבת מים בפונטו ספייס 2001 | פורום הגראז' | 5 | 16-03-07 17:01 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד