![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: DYNAMIC 16V SPICE
|
אז אחרי 6 שנות קיום על הכביש, החליטה מערכת המיזוג בפונטו לדלוף בקטנה.
התייעצות עם האנציקלופדיה של הפורום ולאחריה שיחה עם עורך האנציקלופדיה של הפורום (דוד) וקיבלתי הזמנה לקפה ולאבחון חינם ![]() האבחנה:דליפה קטנטנה הטיפול: הזרקת חומר מיוחד יחד עם מילוי גז מזגנים- שיביא לסתימת הדליפה (כפי שבוצע לחבר הפורום M.L לפני כשנה) הטיפול נעשה בשישי האחרון, וכלל גם שטיפה חיצונית לרדיאטור בצורה שלא תבייש אף פדנט רכב. אז רציתי להודות לדוד לא על העבודה והעזרה הרבה (כל מי שקורא כאן יודע שזה אצלו מכל הלב) אלא דווקא על הלימונים (את זה לא "אסרת" עלי תודה רבה.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
איפו היתה הדליפה במע' המיזוג והאם אפשר לטפל ככה גם במזגנים עם גז ישן כי יש לי בעיה עם הרכב של אמא שלי שכל שנה זה דולף מחדש ובבדיקות וואקום שאני עושה אין נזילה וכשאני מכניס לחץ חיצוני אין נזילה והקומפרסור חדש אני כבר עובד אצות ואני היתי רוצה לתקן בשביל אמא שלי את המזגן אחת ולתמיד
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
צטט:
המדחס חדש או חדש ברכב ?. יש הבדל בין השניים. איזה חומר דחפת כדי לייצר לחץ במערכת, ובכמה PSI ?. איך בדקת שאין נזילה ? אם הכנסת לחץ, והדליפה מזערית (כל שנה), ספק אם תראה את זה על השעון. תצתרך לחכות הרבה זמן לפעמים כמה ימים.. הגז הישן הוא 12R, ואפשר גם לטפל בו. אבל לדעתי, אם הדליפה היא פעם בשנה, עדיף למלא גז ולא לטפל. אגב, בוולוו של אמא שלך, אין שסתום לחץ. מכניסים מעין ווינטיל לצינור הדחיסה, ליד קיר האש. דוד.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
הכנסתי לחץ אוויר אוויר דחוס 80 PSI בשביל לחפש נזילות הרכב הוא שנת 88 שעובד על גז R12
מיבש הוחלץ כשהחלפתי את הקומפרסור ובדקתי נזילות ע"י וואקום וכשראיתי שבורח וואקום אז הכנסתי לחץ ומצאתי כמה בריחות קטנות שניפתרו ע"י חיזוק הצנרת ואז ביצעתי וואקום שוב וזה עזר לא ברח הוואקום לאחר שאיבה של 40 דקות לאחר שהשעון מראה 30- INHG והמתנה של 15 דקות אני היתי רוצה לתקן את המזגן כמו שצריך בשבילה יש לי ספרי כחול שמנוני כזה לאיתור נזילות |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
מקווה שלא בדקת דליפה, כאשר משאבת הוקום עדיין בפעולה.
אוויר דחוס בלחץ 80 PSI לא מספיק כדי לבדוק דליפה של פעם בשנה. אני מכניס לחץ בדיקה של 250 PSI. לא ענית אם החלפת מדחס חדש או משומש. לא שזה כל כך חשוב לגבי הבדיקה. אבל מקווה שגם הכנסת שמן. משום שכאשר יש דליפה או מפרקים מדחס משומש, השמן יוצא עם הגז. דוד.
נערך לאחרונה על ידי davidmzr : 19-03-12 ב 13:33. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
כן החלפתי למדחס משופץ וגם הכנסתי שמן איך אתה מכניס 250 יש לך איזה כומפרסור יעודי לזה?
ובבדיקת נזילות סגרתי את הברז בשעון וכיביתי את המשאבת וואקום |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
"אסרת" אינה בדיוק המילה המתאימה. ביקשתי לא להלל אותי. זה מביך.
בכל זאת הכנסת את זה "בדלת האחורית". ![]() את השאלה ששאלת אותי, "למה המוסך רצה להחליף לי מעבה" צריך לשאול אותו. רוצה רמז ?. 3000 ש"ח שביקש, אינו סכום מבוטל... דוד.
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| ניקוי מזגן | NatiShain | גרנדה פונטו - טכני | 21 | 24-05-10 14:32 |
| דליפת רצינית של מים בעצירה/כיבוי רכב - פונטו 2000 | niminim81 | פונטו - טכני | 1 | 12-05-10 12:53 |
| דליפת אוויר במהירות גבוהה | aribrukman007 | בראבה - טכני | 13 | 27-03-10 17:40 |
| דליפת רדיארטור באונו 60S | פורום הגראז' | 5 | 03-06-07 18:43 | |
| בקשה לסיוע בבעית מזגן בפונטו HSD 95 - מזגן רסקור | פורום הגראז' | 10 | 15-05-07 17:26 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד