מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > מועדון פיאט ישראל - גרסה קודמת > פורום הגראז'
עקוב אחרינו ב-RSS

פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד..

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

עצמאות 2010 מיצפה הראל

שם:  
צפיות: 
גודל:   

עוד קטנטונת

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו המתוקה שלי אחרי פינוק של סוף שבוע.

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הגלריה של הפונטו החדשה

שם:  
צפיות: 
גודל:   

סקסית שלי!!!

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

כלי נושא הצג מצבים
ישן 15-09-07, 19:36   #1
Guest

נזילת מים ב-HGT

לפני כמה ימים באתי להיכנס לרכב ושמתי לב לשלולית מתחתיו. ישר וידאתי שזה לא שמן, וכאשר ראיתי שזה מים נרגעתי והתנעתי כרגיל. תוך כדי הנסיעה, וכשהמאווררים עובדים, שמתי לב שהחום של המנוע עולה מאד וברגע שנדלקה הנורה האדומה ישר ירדתי לשוליים וכיביתי את המנוע. הלכתי לבדוק מים וראיתי שמיכל העיבוי פשוט יבש לגמרי...
רוקנתי לתוך המיכל לאחר מכן יותר מ-2 ליטר מים (זה מה שהיה בנמצא...) וחיכיתי שיתקרר קצת.
במוסך (ליליאן ברחובות - פיאט) לא הצליחו למצוא מאיפה כל הזמן בורחים המים. הטפטוף הוא לא מהמיכל או מהפקק, אלא איפשהו מתחת לרדיאטור. הפיתרון שלהם היה מכון רדיאטורים, אלא ששם אמרו לי שלא מתעסקים עם הרכב הזה כי אין להם רדיאטור כזה והם לא יודעים מאיפה להשיג אחד. כנראה שמחר אני אלך ישירות למוסך המרכזי בתל-אביב.
יש למישהו מושג מאיפה יכולים לברוח המים? מישהו יודע איך זה בנוי שם למטה? אם יש צינורות שיכולים להיבקע? מחלה של משאבת מים דפוקה? או אפילו אם יש מוסך שמתעסק יותר עם הרכב הזה ויוכל לתת לי תשובה יותר ברורה...
תודה לכל העונים.

ישן 15-09-07, 20:10   #2
Guest

יכול להיות שמים בורחים לך מרדיאטור החימום שנמצא מתחת לדאשבורד.
תבדוק רצפה באוטו אם היא לא רטובה.
וגם אם לא יוצאים לך עדים מפתחי המזגן בזמן הנסיע.

או יכול להיות גם שמים עוברים לך דרך ראש (תקלה רצינית)
תבדוק בערך אחרי 20 דקות - חצי שעה של נסיע אם לא יוצאים לך עדים של מים מהאגזוז. (פשוט תצמיד עליו כף היד ורצוי שמישהו יתן גז) אם היד של רטובה - תכין הרבה כסף. אם לא תמשיך לחפש תקלה.

בהצלחה ושנה טובה.

ישן 15-09-07, 20:25   #3
Guest

לילאן עושים צחוק מעצמם פעם אחר פעם והמקרה הזה רק מוכיח את זה.
איזה מן מוסך מורשה של פיאט ישלח אותך למכון רדיאטורים כללי כדי לתקן חלק של פיאט?
פשוט ביזיון מה שהולך שם.
מזל שאני הבנתי את זה עוד עם הפונטו הקודמת. פשוט הפקרות לתת להם לטפל ברכב.

כעקרון, מוסך מורשה של פיאט אמור לדעת לטפל בכל דגמי הקונצרן. המכונאים עוברים הדרכות והכשרות בשביל דברים כאלה. המוסך היחידי שיצא לי להיתקל בו שמספיק הוגן כדי להסביר מדוע הוא לא מטפל ברכב הזה הוא כמובן מוסך שמשון ביהוד.

ישן 15-09-07, 22:26   #4
Guest

אין לי מים בתוך האוטו, וגם אין לי אדים באגזוז. השאלה אם למישהו כבר קרה כזה דבר ומה עשו במקרה הזה? יכול להיות שזה מהמשאבת מים? מישהו יודע איפה היא ממוקמת יחסית לרדיאטור?

ישן 15-09-07, 23:19   #5
Guest

צטט:
במקור פורסם על ידי MAOR
אין לי מים בתוך האוטו, וגם אין לי אדים באגזוז. השאלה אם למישהו כבר קרה כזה דבר ומה עשו במקרה הזה? יכול להיות שזה מהמשאבת מים? מישהו יודע איפה היא ממוקמת יחסית לרדיאטור?
לא בטוח בקשר לספייס אבל רוב הסיכוים שהיא ממוקמת כמו בפונטו מדור הראשון מצד שמאל של המנוע (כשאתה עומד מולו) מאחורי רצועת הטיימינג.

האמת היתי מציע לך ללכת למומכה ברדיאטורים.
המ מדחסים ת'רדיאטור ומוציאם נזילה בקלות.

ישן 15-09-07, 23:31   #6
Guest

מאור קודם כל אל תילחץ אין שום בעיות מיוחדות ברכב הזה לגבי נזילות מים. אלא אם אתה השתמשת במים מהברז ולא נוזל יעודי.
לגבי משאבת המים היא נמצאת ביחד עם רצועת התזמון ואתה לא יכול לראות אותה אלא רק אם תפרק את מגן הפלסטיק של רצועת התזמון הסבירות של נזילה משם היא נמוכה כי ראיתי כבר הרבה HGT שעשו למעלה מ 200000 ק"מ בלי להחליף משאבת מים השאלה הגדולה האם השתמשת בנוזל קירור כמו פרפלו וכדומה.
אפשרות נוספת ואת זה כבר ראיתי הרבה זה נזילת מים מהבית של הפילטר שמן. ברכב הזה יש קירור לשמן שמתבצע על ידי שני צינורות מים שנכנסים לתוך הבית של הפילטר שמן ממש איפה שמבריגים את הפילטר ורוב הנזילות מים שנתקלתי ב HGT היו בדרך כלל משם.
עוד אופציה שכבר נתקלתי איתה בעבר זה נזילה מהפקק של מיכל העיבוי יש שם שסתום פורק לחץ על הפקק עצמו שלפעמים כתוצאה מבלאי או משהו כזה הוא משחרר מים מהמיכל עיבוי עצמו.
בדיקה של נזילת מים היא מאוד פשוטה על ידי התקנת משאבה על פקק מיכל העיבוי שדוחפת אויר ועל ידי כך מעלה את הלחץ במערכת המים ברכב ומדמה מצב של נסיעה שהלחץ גבוה יותר ממצב שהמנוע עובד בסרק.
לכן אל תילחץ כל דבר אפשר לפתור תאמין לי.
תודה אורן.

ישן 16-09-07, 07:40   #7
Guest

עד עכשיו היה רק פראפלו ברדיאטור. רק כאשר התחילו הנזילות התחלתי למלא מים מהברז כתחליף זמני. זה גם מה שהמליצו לי במוסך. את הבדיקה של הנזילה עם המשאבה דוחסת עשו לי במוסך ליליאן תוך לחיצה על הגז למשך כמה דקות, אך בזמן הבדיקה לא ברחו נוזלים. גם הפקק של מיכל העיבוי נבדק והוא תקין.הוא משחרר נוזלים רק מעל המקסימום. תוכל לכוון אותי איפה נמצא הפילטר שמן ברכב? אולי זה זה. בכל אופן, רק כאשר הרכב עומד, אחרי שמכבים את המנוע, מתחילים לברוח מים, והם נוזלים ממש מקדמת הרכב, באמצע. לכן חשבתי אולי יש איזה צינור עם נטייה להתפוצץ ברכב הזה שאני אוכל פשוט להחליף. כי כמו שאתם בטח מבינים, בלי לפרק את הפגוש לא ניתן לראות ממש מה קורה שם. מישהו פה כבר החליף רדיאטור לרכב הזה? מישהו יכול להמליץ לי על מוסך טוב של פיאט עם ניסיון ברכב הזה?
תודה.

ישן 16-09-07, 08:20   #8
Guest

הפילטר שמן נמצא מתחת למגן מתחת לאוטו עם אתה מוריד את המגן אתה תיראה את הפילטר

ישן 16-09-07, 09:33   #9
Guest

מתחת למגן???
איזה מגן בדיוק? זה לא אמור להיות בחלק התחתון של המנוע???

ישן 16-09-07, 13:08   #10
Guest

צטט:
במקור פורסם על ידי MAOR
מתחת למגן???
איזה מגן בדיוק? זה לא אמור להיות בחלק התחתון של המנוע???
מתחת למגן שמן שנמצא בחלק התחתון של המנוע.
עצלי רואים את פילטר שמן גם כשפותחים ת'מכסה מנוע.
כך הוא נירא http://parts.donjacobsscion.com/imag...lter_white.jpg
הוא יכול להיות גם שחור.(רוב הסיכוים)

אני במקומך היהתי מרים ת'אוטו על ג'קים, שוכב מתחתיו ומחפש את הנזילה.
קצת סבלנות ופנס יכולים לעזור

כלי נושא
הצג מצבים

חוקי פרסום הודעות