![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו קבריולט
|
בעיה בחשמל או אלטרנטור ? פונטו קבריו 95...צריך עזרה בבקשה !
שלום וערב טוב לכולם ! אשמח לעזרתם אנשים טובים ובעלי סבלנות
ברשותי פיאט פונטו קבריולט שנת 95 מהממת וכמעט שלא עושה צרות...(שזה נדיר !) חזרתי מחו"ל לא מזמן מתקופה של שבוע וחצי בערך ולא נגעו באוטו בכלל. ביום שחזרתי להפתעתי (הלא צפויה) האוטו לא הניע כלל וכלל מה שכמובן הסיק את המסקנה שהמצבר נגמר - לא התפלאתי אחרי הכל לא מדובר באוטו חדש והמצבר היה בן 3.5 שנים. החלטתי לנסוע לקנות מצבר חדש ופה התחילו הבעיות... ברגע שהנעתי בעזרת אבא שלי את האוטו עם כבלים האוטו הניע בלי שום בעיות אז כמה רגעים אחרי זה הוא החל לחרחר ולרעוד (הכבלים היו עדין מחוברים ! ) וכמה רגעים אחרי זה הוא פשוט נכבה.. גם יש לציין שכשהורדתי את הכבלים מהאוטו אחרי התנעה לאוטו פשוט לא היה כוח אפילו לעמוד עם מנוע דולק.. הוא ישר נכבה.. בלית ברירה נסעתי עם אבא שלי לקנות מצבר ולחבר את המצבר בבית מה שלא אמור להוות יותר מידי תקלות. שעה אחרי זה המצבר כבר היה מותקן באוטו והניע בלי בעיות ונסע יפה מאוד (יום חמישי..) עכשיו מה שמוזר זה שבבוקר שישי אחרי זה נסעתי לעבודה שלי בלי שום בעיות שמתי את הרכב לשטיפה ואחרי העבודה נסעתי להתאמן (נסיעה של כחצי שעה שעברה בלי תקלות) הכל עבר חלק עד אחרי האימון ובאותו ערב שהגעתי הביתה 3 רחובות לפני הבית שלי שוב הרכב התחיל לחרחר ולרעוד (והיה נורית אזהרה של בטריה אגב...) והאוטו פשוט נכבה לי באמצע הרמזור ! זאת אומרת אותה בעיה שהייתה לי יום לפני עם המצבר הישן.. היום בערב נסעתי לרכב שלי עם חבר לנסות להניע את הרכב שוב עם כבלים על מנת לקחת את הרכב הביתה וקרה שוב את אותה בעיה.. הרכב הניע תוך שניה בלי בעיות אך דקה אחרי זה שוב הוא החל לחרחר ולרעוד ולאבד מהכוח שלו... יש לציין שבחיים זה לא קרה לי ! גם לא עם המצבר הישן שקניתי לפני 3.5 שנים. מצטער על החפירה הקלה חברים.. אני חיב לברר מה הבעיה שגורמת לזה לקרות, האם המצבר לא תקין ? האם יש בעיה בחשמל ? בעיה באלטרנטור ? זה קרה למישהו פה כבר במקרה ? אשמח לעזרה מכם חברים.. ושיהיה שבוע מצוין לכולם ! |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
אני מזהה כאן שתי בעיות.
האחת בעית טעינה. לא בטוח שהאלטרנטור הלך. ייתכן שהחוט הדק המחובר אליו יצא ממקומו או לא מקבל פלוס. השנייה הדלק מהול. הרכב עמד כעשרה ימים החומר המהול בטנק שקע ונכנס למסנן הדלק ולמזרק. דבר ראשון יש לבדוק טעינה, ואם אין לבדוק כאמור מתח על החוט הדק המחובר לאלטרנטור ולא להחליף אותו מיד. בעית הדלק עלולה להיפתר בעצמה לאחר נסיעה של מס' ק"מ. לא זוכר כרגע(על הבוקר) אם מסנן הדלק אצלך הוא חיצוני. אם כן רצוי להחליפו. דוד.
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
דוד קודם כל בוקר טוב ותודה שהגבת.
אני לא יודע אם הבעיה יכולה להיות בדלק מהול מפני שנסעתי כבר מספר קילומטרים יום אחרי שקניתי את המצבר כפי שציינתי.אולי אני אנסה להגיע איכשהו לתחנת דלק ולתדלק עוד כמה ליטרים רק כדי להיות רגוע עם הבעיה הזו לכאורה. לגבי הבעיה השניה: היכן ואיך אני יכול לתקן בעיה של טעינה ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
הגלגלים שלי: ELX 2002 ידנית
|
בעיה של אלטרנטור תקול אתה צריך לפתור אצל חשמלאי רכב, לך לאחד מומלץ באזור מגורייך ותפתור את הבעיה.
בעניין הפלוס - תבדוק את זה טוב, בפג'ו 205 שהייתה לי היה משהו דומה, פעם מטעין פעם לא, בדיקה קטנה מתחת למכסה מנוע הראתה שהבורג שמחבר את הכבל משוחרר מה שגרם למגע להתנתק כול הזמן. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
בעיית טעינת אלטרנטור
מהיכן אתה בארץ?, כי אולי אוכל להפנותך למקומות מתאימים ולא יקרים יחסית.
בברכה - רפי לין
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
רפי שלום, אני מתגורר בקרית אונו
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בעיה קטנה צריך עזרה! (התראה על נורה שרופה) | יקיר_אזולאי | פונטו - טכני | 3 | 07-07-10 10:55 |
| בעיה בהגה (קשה כמו בטון) פיאט קבריו | מנש המטורף | פונטו - טכני | 15 | 28-04-10 16:24 |
| צריך עזרה בניקוי בית מצערת פונטו 2001 sx | ddiman | פונטו - טכני | 1 | 31-03-10 19:43 |
| חבר'ה בעיה - צריך עזרה!! (הרכב התחמם, כ"ע) | aviady | פונטו - טכני | 20 | 30-07-09 17:42 |
| פונטו קבריו | ארילו | גלריה | 1 | 06-01-09 23:05 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד