![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו hgt
|
פונטוhgt רעש תיקתוק מההגה לאחר כיבוי המנוע+ שאלה לגבי התקנת טלפון קבוע ברכב
לאחר כיבוי המנוע נשמע במשך כשניה שניה וחצי תיקתוק מאיזור ההגה מהפשר הדבר מישהו יודע? כמו כן, אתמול התקינו לי מוטורולה ספיריט ברכב. עכשיו יש שלושה חוטים אדום שחור וירוק. המתקין חיבר את האדום לפלוס ואת השחור חיבר לאחד הברגים של מנוע ההגה החשמלי, זאתהדאגה הראשונה... את החוט הירוק חיבר לפלוס של אחד הפיוזים בפאנל הפיוזים שליד ההגה. האם התקנה כזו עלולה להביא לי צרות מאוחר יותר? והאם יכול להיות שהנקישות שאני שומע קשורות להתקנה?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
מערכת ההיגוי בדגמי הספייס רגישה מבחינה אלקטרונית ואני באופן אישי לא חושב שיש מקום להתקין "עליה" עוד מערכות. למרות שמדובר בסה"כ בהארקה, אני הייתי נמנע מחיבור לאזור מחשב\מנוע ההגה. לא חסרות נקודות נוספות לקבל הארקה טובה במיוחד כאשר מדובר על צרכן זרם לא גדול במיוחד.
הברגים שאתה מדבר עליהם (שלושה?!), אני מניח היות ולא נתת פירוט מדוייק, הם הברגים שמחזיקים את המנוע במקומו. יתכן והבורג לא חוזק כראוי חזרה ולכן ישנם תקתוקים אך זה לא מסביר מדוע יהיו תקתוקים כאשר הרכב כבוי. אם הנקישות החלו לאחר ההתקנה, אז סביר להניח (אם כי לא בטוח) שיש קשר ביניהם.
![]() |
#3 |
Senior Member
|
אלו הברגים שדיברתי עליהם. אני אבדוק היום את מצבם מבחינת הידוק. נקווה שזו הבעיה. מה לגבי עניין החיבור לפיוז? זו צורה נורמלית להתחבר?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אני בכלל מתנגד לכל ההתקנות של הדיבוריות האלו. זה תמיד פתח לצרות, מה גם שזה לרוב כולל כל מיני קדיחות כאלה ואחרות.
בכל מקרה, לגבי החיבור לפיוז, אני חושב שאני יודע למה אתה מתכוון. מעיין טבעת קטנה שמתלבשת על הפיוז. ראיתי את זה כמה פעמים, וזה נראה מזיק ממש. הרי הפיוז תוכנן לעמוד בעומס מסוים, ועוד דיבורית שרוכבת עליו זה לא בדיוק מתאים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
על זה נאמר "יחי הבלוטות'"
![]() יתכן והתיקתוקים (במיוחד אם הופיעו מיעד לאחר ההתקנה) קשורים לזה שלפי מירב ידיעתי, רוב הטלפונים הקבועים לרכב לא נכבים מיד עם כיבוי הרכב, אלא 1-2 שניות לאחר מכן. יתכן ויש עדין זרם כלשהו במערכת שמועבר למערכת ההגה עקב החיבור אליה (קצת הזוי ולא הכי הגיוני, אבל...מי יודע).
![]() |
#6 |
Senior Member
|
זו לא טבעת שהולבשה על הפיןז אלא פשוט דחפו את החוט עם הפיוז ביחד לחריץ. בכל אופן אני מקווה לשמוע גם מרפי לין
|
![]() |
![]() |
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
בעיות הנעה לאחר טיפול ברכב- מוסך שמשון. זהירות! ארוך. | simon377 | בעלי מקצוע | 11 | 05-09-08 14:46 |
מנוע(?) פועל לאחר כיבוי. | gamba | בראבה - טכני | 2 | 05-09-08 02:37 |
שאלה בקשר להגדלת ג'אנט ברכב.... | פורום הגראז' | 11 | 05-06-07 16:31 | |
מה קוטר ההגה של פונטוhgt | פיאט כללי | 0 | 09-05-07 16:49 | |
מה החוק אומר לגבי מסך LCD ברכב ? | פיאט כללי | 2 | 18-04-07 19:53 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד