![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
רעידות בעת בלימה. פונטו דור 1 SX75.
שלום חברים.
כרגיל, מדובר בפונטו דור ראשון, שנת 96. מנוע 1.3 הזרקה רב נקודתית. ישנם ריעדות ממש חזקות בעת הבלימה, במיוחד ב70-80 קמ"ש. זאת אומרת שנגיד ב120 הרעידות מורגשות, עם הבלימה הם מתחזקות, אחרי 70 מתחלשות. הרעידות מורגשות בעיקר בדוושת הבלימה. הוחלפו בלמים קדמיים, כולל דיסקים ורפידות. בוצע איזון לגלגלים קדמיים. הוחלפו 2 צמיגים מקדימה. כל זה ללא שיפור. מע דעתכם ? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
יתכן שתושבת מנוע ,חופש בציר הגלגל,תפוחים עליונים ,ותפוחי משולש
בדיקה ראשונהתושבת מנוע נסה לנענע ביד את המנוע |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
צלחות הבילום התעוותו ויש לחרוט/להחליף אותן. יש אפשרות לבדוק אותם על מחרטה.
למרות שכתבת "הוחלפו בלמים קדמיים, כולל דיסקים ורפידות". כבר ניתקלתי בדיסקים חדשים שגרמו לבעיה. שימוש מוגבר בבלמים, בירידות עם מהירות גבוהה תיגרום לעיוות. כנ"ל גם כניסה פתאומית לשלולית מים. אפשרות נוספת היא שהרעידה נובעת מהבלמים האחוריים, תופעה נדירה אך קיימת. כדי לבדוק מהיכן הרעידה, יש לנסוע במהירות שבה היא מורגשת, ולהרים קלות ובזהירות את ידית בלם-העזר, באם תרגיש ברעידה במהלך הניסוי, אז הבעיה היא מאחור, ואם לא אז הבעיה היא מקדימה. חופש בבוקסות משולשים גם הם יגרמו לרעידות. בהצלחה דוד.
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
היי יאיר ודוד.
תוכל להסביר בבקשה איך תושבת מנוע פגומה גורמת לרעידות בדוודה בעת הבלימה? מה זה תפוח עליון ? האם כדאי להחליף את כל המשולש ? דוד, דיסקום הוחלפו בגלל הרעידות, ללא שינוי. אני יבדוק את העניין עם הבלם יד ויעדכן. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
יתכן שדיסקים סיניים יגרמו לרעידות.
או שהרם גלגל ובדוק חופש כשהידיים בשעה 3-9 תפוח עליון יוצא מזרוע ההגה תפוח תחתון ימצא מהמשולש לנבה חופש בציר כשגלגל מורם ידיים 12-6 נערך לאחרונה על ידי yair068 : 21-01-12 ב 17:45. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
נכון, כל האפשרויות פתוחות.
דוד.
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פונטו SX75 97' כמה שאלות | quadra | פונטו - טכני | 0 | 25-02-11 13:28 |
| רעידות בזמן בלימה ועמידה בזמן שהאורות דולקים | שלומי מ | פונטו - טכני | 2 | 13-10-10 22:56 |
| פיאט פונטו, 95', SX75. | - Yuval - | יעוץ ברכישת רכב | 6 | 29-11-09 12:29 |
| SX 01 רעידות בזמן בלימה, גם בהילוך וגם בניוטרל, הצילו! | shaharv | פונטו - טכני | 10 | 02-09-09 18:54 |
| פיאט פונטו דגם sx שנת 97, רעידות בעת בלימה במהירות בינונית | david266 | פונטו - טכני | 6 | 24-01-09 17:39 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד