![]() |
|
![]() |
יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: טיפו
|
פענוח תוצאות בדיקת רכב
באתי עם ציפיות , נחלתי אכזבה , כמה זבל יש בחוץ חבל"ז .
לענייננו , הסעיפים ומה שמצאו (נבדק במוסך הדקל - עכו) - 1.מנוע/קירור/דלק/פליטה/הצתה : שריפת שמן קלה , נזילות שמן (לקוח הצהיר וזה ממש בקטנה) , רצועות מנוע (מזגן ואלטרנטור) להחליף , מנוע מצלצל יש לבדוק חיישן למבדא , זיוף מנוע בהאצה (קשור לצלצול?) 2.העברת כח : רעש הילוך אחורי , תושבת גיר להחליף התגלה גם שהאוטו עבר תאונה (חוץ מזו שנראית לעין - מעיכה בדלק תא מטען) - קצה קורת שלדה אחורי לאחר תיקון. יש גם גרף של הצילינדרים : ציל1 - ערך 77.3 ציל2 - ערך 78.4 ציל3 - ערך 74.5 ציל4 - ערך 76.9 כל הערך הללו הם ערכים אחרי 8 דגימות הרכב : פונטו 2003 , יד שניה , דגם FUN , ידנית . בנסיעה שלי לא ראיתי/שמעתי משהו מיוחד , ההעברת הילוכים סבבה , חימום/קירור עובדים , חלונות/תאורה/מגבים/דלתות הכל בסדר . גם לא היו חסרות גומיות אוטמות בדלתות/תא מטען . שני צמיגים להחליף , האוטו אחרי טיימינג ומצבר חדש ושני צמיגים חדשים (כולל כיוון פרונט) . האוטו עבר טסט לפני חודשייים. (ק"מ - 150K ) . הוא רוצה 21000 . האמת? התבאסתי . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
חוץ מהקטע של התאונה שהוא לא סיפר לך שזה כולל שילדה, ממה יש לך להתבאס בדיוק?
רכב במצב סביר יחסית...
![]() |
#3 |
משורר הפורום
הגלגלים שלי: פונטו SX לשעבר. מאזדה 3. רכב שהוא אונייה עם שם של מטוס :)
|
אם אתה מספיק סבלני, עוד חצי שנה אני מוכר את שלי.
SX 2001, יד שלישית 130K. כל חלק שנצבע ברכב זה רק כי אני חולה נפש ולא יכול לראות צבע מתקלף. השילדה לא נקייה כרגע, יש עלייה קצת אבק. (וזהו) מכיוון שהרכב מטופל בצורה הטובה ביותר, עם חלקים מקוריים בלבד ונקי כמו חדר ניתוח- מי שיגיד לי פחות מ27K יגלה מהר מאוד איך מרגישה מידה 43 באחוריו. ומי שיאמר לי ש"לוי יצחק אומר שהמחירון הוא 23.5K" יישלח אחר "כבוד" לקנות רכב ממר לוי יצחק בכבודו ובעצמו. דעתי על הרכב המדובר: ב-18K-20K זו תהייה קנייה טובה, בהנחה שאין בעברו של הרכב ליסינג או השכרה. (הרכבים הנ"ל "זוכים" לטיפולים הגובלים בהזנחה פושעת, שמנים מהאיכות הגרועה ביותר, אי החלפה של פילטרים ולרוב גם "קריעה" ע"י מס' נהגים. מה גם שהפנים מושחת כי כל אחד מרגיש חופשי לירוק\ לשתות\ לעשן\ לז**ן\ לחר%ן ברכב שהוא לא שלו) דווקא מע' הקירור שידועה כרגישה לאי טיפול נאות לא מוזכרת. האם הטיפולים בוצעו במורשה? מצבו של הרכב לא מושלם והק"מ לא ממש נמוך. עם זאת, אם לפגיעה מאחור אין השלכות בטיחותיות הרי שהמחיר סביר לטעמי. היכן בוצעה הבדיקה? (אני מקווה שלא "המומחה") מהיכן אתה בארץ? תאם עם חיים ממוסך שמשון-יהוד, במידה ויש לו זמן הוא יבדוק לך את הרכב ללא תמורה (אמרתי זאת גם בעבר, הוא נותן זאת כשירות ללקוח מתוך שאיפה שהלקוח ישוב לטפל אצלו, אם כי הוא לא מתנה זאת בכך.) וייתן לך חוות דעת הרבה יותר מקצועית וממוקדת (עקב היכרותו המעמיקה את הדגם) מאשר מכון בדיקה שמכיר המון רכבים "לרוחב". ****עריכה: ראיתי שאתה מהצפון, אני משער שמוסך שמשון זה רחוק בשבילך. (יש לו לקוח קבוע ממצפה נטופה ועוד אחד ממצפה רמון) לטעמי הדלק הלוך-חזור יעלה פחות ממחיר בדיקה במכון (לטובת בדיקה) כמו גם פחות ממחיר תיקון נזק למנוע עקב טיפול לא נכון. זו דעתי. בכל מקרה, על פניו זו עדיין נראית לי קנייה סבירה + (בהנחה שאין ליקוי בטיחותי)
"בשני מקומות בעולם - המיטה והאוטו - איש אינו מעז לחשוב שהביצועים שלו פחות טובים מהממוצע. יש שתי בעיות עם הטענה הזאת; האחת היא שהיא בלתי אפשרית מתמטית, השנייה היא שהממוצע נמוך מאוד". טום ונדרבילט. נערך לאחרונה על ידי simon377 : 05-02-09 ב 01:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
הגלגלים שלי: טיפו
|
בהמשך
אז ככה:
הרכב נקנה יד ראשונה משלמה SIXT ונשאר אצל אותם בעלים 4 וחצי שנים . מבחינת מערכת קירור לא נמצאו ליקויים , גם הנוזל קירור הוא לא מים , אלא PARAFLU . נכון , המכה לא בעיית בטיחות , אבל העובדה שלא סופר לי על התאונה הזו , מעלה לי חשד. מה לעשות , אצלי אמינות זה דבר קובע . הוא רוצה 21K ולא זז שקל . רק מה שאני אמור לעשות ברכב אני כבר אגיע כמעט ל-24K , גם אני חולה נפש ![]() רק ה-30 אלף ק"מ האחרונים (לפי דברי הבעלים) נעשו במוסך מורשה , אבל הוא לא שמר קבלות. טיימינג בוצע למנוע ב -120K . הרגשת הבטן שלי לא טובה , מה אני אגיד לכם ... מה לגבי התוצאות שהוצגו בגרף , של הצילינדרים? מה זה אומר? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
זה לא אומר כלום. כל עוד אין סטיה של מעל 10% ביניהם זה לא אומר כלום
![]()
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
עזרה בפענוח תוצאות בדיקת רכב. | lenlen84 | יעוץ ברכישת רכב | 22 | 16-01-09 14:06 |
צביעה לספוילר תוצאות | command sergeant major | שיפורים וקוסמטיקה | 3 | 12-10-08 20:54 |
תוצאות בדיקה לפונטו ספייס ELX | yaniv21 | יעוץ ברכישת רכב | 6 | 01-10-08 17:08 |
תוצאות דיאגנוסטיקה hgt | yaniv hgt | פונטו - טכני | 2 | 04-06-08 16:54 |
תוצאות בדיקה hgt | yaniv hgt | פונטו - טכני | 8 | 24-05-08 01:01 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד