![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Guest
|
בעיה בקירור המנוע
hello חבר'ה יש לי בעיה קטנה שהיא גדולה... משום מה המים ברכב {אונו45 שנת 93} נעלמים במהירות שיא - מיכל ליום... וכתוצאה מכך המנוע מתחמם בצורה קטסטרופלית ואני יודע על זה רק כשהנורה נדלקת {כי אין לי מד חום מנוע...} וכשאני עוצר בצד אז גם המים שנשארים איכשהו נשפכים מהפקק {לפי מה שהבנתי זה בגלל הלחץ במיכל} השאלה שלי היא לאן לעזאזל נעלמים המים???? כי אין שום נזילה... ולמה נשפכים לי כל המים..? בנוסף לכך גם המאוורר הפסיק לפעול עכשיו... אולי מישהו ינסה להסביר לי מה קורה פה..?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
נזילת מיים
לא כל נזילת מיים אתה יכול לראות בעיין. יש להכניס המכונית למוסך ולבצע בדיקת נזילות עי הכנסת לחץ לרדיאטור עם משאבה מיוחדת לכך. באונו שלי נמצאה נזילת מיים מצנורית מתכת אכולה בסעפת היניקה, שפורקה ושלחה לשיפוץ. כמו כן החלפתי רדיאטור שהיה כבר רקוב וכעת הכל תקין. כשיש חוסר מיים רב ברדיאטור, פעולת מאורר הרדיאטור תשתבש כי יוניט החום המפעילו והנמצא בתחתית הרדיאטור מקבל נתוני חום שגויים.
בכל מקרה יש גם לבדוק את פעולת מאורר הרדיאטור. בצע כל זאת מהר לפני שהמנוע יתחמם או ירתח ויגרם נזק נלווה יקר. בברכה - רפי לין
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
גם אני חוויתי בעיה די דומה
כשרק קניתי את הרכב, היתה נזילה מפקקים קדמיים של המנוע, אלו הוחלפו .
בכל אופן בזמן האחרון יש לי בריחת מים ממערכת הקירור, אני מצאתי כי הם בורחים מהפקק בצורת אדים, אז על מנת לזהות למה, קודם ביצעתי בדיקת לחץ ברדיאטור, הלחץ היה די נורמלי, אולי מעט גבוה מדי. לאחר מכן בדיקת קומפרסיה של הראש - תקין לחלוטין .החלטתי לעשות ניקוי רדיאטור (ההוא שקניתי ממנו היה משתמש במי ברז, בקיצור יצא שבכלל החלפתי רדיאטור, שמתי משומש אבל תקין. הבעיה היא שעדין יש לי בריחה של מים מהפקק. את הפקק כמובן החלפתי לפני הכל- במקרה שלי, ייתכן שזה מההברגה של מיכל העיבוי, בינתיים אני עוד עם זה שדולף, אבל לא מפריע לי פעם או פעמיים בשבוע למלא עוד קצת מים, לא נורא. וכמובן שגם זה עד שיימאס ואני אחליט להחליף - אגב אם מישהו יודע על מיכל כזה, תקין - שיפנה אלי בפרטי. |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד