מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פיאט 127 דור 2

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פונטו SX 2001 ידנית

שם:  
צפיות: 
גודל:   

אונו שנת 94

שם:  
צפיות: 
גודל:   

התברסות קצרצרה לפני טיסה

שם:  
צפיות: 
גודל:   

נפלאות הווקס

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 08-10-10, 13:37   #1
Xebu
Member

הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX
Lightbulb שאלה בנוגע לצמיגים - נפתרה+המלצה

שלום לכולם.

בזמן האחרון יש לי מין רעשים מהגלגים האחוריים (מין רעשי סיבובי גלגל כאלה במחזוריות קבועה - במהירות מסיימת העניין נעלם)
הלכתי למוסך מורשה בטיפול סדיר ואמרתי לו שעל הדרך יברר ממה זה נובע - נאמר לי שהכל תקין ואולי הצמיגים עצמם כבר מתים ושאני אלך לבדוק את זה בפנצרייה.
ידוע לי שהצמיגים הוחלפו לפני זמן יחסית לא מבוטל אז אולי יש סיכוי שבאמת צריך להחליף אותם.

מדובר על רכב פיאט פונטו ספייס שנת 03
מידת 165/70R14

השאלה העיקרית שלי היא האם יש איזה מכון מומלץ באזור נתניה והסביבה? והאם ניתן לבדוק לבד אם הצמיגים תקינים או לא? (כי אם אני אבוא למכון ואגיד לו "אני חושב שאולי צריך להחליף צמיגים" אז רוב הסיכויים שהוא באמת יגיד לי להחליף - בלי קשר לתקינות שלהם בכלל)

ועל איזה צמיגים אתם ממליצים? צמיג בטוח וזול יחסית
(זול = עד גבול ה300 ליחידה - ראיתי צמיג של Kleber דגם 81T DYNAXER HP2 ב315שקל ליחידה, מה אתם אומרים על הדגם?)

ועוד שאלה קלה, אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקור שמסביר על הצמיג - ז"א כיצד זה ישנה אם אני אקח צמיג שלא במידות שלי? למשל עם רוחב 185 במקום 165 או חתך 80 במקום 70 וכ"ו - למה זה יגרום? במה זה יתרום? מה יהיה צריך לעשות על מנת לאשר אותו? וכל הפרוצדורה מסביב. תודה.

עריכה: לאחר ביקור חוזר אצל מוסך שחר בנתניה והתלוננות על הרעשים החוזרים הרכב הוכנס לבדיקה חוזרת ולבסוף נאמר שכנראה בטיפול הראשון המכונאי כנראה לא ניקה אחריו כמו שצריך כי האזור היה מלוכלך וכנראה גרם לרעשים - כרגע התקלה מבחינתם טופלה ואכן נכון לעכשיו אין רעשים (נקווה שבהמשך אכן ישאר כך) - מצד אחד אם אכן המכונאי לא השאיר משטח עבודה נקי אחריו זה לא תקין.
אך הייתי רוצה לציין לטובה את ההגינות של המקום, הרכב היה בטיפול לא בנוכחותי (אני הייתי בנתיים בלימודים במכללה) ולאחר הלימודים הגעתי למוסך, ונאמר שהמקום נוקה והוחזר לקדמותו (ללא עלות כלל מצידי) - אך באותה מידה הם יכלו לנסות לחלוב תשלומים נוספים מאנשים שלא בקיאים בעניין כמו ששמעתי במקומות אחרים

נערך לאחרונה על ידי Xebu : 10-10-10 ב 21:57. סיבה: נפתרה
Xebu מנותק  
ישן 08-10-10, 15:34   #2
-אודי-
חבר מועדון

האווטאר של -אודי-

הגלגלים שלי: GP
אם כבר אתה צריך להחליף צמיגים, למה שלא תעלה מידה?
-אודי- מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-10-10, 20:58   #3
Caveman
Super Moderator
מנהל

האווטאר של Caveman

הגלגלים שלי: APESS
יש לך בדביק את המידות הרחבות יותר שניתן לאשר לרכב שלך.
הקלבר צמיג טוב מאוד.
ממליץ גם לבדוק את היוקוהמה A.DRIVE.

הכללים לכתיבת הודעות בפורום. נא לקרוא.
Caveman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-10-10, 20:59   #4
Xebu
Member

בגלל זה אני שואל, אני בור ועם הארץ בנושא.
אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי בדיוק ולעזור לי בתחום, אם זה בבחירת הצמיג המתאים במידה שלי או במידה אחרת ואז גם באישורו

תודה.
Xebu מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-10-10, 21:07   #5
ליאור23
Senior Member

האווטאר של ליאור23

הגלגלים שלי: z750L
ישנה נוסחה מסוימת לחישוב סטייה בספידומטר לגביי שינוי מידת צמיג, לא זוכר אותה כרגע וכנראה גם לא אזכור בעוד כמה רגעים.
בכל אופן אני לא רואה טעם לשים 185 על הג'אנט ברזל של הפונטו, השינויים לטובה יהיו אחיזה יותר טובה, היציבות תשתפר גם,מאידך צריכת דלק אולי תעלה טיפה, תיתכן סטייה מסוימת בספידומטר, אני לא יודע עד כמה זה ישפיע על מנוע ההגה החשמלי ועל מסרק ההגה.
לדעתי תישאר במידה הנוכחית שלך שהיא גם די יציבה ממה שזכור לי. וגם בתקציב שלך לא תמצא משהו איכותי במידה גדולה יותר.
הפרוצדורה לשינוי מידת צמיג די פשוטה, קפוץ למכון טסטים הקרוב לביתך, תן להם את רישיון הרכב שלך והם יוציאו פלט מהאוטו דאטה עם המידות המאושרות לרכב שלך, אם מה שאתה רוצה לשים מופיע שם אתה משלם 30 ש''ח או משהו כזה ומקבל טופס רישיון רכב חדש עם המידה המעודכנת, עניין די פשוט ולא מסובך כלל.
ישן 08-10-10, 21:35   #6
quadx
Member

הגלגלים שלי: פיאט פונטו HGT
בנוגע לרעשים, אצלי היה רעש דומה - הנזק: רפידות גמורות עד הסוף, צלחות בלימה אבודות. (HGT*)
quadx מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-10-10, 23:29   #7
Xebu
Member

הייתי במוסך שחר בנתניה ליישור קו וביקשתי על הדרך שיבדקו רפידות וצלחות בלימה... אמרו שזה תקין.
אז או שזאת לא התקלה או שהמכונאי עיוור/לא מקצועי או שהוא ניסה לעשוק אותי בצורה כלשהי? =\
ישן 11-10-10, 13:00   #8
Xebu
Member

לאחר ביקור חוזר אצל מוסך שחר בנתניה והתלוננות על הרעשים החוזרים הרכב הוכנס לבדיקה חוזרת ולבסוף נאמר שכנראה בטיפול הראשון המכונאי כנראה לא ניקה אחריו כמו שצריך כי האזור היה מלוכלך וכנראה גרם לרעשים - כרגע התקלה מבחינתם טופלה ואכן נכון לעכשיו אין רעשים (נקווה שבהמשך אכן ישאר כך) - מצד אחד אם אכן המכונאי לא השאיר משטח עבודה נקי אחריו זה לא תקין.
אך הייתי רוצה לציין לטובה את ההגינות של המקום, הרכב היה בטיפול לא בנוכחותי (אני הייתי בנתיים בלימודים במכללה) ולאחר הלימודים הגעתי למוסך, ונאמר שהמקום נוקה והוחזר לקדמותו (ללא עלות כלל מצידי) - אך באותה מידה הם יכלו לנסות לחלוב תשלומים נוספים מאנשים שלא בקיאים בעניין כמו ששמעתי במקומות אחרים
תגובה

חוקי פרסום הודעות