![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| בראבו - טכני טכני - דגמי בראבו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: בראבו
|
עזרה בתקלה חדשה - לא מניע על קר
צהריים טובים חבריי לפורום
אשמח לקבל ממכם חוות דעת בעניין הבא בוקר אחד (לפני כשבועיים) באתי להניע את האוטו אך ללא הצלחה (יש מצבר + זרקנו קבלים, יש סטארטר), גררתי את האוטו למוסך, במוסך המוסכניק שלף את הפלאגים, ניקה אותם ואחרי סטארטר ארוך והרבה גמגומים הרכב הניע. המוסכניק טען שהפלאגים היו מוצפים בדלק ולאחר הניקוי כביכול זה פתר את הבעיה. הוא שיכנע אותי שהתקלה לא תחזור ואין סיבה לנבור יותר לעומק. לפני מס' ימים לאחר שיצאתי לנסיעה ממשוכת (בפעם הראשונה מאז התקלה) שוב למחורת בבוקר אותה בעיה,לא מניע עם אותם תסמינים בדיוק, הפעם הבאתי פלאגים חדשים ושמתי אותם במקום הישנים והרכב הניע לאחר סטארטר ארוך. הפלאגים הישנים היו די ספוגים בדלק. עכשיו השאלה היא האם זה טבעי שעל הפלאגים יש דלק, האם בכלל יש דבר כזה של הצפת מנוע בדלק וממה זה יכול לנבוע? אני מחפש כיוון וכרגע אין לי אותו. המוסכניק אמר שכדאי בנוסף לפלאגים לנסות להחליף גם חוטי הצתה בטענה שהפלאגים לא מקבלים מספיק ניצוץ להנעה קרה בסביבה רטובה. מה דעתכם על כל מה שנאמר פה?
פיאט בראבו 96, 1.6L - 16V נערך לאחרונה על ידי KamiKaziK : 14-03-13 ב 13:33. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
בעיית ההתנעה בפיאט בראבו
אני מכיר מקרוב את התופעה הזאת.
כנראה שהמנוע כבר עבר הרבה ק"מ (כמה?) וטבעות הבוכנה (רינגים) שחוקים בו כך שנוצר רווח גדול בין הבוכנות לדפנות הצילינר במנוע. בגלל מרווח גדול זה, כשהמנוע כבוי לאורך זמן, חלק משמן המנוע גולש דרך מרווחים אלו וגורם ל"שטיפת צילינדרים" (שמלווה גם בירידה בדחיסת הצילינדרים). בזמן הנעת מנוע קר, מחשב נהול המנוע מבצע העשרת דלק (הרבה דלק) זמנית שעוד מוסיפה חלק מהדלק הזה שדולף גם הוא ברווחים הגדולים שנוצרו כאמור והמנוע אינו מניע. כשהמנוע לא מניע ממשיך לזרום עוד דלק אל המנוע שאינו ניצת ומציף לגמרי הן את תאי השריפה והן את המצתים (פלאגים). השאר המכונית ללינת לילה במוסך ושבבוקר ראשית יבצעו בדיקת דחיסה (קומפרסיה). לאחר מכן שיבצעו גם בדיקה אם חיישן חום המנוע משדר נתון טמפרטורה נכון (אם הוא משדר קור נמוך מדי אז העשרת הדלק תהיה מוגזמת ותגרום לחוסר הנעה עם הצפת דלק). לבסוף צריך לבדוק גם את חיישן החמצן. נא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו. באיזה מוסך והיכן בדקו התקלה?. בברכה - רפי לין
|
|
|
#3 |
|
Member
הגלגלים שלי: בראבו
|
שלום רפי
מד מרחק עומד על 167,000 ק"מ בלבד אך גיל הרכב מתקרב לשני עשורים. דבר מעניין הוא שבשבועיים האחרונים עשיתי הרבה נסיעות קצרות בעיר ולא היו בעיות בהנעה קרה ורק לאחר נסיעה ממושכת בין ערונית זה קרה (בדיוק כמו בפעם הראשונה). בהמשך למה שאמרת, העדכון החם הוא שבוצעה בדיקת לחץ הפוך במוסך ועלפי מה שנאמר, יש בריחת אוויר לתוך מערכת הקירור זליגת מים החוצה ובריחת קומפרסיה. בנוסף אציין שבתקופה הארחונה הרכב התחיל להתחמם בהדרגה ורק ע"י ניקוז אוויר ממערכת הקירור החום היה חוזר לרמתו הנורמלית למשך כחודש חודשיים ואז התופעה חוזרת על עצמה (יצא לי לנקז כבר כמה פעמים). יחד עם זאת אין שום סימנים ויזואליים המעידים על פריצת אטם ראש. כרגע הרכב במוסך פרטי, עזבתי את השרון לטובת הצפון.
|
|
|
#4 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
דחיסת מנוע וכו'
הראה למוסך את מה שכתבתי, כדי שיתייחס לזה במהלך בדיקותיו.
אם הוא מסיר את ראש המנוע, אז שיבדוק את הצילינדרים, תנודת בוכנות ואטימת טבעות הבוכנה (רינגים). מכיוון שבבדיקת לחץ הפוך, יש בריחת לחץ אז יתכן שבבדיקת דחיסה (קומפרסיה), דרך חורי המצתים, ממילא תהיה דחיסה נמוכה. נא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו. בברכה - רפי לין
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| רכב לא מניע כשהוא חם! | gilad267 | בראבה - טכני | 5 | 07-08-11 02:05 |
| עזרה ברכישת פונטו ספייס חדשה | eldordr | יעוץ ברכישת רכב | 1 | 12-04-11 21:46 |
| אזעקה תקועה אוטו לא מניע | דידו | פונטו - טכני | 6 | 18-07-09 15:49 |
| שוב פעם הרכב לא מניע ! | ALiK | טיפו - טכני | 5 | 13-02-08 19:59 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד