![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
גמגומים וחוסר סחיבה
היי רכשתי פונטו לפני פחות משבוע ויש לו בעיה קטנה אשמח להבחנה שלה
אז ככה מפרט הרכב: פיאט פונטו שנת 2001 ידנית 1.2 60כ"ס.. הרכב עבר 230אלף הוחלף לו אגזוז לא מזמן ובעיקרון הכל מרגיש לי ממש תקין, מנוע שקט הילוכים עוברים חלק מניע בקלות.. הבעיה היא בעיה שחוזרת על עצמה מידי פעם ומידי פעם בכלל לא קיימת.. אני יוצא לכביש נוסע מספר דקות והרכב פתאום מאבד כוח ומתחיל לקפוץ קצת ולגמגם.. נגיד אני מתחיל נסיעה מרמזור על ראשון הרכב זז מטר נעצר לשניה שוב מטר נעצר מטר.. אני לוחץ גז עד הסוף והסלד לא עולה בכלל נאלץ לעצור להניע מחדש ואז הוא פתאום מקבל קצת כוח ואחרי מספר שניות שוב זה מגמגם.. נתון נוסף הוא שלאחר שזה קרה העמדתי את הרכב חבר נתן גז על ניוטרל הטורים עלו יפה עד 4 והכל אך תוך כדי הילוך זה פשוט לא קורה כשהבעיה מופיע.. שמתי לב גם שלאחר שזה קרה והוא נתן גז על ניוטרל יצא הרבה עשן שחור מהאגזוז. בדקתי שמן ומים, מד הטמפ' תקין והאוטו לא חם. אמרו לי שזה כנראה סלילי הצתה או משהו כזה ההבנה שלי ברכב אפסית האמת.. בכל זאת רכב ראשון.. מההסבר של מי שאמר לי את זה בגלל שהדלק לא מוצת אין סיבובי מנוע והסלד לא עולה, והתופעה של העשן אופיינית מכיוון שהשמן והדלק הוזרקו ולא נשרפו ואז נשרפו כשהסליל הצתה כן פעל (כאילו הוא לא מושבת לחלוטין רק גוסס..) נשמע לי הגיוני אבל שוב אני לא באמת מבין בזה וחבל לי להוציא כסף מיותר שאין לי על החלפת סלילים, אז אשמח לקבל כאן דעות נוספות \ הסכמה או אי-הסכמה עם הפתרון שכבר הוצע לי ![]() לילה שקט לכולם. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
סליל הצתה?
אכן, לפי תאורך נראה שזאת תקלה באחד משני סלילי ההצתה, אבל לרוב בתקלה כזאת נדלקת גם נורת תקלת מנוע, האם היא נדלקת?.
יתכן גם שרק חוט הצתה אחד אינו תקין או מצת (פלאג) לא תקין או סדוק בחרסינה וכו'. בברכה - רפי לין
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
לדעתי משום שהתקלה לא רצופה, לא סביר להניח שהבעיה היא חוט הצתה או מצת לא תקין או סדוק בחרסינה. כן סביר להניח שהתקלה נובעת מסליל הצתה (כפי שכתב רפי). משום שכאשר הסליל מתחמם הוא מקצר.
כדי לאמת שאכן כך, אתה מוזמן אלי היום, (בשבוע הבא לא ניתן יהיה להגיע אלי משום ששוב סוגרים את הרחוב לשבוע).נרכיב קוייל ונראה אם אכן זאת התקלה. יש ברשותי כמה קויילים תקינים. כמובן הבדיקה חינם. דוד.
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
חשבתי שאספיק לקפוץ היום למוסך בסוף לא יצא..
בכל אופן הוצאתי את הפלאגים היה מעט שחור ניקיתי קצת נסעתי וזה לא קרה. |
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| גמגומים - חשד לסליל הצתה | forum770 | פונטו - טכני | 14 | 26-02-13 18:56 |
| בעיית גמגומים ( עוד פעם ) ? | forum770 | פונטו - טכני | 3 | 19-12-12 10:19 |
| פונטו ספייס ELX 2001 רציף - עשן לבן עם ריח מוזר, מנוע מגמגם וחוסר סחיבה | plats | פונטו - טכני | 3 | 10-01-12 18:33 |
| בעיות גמגומים בטמפרה 92. | CartMan2oo5 | פונטו - טכני | 1 | 19-06-10 10:13 |
| רעשים בזמן נסיעה וחוסר שמן השביתו את הרכב, מה יכולה להיות הסיבה (ערוך) | עידו אכדרי | פונטו - טכני | 11 | 10-10-08 07:47 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד