![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
בעיה שלא נפתרה
שלום לכולם,
יש לי פונטו 1300 ספייס 16V גיר רציף. ובכל פעם שהרכב "נח" כמה שעות, הוא לא מניע כמו שצריך... הטורים קופצים ונופלים עד שהמנוע נכבה. אם נותנים קצת גז זה מסתדר, כמו כן בהנעה השניה זה מסתדר גם כן. ביצעתי ניקוי בית מצערת, וניקיתי באופן כללי את כל המנוע (חיצונית), והבעיה נפתרה למשך שבועיים. אך הבעיה חזרה (כנראה שניקיתי במקרה, חיישן כלשהו...) המליצו לי לבדוק חיישן טמפ', אך לא מצאתי אותו. כמו-כן, יתכן וזהו חיישן אחר או חוטי הצתה וכו'... בטיפול 20K, בדקו במחשב וראו שהייתה בעיה בצילינדר 2 ולאחר איפוס מחשב, בדקו את הרכב ולא מצאו שום בעיה. הפלגים חדשים, והם נבדקו שנית... במהלך הגימגום של המנוע (בפעם הראשונה שמנסים להניע) שומעים כי לא כל הצילינדרים עובדים כראוי(יש צליל מוזר). ולכן אני חושב שזה חוט הצתה. אך מוזר שהוא לא עובד בהתנעה ולאחר מכן הוא עובד יופי...???? בכל אופן, הרכב נוסע מצויין! והמנוע מתפקד מעולה (גם חסכוני מאוד 1:18 זו הפעם השלישית שאני מנסה לפתור בעיה זו, אשמח לעזרה. תודה לעונים. נערך לאחרונה על ידי chenrp : 03-06-11 ב 16:37. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
מישהו?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
יכלו להיות שזה מזרק דלק לא הכי בסדר שהקפיץ תקלה במחשב או שזה היה תקלה ישנה שהיה פעם חישן חום אוויר בכניסה למנוע אם לזה היתכוונתה אז הוא נימצא על בית פילטר האוויר או בקו בין הפילטר לבית מיצערת
אני היתי מציע לך לחזור על פעולת הניקוי של בית המיצערת ותנקה גם את מד כמות האוויר שלך כשתנקה את המצערת תיפתח אותה עד הסוף תרסס חומר ואז תשפשף עם מברשת שינים עד שירד כל הליכלוך כבלי הצתה אם לא ידוע לך מתי החליפו תחליף זה רק יעזור וגם מצתים ופילטר אוויר מקווה שעזרתי לך |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
במהלך הגימגום של המנוע (בפעם הראשונה שמנסים להניע) שומעים כי לא כל הצילינדרים עובדים כראוי(יש צליל מוזר).
ולכן אני חושב שזה חוט הצתה. אך מוזר שהוא לא עובד בהתנעה ולאחר מכן הוא עובד יופי...???? יכול להיות שחוט הצתה לא תקין יעבוד יותר טוב כשהוא מתחמם עקב נתק שניסגר כי מטחת מיתרחבת בחום |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
חברה תודה רבה על התגובות!
כבלי הצתה לא החליפו מעולם אך הרכב משנת 2006 (דיי חדש), בנוסף, המנוע לא באמת מספיק להתחמם לאחר 20 שניות ולכן זה מוזר שהבעיה היא חוט הצתה. לגבי בית מצערת, פרקתי אותה לגמרי וניקיתי טוב טוב... ולא עזר דבר. מד כמות האויר??? איפה הוא נמצא? על הצינור? מתחתיו? כל החיישנים והמדים למיניהם לא בדקתי כי לא מצאתי אותם. אשמח לקבל תמונה (ממש תמונה ולא סרטוט) בכדי שאוכל לאבחן את התקלה. שוב תודה! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
תנסה בyoutube
תיבתוב את הדגם של הרכב לדוגמה fiat punto 16v mass air flow meter לך תדע אולי תמצא איזה פיתרון אני מצאתי שם איך להחילף טימינג בהונדה אקורד שנת 93 וזה ממש לא דבר פשוט שם זה שתי רצועות והמון בלגן |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
עוד דבר להחליף חוטים יכול לעזור למרות שזה רכב בן 4 שנים בלבד החוטים זה דבר שעובד מאוד קשה וגם מצתים תיפתח ותיראה מה קורה איתם תעשה את זה ואז תיבדוק את הנושא של החישנים
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
קצת מוזר לי שחוטים פעם ראשונה לא עובדים ולאחר מכן הם עובדים מצויין.
פלגים חדשים ונבדקו שנית. חיישנים, בכל זאת אין לי מושג היכן הם... |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בעיה|בעיה שיש לי בהזעקה | lrl23 | פונטו - טכני | 7 | 13-08-10 13:11 |
| בעיה באונו בעיה קטנה אבל מעצבנת, או: איך להוציא משענת ראש. | פורום הגראז' | 3 | 22-09-06 14:56 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד