מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

my nice spice *מתעדכן*

שם:  
צפיות: 
גודל:   

my punto spice

שם:  
צפיות: 
גודל:   

מכוניות מהטיול ברומא

שם:  
צפיות: 
גודל:   

מכוניות מהטיול ברומא

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הגלריה של הפונטו החדשה

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 16-12-10, 22:12   #1
dutu79
Senior Member

האווטאר של dutu79

הגלגלים שלי: ספייס ELX ידני 16V
בעיה בקלץ' ועוד כמה.. מבקש עזרה

שלום חברים,
1. ברשותי elx 2002 16v גיר ידני. הקלץ הוחלב לפני כ 50 אלף ק"מ. כרגע הוא קשה-כואבת לי הרגל לפמים, הוא מרעיש-חריקות שזה בתוך תא הנהג , לא חיצוני וגם אני מרגיש עם הרגל קליקים כלשהם...הנושה נבדק במוסך מורשה חדרה,הוחלפה משאבת דלק עליונה אך ללא שינוי..
איך אפשר לפתור את זה, ללא עלויות של החלפה כוללת ? זה פשוט משגע בנסיעה עם פקקים או בעיר עם כזה קלץ'
2.לאחר הסופה והגשמים שהיו, שלולית מים הצטברה לי בריצפה ברכב! בתא, בדיוק איפה שהשטיח גומי של הנהג...לא היו נזילות מהתקרה בדקתי,לא מהדלת של הנהג ...יכול להיות שזה בא מהתחתית של הרכב ?? נסעתי עם הרכב בגשם ,אז אולי תוך כדי נסיעה הצטברו שם מים מהסדקים שמתחת לרכב ??? אם פותחים את מכסה המנוע רואים אצלי את הקרקע ,כאילו אין מכסה או משהו שמכסה ממתחת את תא המנוע,יכול להיות משם ?
3. הוחלפו לאחרונה בלמים קדימה ואחורה-צלחות,דרמים,דיסקיות. מאז הבלמים כאילו נחלשו עוד יותר במקום להתחזק ! אני לוחץ על הבלם ולא מגיב כמו מקודם(בלחיצה די עדינה ולא עמוקה כבר בולם) וצריך ללחוץ את הבלם עמוק הרבה יותר כדי לעצור,עד כדי כך שכבר מרגישים את הרעידות של האי בי אס נכנס לעבודה !! נו באמת בשביל סתם בלימה שהיא לא פתאומית להרגיש כבר את ה אי בי אס ... ?? העבודה של הבלמים גם נעשתה במורשה בחדרה ומשם נמסר שככה זה בהחלפת בלמים,הם יותר רכים ... אני כבר 3 שבועות ככה וזה לא משתפר. מה עושים ?
בבקשה חברים עזרו. שמתי לב שיש כאן לא מעט תותחים עם המון ניסיון בפיאט וברכבים כללי.
תודה מראש !
dutu79 מנותק  
ישן 16-12-10, 22:23   #2
yulian1986
Senior Member

האווטאר של yulian1986

הגלגלים שלי: פיאט פנדה
לגבי 2,יכול להיות רדיאטור חימום,תבדוק במידה ואתה מדליק חום,אין אין לא מתחילה נזילה באותו המקום שציינת.
yulian1986 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-12-10, 23:06   #3
dutu79
Senior Member

האווטאר של dutu79

הדלקתי חום בזמן האחרון, אכן אבדוק את זה !! אבל מה קשור המים עם הרדיאטור ועם המיקום הזה ? תודה !
dutu79 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-12-10, 23:27   #4
yulian1986
Senior Member

האווטאר של yulian1986

הגלגלים שלי: פיאט פנדה
כיוון שזה קרוב לצינורות שמתחברים לרדיאטור. אם תסכל מצד ימין של דוושת גז,תיראה 2 צינורות.
yulian1986 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-12-10, 23:55   #5
davidka
Senior Member

האווטאר של davidka

הגלגלים שלי: יונדאי אקסנט
הבלמים לא עוצרים משום שכנראה הרכיבו לך רפידות מסוג זול ונחות. רפידות כאלה לא עוצרות טוב. אתה יכול לעמוד על הפדל והאוטו לא יעצור. מדבריך אני מבין שיש לך פדל טוב, כלומר הוא לא יורד למטה לכיוון הרצפה בלחיצה. אם החליפו לך גם צלחות קדמיות אז בכלל יש בעיה. חשוב להתאים צלחות לרפידות. לעיתים החומר שממנו עשויה הצלחת אינו "מיודד" עם חומר הרפידה ופשוט לא נוצר חיכוך גבוה במפגש בין שני החומרים. האם הבלמים שורקים?

בעניין הקלאץ', האם הקושי מופיע בכל מצב או רק כשהאוטו מתחמם? האם דוושת המצמד חוזרת למעלה בקלות בזמן העזיבה או שגם לעלות לוקח לה זמן?
בין הדוושה ובין המשאבה יש מוט שרץ בתוך בוקסה. לפעמים גירוז של הבוקסה יכול לפתור את הבעיה. העסק נתפס קצת בזמן התחממות המכלול.
ישן 17-12-10, 00:11   #6
dutu79
Senior Member

האווטאר של dutu79

הבלמים לא שורקים .
בקלצי הבעיה קיימת כל הזמן ,גם כש הרכב עומד -לא מונע. השימון של הבוקסה נעשה וזה מחזיק בדיוק כמה שעות ואז הכל חוזר . לפי מה שראיתי ,משאבת קלצי עליונה כוללת גם את הבוקסה ושמו לי חדשה שכרגע מתנהגת כמו הישנה ואין שינוי. הפדל של הקלצ' חוזר למעלה ללא בעיה ,זה לא נתקע, זה פשוט קשה ללחיצה ומרעיש ועושה קליקים ... מה אתה מציע לעשות ?
dutu79 מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

חוקי פרסום הודעות