![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| רכב כללי מדברים על עולם הרכב (מלבד פיאט). |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
צטט:
נ.ב כתבה יפה ! קבל ח"ח
|
|
|
|
|
#2 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
מדובר על התיבות האוט' רובוטיות של הפיאט גרנדה פונטו והטויוטה יאריס. בנוסף גם התיבות האוטומטיות של פיג'ו, רנו וסיטרואן מתנהגות ממש מוזר ולא נעים (לי בכל אופן) לנהוג על רכב בעל גיר AL4.
את הבעיות של הגירים הרובוטים אנחנו כבר מכירים, אבל בגיר של רנו/ פיג'ו/ סיטרואן יש תופעות ממש מוזרות שלא נתקלתי בהם בחיים שלי. נתחיל שהגיר הזה הוא בעל 4 הילוכים בלבד, אבל הבעיה המרכזית שהוא מסרב להוריד הילוכים בכל תוקף למשל לקראת זינוק כדי לצאת לעקיפה, ולא פעם אחת מצאתי את עצמי חוזר לימני בבושת פנים כי הגיר נשאר על הילוך רביעי (100 קמ"ש) ומסרב להוריד לשלישי כדי לתת קיק- דאון, ואז הרכב לא רוצה להאיץ. אני רואה תלונות על כך בכל הפורמים, ובמוסך מאשרים שככה זה כי זה גיר "לומד". לי נראה בכל אופן שהנהג לומד את הגיר במקום שהגיר ילמד את הרגלי הנסיעה של הנהג. נערך לאחרונה על ידי stio : 25-04-09 ב 15:34. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
מנהל
|
גיא..
קבל ח"ח על הסיקור! את האמת אהבתי! לדעתי סיקור מקצועי, אמיתי ומפורט אני ממליץ לך ברצינות רבה לשלוח עותק של הסיקור אל עיתונאי הרכב "אדוארד אטלר" בכתובת המייל: e.teksty@gmail.com לדעתי הוא יאהב מאד את הסיקור המורחב . בהצלחה ![]() צטט:
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Member
הגלגלים שלי: Autobianchi A112 Junior
|
צטט:
נניח שכעת אתה רוכב על אופניים במהירות X במישור. באופניים שלך אין הילוכים, או לחילופין: קיימים הילוכים, אבל אתה בחרת בהילוך מסויים ואינך מחליף אותו. נסעת ונסעת והגעת לעליה. היות ואתה רוכב מאומן, אתה שומר על אותה מהירות X. אין משמעות הדבר שאינך מתאמץ יותר, נהפוך הוא: אתה מרגיש את לבך הולם בעוז וגם הזיעה ניגרת ממצחך, אבל הרגלים שלך ממשיכות לסובב את הפדאלים בדיוק באותה מהירות שבה הן הסתובבו במישור, שלצורך העניין נסמן אותה בפרמטר Y. יחס ההעברה בין גלגל השיניים שממוקם על הציר האחורי באופניים לבין גלגל השיניים הקדמי אותו מניעות רגליך הוא קבוע, ולכן במהירות X רגליך לעולם יעבדו בסל"ד Y. עכשיו ננטוש את הדוגמה ונחזור לפאביה שלך: בהנחה שנשארת בהילוך שישי ובמהירות 100 קמ"ש, המנוע לעולם יעבוד ב-2,200 סל"ד, ואין קשר לעובדה האם אתה במישור, ירידה, עליה, עם מזגן או בלעדיו, עמוס, גורר או מתדלק בחומוס-פול של עוזי. מה שכן יכול להשתנות זה מידת המאמץ של המנוע, וכפועל יוצא מכך עליה/ירידה בצריכת הדלק ובשלב מאוחר יותר גם השפעה מכרעת על אורך חייו של המנוע. אוראל: יש פתגם נחמד שאומר "זה שאשתי מכוערת לא עושה את אשתך יפה", ודיא לחכימא ברמיזה. כל טוב, זכו למצוות. נערך לאחרונה על ידי אלעד ס : 29-03-11 ב 20:09. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
צלם מערכת
הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
|
אלעד, אהבתי את המשפט
אבל לא אגיב עליו...
|
|
|
#6 |
|
כתבנו בצפון
|
הדוגמא עם האופניים נכונה, אך ברכב הנושא מעט יותר מורכב, אני אתייחס לרכב הזה:
בסרק המנוע עובד על 700 סל"ד. במידה ומדחס המזגן עובד, הסל"ד (עדיין בסרק) עומד על 900 בגלל כנראה מגביר הטורים, לכן במידה והרכב נמצא בנסיעה על 100 קמ"ש בהילוך 6, הסל"ד הוא 2300 במקום 2200 ללא מזגן- לכן רשמתי "במידה ומדחס המזגן בפעולה". עוד משהו ששמתי לב אליו שזה לא קבוע, לכן הוספתי הערת ביניים: "יכול להשתנות"- כלומר לא בטוח אך אפשרי. בנושא העלייה אתה צודק- אכן המנוע מתאמץ יותר וזה ברור, אך צריך לקחת בחשבון שעם המאמץ ההילוכים יורדים והסל"ד עולה בהתאם, בגלל זה רשמתי "בשיוט רגיל ונינוח" (כביש ללא עליות). אני אתן לך דוגמא: נניח אתה נוסע על כביש 1 לכיוון ירושלים, עדיין לפני העליות על 100 קמ"ש/ הילוך 6/ 2200 סל"ד. כשאתה מתחיל להעלות את העליה, ובמידה ואתה ממשיך ללחוץ באותו האופן על דוושת הדלק הרכב ייאבד מהירות והסל"ד יתחיל לרדת, לכן לוחצים יותר חזק על דוושת הדלק, הגיר מוריד הילוך להילוך 5 ובו זמנית הסל"ד קופץ ל- 2900, כלומר אכן מתאמץ יותר אבל מצד שני ההילוכים יורדים והסל"ד עולה. אוראל- יכול להיות שהטיפול אצל סוזוקי כולל גם טיפול ווקס לצבע מפני ההתקלפות מלשלשת ציפורים... לא ייאומן כמה רכבים ראיתי עם בעיות צבע (בעיקר סוויפט). |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
בלי לפגוע, לקחת את ההסבר שלי ועשית ממנו סלט יווני עם גבינת חלומי.
אני מדבר איתך על מצב שבו הרכב נמצא בהילוך קבוע שאינו משתנה - אתה מדבר איתי על מצב של הילוך סרק ועל מצב של הילוך שמשתנה (משישי לחמישי). איפה אני ואיפה אתה? בנוגע למידת המורכבות של מכונית לעומת אופניים: בפשטות, אתה טועה. יחסי ההעברה בגיר ובדיפרנציאל הם קבועים, ובהנחה שלא שינית את מידת הצמיגים המקורית עמה הגיע הרכב, בעודך נוסע במהירות X ובהילוך Z, הסל"ד תמיד יהיה Y. אם תפעיל מזגן, צריכת הדלק תעלה בשל העומס שהמדחס מפעיל על המנוע, אולם הסל"ד לא יעלה, ממש כפי שרגליך לא תסובבנה את הפדאלים מהר יותר בעליה (אני מזכיר: בהנחה שנשארת באותו הילוך). דבר אחרון: בניגוד למה שנוטים לחשוב, הורדת הילוך בעליה ובעקבותיה עליה בסל"ד אינה גורמת למנוע להתאמץ - נהפוך הוא! העליה בסל"ד מאפשרת למנוע לעבוד בתחום רצועת הכוח שלו, ולכן למרות שהרעש המתלווה לכך מרתיע נהגים מלהגיע לתחום הגבוה של הסל"ד, למעשה מדובר בעשיית חסד עם המנוע, ובמקרים רבים הדבר אף יוביל להורדת טמפ' העבודה שלו (שילוב של סחרור מהיר יותר של נוזל הקירור + עבודה בתחום רצועת הכוח של המנוע). אני אחזור לדוגמה של האופניים: אתה רוכב בעליה במהירות X. אילו מבין האפשרויות הבאות תעדיף: נסיעה בהילוך Z בסל"ד Y או נסיעה בהילוך Z> בסל"ד >Y ? נערך לאחרונה על ידי אלעד ס : 24-10-09 ב 11:18. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
כתבנו בצפון
|
אני הבנתי את ההסבר שלך ובגדול אני מסכים איתו, פשוט רשמתי לך קצת מעבר לזה. זה ברור שבמהירות X הסל"ד תמיד יהיה Y.
בנושא המזגן אתה גם טועה וגם צודק: צודק בכך שצריכת הדלק עולה, אך טועה שהסל"ד אינו מושפע מהמדחס. כשמדחס המזגן בפעולה, הסל"ד עולה כלפי מעלה. מורגש יותר בסרק, מתון הרבה יותר וכמעט לא מורגש במהלך הנסיעה עצמה. אם יש צורך להעלות תמונות של לוח השעונים עם ובלי מזגן- אני יכול לעשות זאת... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Member
|
אין צורך, זה ברור לי שבסרק הסל"ד יעלה בעת הפעלת המזגן. כעת, משקיים ביננו קונצנזוס לגבי הנקודה הזאת, נוכל להמשיך הלאה לנקודות הבאות.
לפי דבריך, בסרק ללא מזגן המנוע עובד על 700 סל"ד ועם מזגן המנוע עולה ל-900 סל"ד. אם תשלב הילוך ל-D בכל אחד משני המצבים הללו ולא תגע במצערת, הרי שלתפיסתך המהירות תהיה זהה. אני, לעומת זאת, טוען שהמהירות תהיה שונה, כאשר עם מזגן פועל היא תהיה גבוהה יותר, צטריס פריבוס. גם במהלך הנסיעה עצמה הסל"ד לא עולה. יתכן שאתה מייחס את זה לממיר המומנט, שעקב צירוף נסיבות רגעיות משתנות שאותן קשה עד בלתי אפשרי לחזות מראש אינו ננעל או משתחרר מנעילה, מה שבהכרח יוביל להעלאת הסל"ד שעה שהמצערת פתוחה. אתה יודע מה, כנס לכל רכב שמצוייד בתיבת הילוכים ידנית (או רובוטית, כמו שאתה אוהב ), סע באותה דרך באותה מהירות ובאותו הילוך פעמיים: פעם אחת עם מזגן ופעם אחת ללא מזגן, בדוק האם יש שינוי כלשהו בסל"ד וחזור לעדכן אותנו בתוצאות הניסוי.
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| סקודה פאביה החדשה: סיכום מפורט- חודשיים ביחד | stio | רכב כללי | 29 | 15-12-08 16:20 |
| סיכום חצי עונה ב-WRC | דובי מילר | רכב כללי | 0 | 22-06-08 23:03 |
| פיאט 500 החדשה+כתבה מערוץ 2 | פיאט כללי | 2 | 07-07-07 12:54 | |
| סיכום מפגש המועדון 24.2.06 | מועדון פיאט ישראל | 8 | 15-04-06 18:40 | |
| פיאט סטילו 4*4 החדשה- כתבה | פיאט כללי | 3 | 26-12-05 11:50 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד