![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
בעיה במזגן בפונטו ספייס
שלום חברים!
ברשותי פונטו ספייס 2004, גיר ידני. המזגן ברכב מקרר בזמן נסיעה (עדיין לא כמו שהייתי מצפה) ואינו מקרר בעמידה או בנסיעה איטית. בוצע ואקום ומולא גז במשקל לפני כחודש. הפעם הקודמת שמולא גז ובוצע ואקום הייתה בשנת 2008. נתונים נוספים: 1. בזמן הפעלת המזגן נשמע רעש של יניקת אוויר (רעש של שאיבה, של שואב אבק) בתא הנוסעים. 2. אני רגיל שהכוח של הרכב יורד כשה המזגן מופעל, במיחוד בהילוכים נמוכים. זה לא קורה עכשיו, מצד השני המדחס כן מתחיל לעבוד בהפעלת מזגן וזה לאחר מילוי גז. 3. בנוסף זכור לי שבד"כ לאחר הפעלת המזגן המאוור מתחיל לעבוד ללא קשר לחום מנוע, דבר זה לא קורה עכשיו. 4. לפני כשנה וחצי רדיאטור הפנימי נותק בשל נזילה. בוצע קיצור. 5. בעל מקצוע שמילא לי גז אמר שקיימת נזילה קטנה מהמעבה וכמובן ישר אמר שיש להחליף את המעבה-אותו דבר טען ב 2008 כשה מילאתי גז. אין לי בעיה להחליף מעבה, אבל לצערי מנסיוני עם מוסכניקים, אם בעל הרכב לא ידע מה הטיפול הנדרש בתקלה, יחליפו לך חצי רכב והתקלה לא תטופל. לכן רציתי שתעזרו לי לאתר את החלק הבעייתי במערכת הקירור ובפרט: 1. כיצד מזהים תקלה במדחס? 2. כיצד מזהים תקלה במעבה? 3. כיצד מזהים תקלה במאדה? 4. האם מאוורר צריך לפעול כאשר מפעילים את המזגן? קראתי כאן בפורום שאם המאוור לא עובד אז לחץ הגז נמוך ובעצם הוא בורח. האם זה מעיד על בריחת הגז מהמעבה? 5. אם התקלה במעבה, האם ניתן לשפץ מעבה(רתיחה) או שחייבים להחליפו? אשמח לקבל את עזרתכם. תודה. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
הבעיה שלך היא דליפה גז.
ישנם שני שיטות לבדוק דליפה. 1. סקנר שמריח את הגז. 2. החדרת חומר יחד עם הגז, כאשר הגז דולף מביטים עם משקפיים מיוחדות ורואים את החומר דולף. לפי מה קבע בעל המקצוע שהדליפה מהמעבה ?. דוד.
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
הוא בדק עם מכשיר חשמלי מצפצף
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
כן זה הסקנר.
אז לדעתי הוא צודק, יש להחליף מעבה. דוד.
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
דויד תודה רבה.
הוא פשוט לא בדק שום דבר אחר בגלל זה פניתי לפורום. האם יכול להיות שיש בעיה בחלק נוסף גם? האם ניתן לשפץ מעבה? תודה. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
תמיד קיימת אפשרות שיש בעיה בחלק נוסף.
כן אפשר לסתום דליפה במעבה. אבל לדעתי עדיף לשים חדש. דוד.
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בעיה במזגן רובר 214 | danixs7 | רכב כללי | 2 | 02-05-11 21:11 |
| בעיה במזגן, פונטו ספייס 2002 | m.l | פונטו - טכני | 11 | 19-02-11 15:38 |
| בעיה במזגן | ronen22 | בראבו - טכני | 2 | 24-04-08 00:58 |
| בעיה במזגן | פורום הגראז' | 11 | 21-08-07 22:06 | |
| בעיה במזגן בפונטו 96, המזגן אינו מקרר. | פורום הגראז' | 16 | 28-05-07 01:16 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד