מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הנסיכה

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו שלי :-)

שם:  
צפיות: 
גודל:   

קצת מסלול בימי מסלול

שם:  
צפיות: 
גודל:   

TIPO TURBO

שם:  
צפיות: 
גודל:   

my nice spice *מתעדכן*

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 26-07-08, 23:44   #1
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

הגלגלים שלי: Punto ELX 16V
שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
היתכן כי דלק דרגון משגע את מערכת ההזרקה?! ספייס 2001

אם מישהו זוכר, לפני כשבועיים שאלתי לגבי תופעה של נורית הזרקת הדלק נדלקת, שעון החום משתגע ואז מסתדר לבד, וקורה שוב באופן אקראי וכן הלאה...
חשדתי בחיישן טמפ' נוזל הקירור, ונאמר לי גם פה שזה בטוח החיישן המדובר...
בדיקה במוסך - העלתה כי החיישן תקין לחלוטין, וכמו כן התופעה לא הופיעה שוב.

יום ראשון, תדלקתי את הרכב בבוקר עקב צורך בנסיעה ארוכה...ויצאתי לדרכי...לאחר מספר דקות נסיעה - התופעה חזרה! ולאחר מכן שוב נעלמה כלא הייתה...

תמיד הייתי מתדלק בפז / דור אלון...
בשני המקרים המדוברים תדלקתי בתחנה הקרובה יותר לבייתי - תחנת "דלק" עם "דלק דרגון" המוכר שלה. בשני המקרים - התופעה הופיעה דקות ספורות לאחר התדלוק.
יכול להיות שה"תוסף" שדלק טוענים שהם מוסיפים לבנזין שלהם גורם לשיבושים בחיישני מערכת ההזרקה? (למרות שלא מוצא למה דווקא ישגע את חיישן נוזל הקירור...)
יש אולי אנשים נוספים שנתקלו בתופעה דומה?

אני מחר מתדלק שוב באותה התחנה, ואראה אם התופעה תחזור בשלישית...באם כן, הייתי אומר ש3/3 מספיקים לי בשביל להבין שיש פה קשר ישיר כלשהו...
Ron_Dadon מנותק  
ישן 26-07-08, 23:57   #2
Caveman
Super Moderator
מנהל

האווטאר של Caveman

הגלגלים שלי: APESS
אני מתדלק כשנתיים וחצי עם הדלק המדובר ללא כל בעיה.
אולי ישנה תופעה של מהילה בתחנה הספציפית שאתה מתדלק בה. אולי זה משפיע, אני לא בטוח.

הכללים לכתיבת הודעות בפורום. נא לקרוא.
Caveman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-07-08, 05:27   #3
orenhazan
Senior Member

הגלגלים שלי: punto HGT
אין דרך ודאית לבדוק שהחיישן חום מנוע תקין בגלל שכאשר הוא תקול זה קורה לסירוגין יכול להיות שברגע שבדקו אותו הוא היה בסדר אני מציע לך להחליף אותו בכל זאת ואתה תראה שהבעיה תיפתר.
הכיוון של הדלק לא קשור בכלל.
orenhazan מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 28-07-08, 18:44   #4
קובי פונטו GT
Member

האווטאר של קובי פונטו GT

הגלגלים שלי: פונטו GT
גם לי הייתה פונטו ספייס 2001 עם אותה בעיה חום המנוע היה משתגע פתאום וחזר למצב תקין.
לאחר בדיקה והמלצה של המוסכניק שלי הוצאנו את טרמוסטט החימום באוטו שיושב באחד הצינורות
מהנסיון שלו הוא אמר לי שהם נתפסים לפעמים וגורמים להתחממות יתר במנוע ושהם משתחריים החום עולה למעלה ויררד שוב .
מהנסיון שלי עם פיאט המנועים נורא רגישים להתחממות ובאמת לאחר שהוצאנו אותו לא קרתה שוב התקלה.
ובחורף פשוט מחזירים אחד חדש לשם. אני חושב שזה שווה בדיקה
קובי פונטו GT מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 28-07-08, 23:59   #5
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
צטט:
במקור פורסם על ידי קובי פונטו GT צפה בהודעה
גם לי הייתה פונטו ספייס 2001 עם אותה בעיה חום המנוע היה משתגע פתאום וחזר למצב תקין.
לאחר בדיקה והמלצה של המוסכניק שלי הוצאנו את טרמוסטט החימום באוטו שיושב באחד הצינורות
מהנסיון שלו הוא אמר לי שהם נתפסים לפעמים וגורמים להתחממות יתר במנוע ושהם משתחריים החום עולה למעלה ויררד שוב .
מהנסיון שלי עם פיאט המנועים נורא רגישים להתחממות ובאמת לאחר שהוצאנו אותו לא קרתה שוב התקלה.
שמעתי על סיפור הטרמוסטטים שמוציאים גם ברכבים אחרים והבנתי שזה דבר גרוע עד מאד
ואם כבר באמת הבעיה בטרמוסטט, למה להוציא ולא להכניס אחד חדש במידי?
ההיגיון אומר לי שעקב כך המנוע יתחמם לאט יותר וזה לווא דווקא טוב מכיוון שהמנוע עובד "בשיאו" בטמפ' עבודה (80-100 ממוצע ברכבים).
Ron_Dadon מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 29-07-08, 05:52   #6
orenhazan
Senior Member

הגלגלים שלי: punto HGT
צטט:
במקור פורסם על ידי קובי פונטו GT צפה בהודעה
זה היה צירוף מקרים שהתקלה נעלמה פתאום אין שום קשר לתזוזת שעון החום למעלה ולמטה במהירות גבוהה של המחוג לבין התרמוסטט של הרכב כי גם אם הוא תפוס ופתאום משתחרר אז המחוג של שעון החום ירד למטה כי פתאום הנוזל קירור הקר יחסית מתחיל לזרום במערכת הקירור מה הסיבה שקשורה לעניין שתגרום למחוג לשחק במהירות למעלה ולמטה.
הסיבה היחידה שיכולה להיות היא כמו שאמרתי חיישן חום מנוע תקול הבעיה בחיישנים האלה שב 90 אחוז מהמקרים הם לא מתקלקלים לגמרי ואז הכי קל לגלות את הבעיה אלא הם מתחילים לתת נתונים שגויים למחשב ההזרקה ואז אתה רואה את שעון החום ממש עולה ויורד עולה ויורד וזה קורה גם לפעמים ולמספר שניות קטן במידה ולא מחליפים את החיישן בשלב הבא הוא פשוט מתחיל לזייף וממש נותן קריאת טמפרטורה שגוייה לגמרי למחשב ההזרקה
ואז יש המון תופעות ברכב שהשירשור הזה לא קשור אליהם.
בקיצור תחליף את חיישן חום המנוע והבעיה תיפתר למזלך זה החיישן הכי זול ברכב.
orenhazan מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 29-07-08, 23:47   #7
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

Thumbs up

צטט:
במקור פורסם על ידי orenhazan צפה בהודעה
זה היה צירוף מקרים שהתקלה נעלמה פתאום אין שום קשר לתזוזת שעון החום למעלה ולמטה במהירות גבוהה של המחוג לבין התרמוסטט של הרכב כי גם אם הוא תפוס ופתאום משתחרר אז המחוג של שעון החום ירד למטה כי פתאום הנוזל קירור הקר יחסית מתחיל לזרום במערכת הקירור מה הסיבה שקשורה לעניין שתגרום למחוג לשחק במהירות למעלה ולמטה.
הסיבה היחידה שיכולה להיות היא כמו שאמרתי חיישן חום מנוע תקול הבעיה בחיישנים האלה שב 90 אחוז מהמקרים הם לא מתקלקלים לגמרי ואז הכי קל לגלות את הבעיה אלא הם מתחילים לתת נתונים שגויים למחשב ההזרקה ואז אתה רואה את שעון החום ממש עולה ויורד עולה ויורד וזה קורה גם לפעמים ולמספר שניות קטן במידה ולא מחליפים את החיישן בשלב הבא הוא פשוט מתחיל לזייף וממש נותן קריאת טמפרטורה שגוייה לגמרי למחשב ההזרקה
ואז יש המון תופעות ברכב שהשירשור הזה לא קשור אליהם.
בקיצור תחליף את חיישן חום המנוע והבעיה תיפתר למזלך זה החיישן הכי זול ברכב.
תודה רבה, אעשה זאת.
ישן 29-07-08, 00:01   #8
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

צטט:
במקור פורסם על ידי orenhazan צפה בהודעה
אין דרך ודאית לבדוק שהחיישן חום מנוע תקין בגלל שכאשר הוא תקול זה קורה לסירוגין יכול להיות שברגע שבדקו אותו הוא היה בסדר אני מציע לך להחליף אותו בכל זאת ואתה תראה שהבעיה תיפתר.
הכיוון של הדלק לא קשור בכלל.
הרכב אמור להיכנס למוסך החודש לטיפול שלצערי דחיתי עקב חוסר מזומנים זמני, הטיפול גם ככה יכלול טיפול 20K והחלפת תושבת גיר, ככה שאם הסיפור הינו 250~ שקלים כמו שנאמר לי בעבר אז אני חושב שאנסה את זה בכל זאת...
תגובה

כלי נושא
הצג מצבים

חוקי פרסום הודעות