![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו אקטואל
|
מגדיל מידת צמיג בפונטו - כמה שאלות
אוקיי, אחרי שכמעט איבדתי שליטה על כביש רטוב בכ60 קמ"ש (חוויה מפחידה מאוד, במיוחד עם הפונטו שלא יושב הכי יציב על הכביש) החלטתי שהגיע זמנם של הזבל הסיני הזה וצריך להחליף.
אני מאוד רוצה להגדיל מ165 ל175 או אפילו 185 - ואני מתכוון להשקיע את כל מחר בשביל לסגור את הסיפור הזה. רק כמה שאלות: 1. הטסט שלי בעוד חודשיים. להחליף צמיגים עכשיו ובטסט לבקש החלפת רישום, או שאת החלפת הרישום לעשות בכל מקרה מיד אחרי ההתקנה? 2. אשמח לפירוט לגבי הפרוצדורה מול משרד הרישוי לשינוי מידת הצמיג. 3. האם 175 וגם 185 מתאימים לג'אנט ברזל 14' האורגינל של הפונטו? 4. אשמח להמלצות - 175 מול 185, ואם אפשר גם כמה דגמים (מעדיף אירופאי, עד 1400 ש"ח לרביעיה) |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט פנדה
|
התייחסויותי :
הקוטר של החישוקים המקוריים שהגיעו לארץ הינו 14 אינץ'. הצמיג המקורי המאושר ברשיון הינו 165/70/14. על אותו חישוק קיים ניתן לעשות שיפור משתלם: חוקי לגמרי , גם לפי ספר הרכב המקורי של פיאט וגם לפי אוטודאטא , להחליף לצמיגים רחבים יותר במידה 185/60/14. האבסורד הוא שמידה זו (185/60/14) נפוצה מאוד ולכן זולה מהמידה המקורית של 165/70/14. מקבלים יציבות ואחיזה משופרים (וגם מראה ) כמעט ללא חסרונות כלשהן. החלף מוקדם ככל הניתן , רק לא לשכוח לשנות נתונים ברשיון הרכב בכל מכון רישוי (איפה שעושים טסט , לא במשרד הרישוי) תמורת כ - 30 ש"ח. תקבל ספח מודפס זמני עם אישור השינוי , אותו תצמיד לרישיון הקיים. לטסט הקרוב השינוי יופיע ברשיון החדש. רצוי לעשות זאת מייד לאחר ההחלפה ולא לחכות לטסט , כי בעצם אתה נוסע ברכב עם שינוי שאינו מאושר ברישיון . אם תתפס אתה עלול להיקנס. חייבים כמובן ללכת על רביעייה איכותית . קניתי והתקנתי לרכב שבמשפחה רביעיית צמיגים טריים שמצטיינים באחיזה ויציבות ברטוב וגם ביבש : קונטיננטל 185/60R14 82T TL ContiEcoContact 3. עלה 1300 ש"ח כולל הכל. השיפור בהרגשה והיציבות ברטוב וביבש מהותי. במחיר דומה פלוס מינוס אפשר להשיג במידה זו צמיגים טובים בהחלט של יוקוהמה A,פלקן 912,קלבר דינקסר,פירלי , גודייר. ממליץ על הקונטיננטל שציינתי. נערך לאחרונה על ידי panda05 : 27-11-12 ב 23:43. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: GP
|
לדעתי תעלה גם בקוטר.
185-55-15 ניתן לאשר לרכב שלך ללא בעיה. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
להבנתי זה כרוך בהחלפת הג'אנטים - הוצאה לא מתוכננת שכנראה לא אעשה.
יש בזה יתרון אמיתי כלשהו? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
אוקיי.
נרכשה היום וננעלה רביעיית Goodyear Duragrip 185/60 R14 82T טריות ב1300 ש"ח כולל איזון. המידה החדשה עודכנה במכון רישוי והכל תקין. עניין מבאס אחד הוא שאחד הגוז'ונים (או איך שלא קוראים לברגים האלה) נמרח ומרח את ההברגה בגלגל הימני אחורי. נסעתי מהצמיגיה ישר למוסך ונתקעתי שם 3 שעות כי זה נפל להם בדיוק בארוחת צהריים. קיוויתי שלא אאלץ לשלם על נבה חדשה, ולמזלי היה אפשר להציל אותה בהזרגה. בכל זאת לקחו לי 100 שקל כמעט על עבודה של 4 דקות. אבל ניחא. לגבי הצמיגים - בינתיים על כביש יבש, מרגישים הרבה יותר טוב. הרכב מרגיש יציב יותר, שקט יותר, ונעים יותר באופן כללי. לא הספקתי לעשות פרונט. עד כמה זה קריטי אחרי החלפת מידה? |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| מידת צמיג - Punto HGT | Marshall | פונטו - טכני | 40 | 19-08-13 10:08 |
| מס' שאלות-תקלות בפונטו ספייס 2002 | COMODOR64 | פונטו - טכני | 4 | 08-01-12 08:54 |
| מה לחץ האוויר המומלץ לפונטו 98?[מידת צמיג:165/65/14] | shay2828 | פונטו - טכני | 2 | 03-11-11 00:33 |
| למביני עניין שינוי מידת צמיג לאונו. | asaf123 | אונו - טכני | 4 | 25-09-09 15:38 |
| מגבים בפונטו | פורום הגראז' | 2 | 14-01-06 12:09 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד