![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: רנו
|
ייעוץ בבדיקת פונטו 2005 רציפה
שלום רב לבאי הפורום !
הגעתי לכאן לאחר שיטוט באינטרנט - אתר ופורום מרשימים , כל הכבוד ! אני מחפש רכב לחברתי הסטודנטית. חשוב לי רכב בטיחותי,אמין,חסכוני,אוטומטי בתקציב עד 35K. לאחר שיקול ממושך החלטתי שפיאט פונטו MK2B היא הבחירה האופטימלית. מבקש עצות וחוות דעת לדילמה הבאה : הגעתי לרכב המוצע למכירה במגרש טרייד אין של יבואן. מדובר בפיאט פונטו דינאמיק 2005 80 כ"ס תיבה רציפה. הרכב יד 3 , כל הבעלים פרטיים. הרכב עבר 78,000 ק"מ . יש תיעוד מלא של טיפולים מלאים במוסך מורשה סמל"ת . בדקתי תאריכים ורישום קילומטראז' ואכן אימתתי שהקילומטראז' נכון. עבר טיפול 6 שנים במוסך סמל"ת לפני 3000 ק"מ. מבקשים עליו 33,000 ש"ח. הרכב נראה חיצונית במצב טוב בהחלט, מבחינה פנימית שמור מצויין. ביצעתי נסיעת התרשמות. בעייה מהותית עיקרית - בהתנעה נדלקת מנורת CHECK ENGINE , ומופיעה התראה בצג הממוחשב - ENGINE FAILIURE. בנסיעה הרכב מתנהג מצויין - שקט , חלק, סוחב היטב, מנוע חסר רעידות , אין נזילות , אין פליטות חריגות מהאגזוז. נציג המכירה טוען (אלא מה) - זו בעייה פעוטה וחסרת משמעות . האמנם ? מה עלולה להיות הבעייה ועלויות צפויות לתיקון ? הנציג נתן לי טופס בדיקה ממוחשב שבעלת הרכב נדרשה לבצע לפני מסירתו בטרייד אין. אבקש חוות דעתכם על חומרת הממצאים. האם "כסת"כ " רגיל או בעיות מהותיות ? לחץ דחיסה : אמפר : 34,34,34,32. מנוע,מע' קירור,מע' דלק,מע' הצתה : לא תקין. לחץ עוקה גבוה מבלאי. צריכת שמן. לבדוק צריכת שמן בנסיעה.לברר מתי הוחלפה רצועת טיימינג. (ביררתי - בטיפול - 60,000 ק"מ). מערכת פליטה : תקין. סרן קדמי ומערכת היגוי : תקין. קפיצים : לא תקין. בולמי זעזועים אחוריים חלשים. שילדה ומרכב ליקיים בעלי משמעות נמוכה : לא תקין.פגיעה תיקון מאחור.תיקוני מרכב ותיקוני צבע. פגיעות פח ופגמים בצבע. הוחלף פגוש אחורי. מערכת בלמים - ללא פירוק : לפרק גלגלים ולבדוק. צמיגים : תקין. מערכת תאורה - כולל מצבר : תקינים. העברת כח : בלאי דיסקיות הילוכים. החלפת הילוכים באיחור. דגבות בגיר חלשות.(מה זה ?) חופש מערכת הנעה. מחוונים : תקין. תודה להתייחסותכם - מה דעת המבינים ? שווה או לא ? האם יש טעם לקחת לבדיקה נוספת מטעמי ? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
יש מספר דברים שמטרידים אותי:
1. הנורית וההודעה של המחשב. יכול להיות שזה איזו שטות, ויכול להיות שיש בלגאן שיהיה יקר לסדר. אני חושב שיהיה הוגן אם תקחו את האוטו למוסך מורשה של פיאט והם יבדקו ויתנו הצעת מחיר לתיקון. כשתהיה לך הצעת המחיר ביד, תקזזו אותה ממחיר הרכב. 2. לבדוק אם באמת יש בריחת לחץ מהצילינדרים לאגן השמן. זאת בדיקה יחסית פשוטה שרוב המוסכים יכולים לבצע אותה. 3. תסכם איתו שיקזז לך חצי ממחירם של בולמים חדשים. למה חצי? כי זה בלאי סביר לאוטו. חוץ מזה האוטו נשמע סביר וכדאי לקחת אותו לבדיקה מטעמך. וכן, חובה במוסך מורשה של פיאט.
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
העברת הילוכים מאוחרת? זה גיר רציף... אין שם הילוכים.
אחלה ידע יש למכוני בדיקה בימנו
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: רנו
|
פונטו דינאמיק
תודה רבה על ההתייחסויות וההכוונה.
לקחתי את הפונטו למוסך מורשה לאבחנת הבעייה. בדקו את המנוע עם "אקזמינר" ואיבחנו כך : יש להחליף חיישן פאזה. עלות החלק כ- 900 ש"ח ללא מע"מ ועבודה 250 ש"ח. אמרו שמקווים שזה יפתור את הבעייה. כשחזרתי למגרש הטרייד אין ונכנסתי למו"מ על קיזוזי מחיר עקב התקלות אמרו לי שאין מה לדבר. "33K - זה המחיר - עכשיו עם מחירי הדלק יש ביקוש עצום לדגמים כאלו. אם אינך רוצה יש מתעניינים רציניים אחרים". אני שוקל את צעדי... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: z750L
|
אם אמרו שאין על מה לדבר אז קום ולך, שיילכו לחפש.
אף אחד לא ממהר לקנות פונטו ממגרש מכוניות, סתם אסטרטגיה בשקל וחצי.
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
צודק מאוד ליאור.
הפונטו בגדול, הוא רכב עדין, שמצריך טיפולים ויחס אישי זה לא עוד אוטו יפני שאתה שם לו מים מהברז בראדיטור, לא רואה את המוסך אלא אם קורה משהו, ונוסע הכל טוב ויפה- פשוט לא זה שיש ביקוש אדיר במיוחד לאור עליית מחירי הדלק- שמים לב! אנשים הבינו היום כמה הרכב הזה חסכוני מבחינת האחזקה והדלק, ולסטודנט ממוצע שחי אצל ההורים(עזבו אפילו שכר דירה ) וכל הכסף הולך על לימודים.. זאת בהחלט מציאה תחפש עד שתמצא את האחת שלך ! שיהיה המון בהצלחה ! |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| תוצאות גרנדה פונטו בבדיקה | sharonsa | גרנדה פונטו - טכני | 4 | 18-09-10 13:03 |
| ייעוץ ברכישת רכב, סקודה 2005 : | אוריגמיש | יעוץ ברכישת רכב | 0 | 03-01-10 12:10 |
| ייעוץ ברכישת פונטו ספייס אקטואל 2005 + דו"ח בדיקה | kobyt | יעוץ ברכישת רכב | 4 | 22-10-09 17:46 |
| מחפש פונטו ELX רציפה, 2001-2002. | raanan_t | קניה | 9 | 30-01-09 10:28 |
| שמן תיבת הילוכים רציפה פונטו דיינמיק | shachar | פונטו - טכני | 3 | 02-05-08 18:39 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד