![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#41 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
נתי היקר - מים מזוקקים אכן לרכב, למצבר. למצבר יש לשים אותם.
לגבי רכבך - היצרן ממליץ על תרכיז קירור של חברת פראפלו. אם תשיג את המהול משמע שהוא כבר מגיע כגלון מוכן לשימוש as is, אז אחלה. אם רכשת את התרכיז פראפלו שאינו מגיע מוכן, והוא מיועד למהילה, אזי יש למהול אותו באחוזים שכתוב לך שם ( תרכיז, ל 50% מים). (ראה את הקישור ששמתי פה בשרשור, למעלה, זה קישור לאותו יצרן של פראפלו, ושם כתוב אחוזי המהילה שלו וכו). הנה הקישור שלא תצטרך לעבוד קשה http://sfk.ibk.se/forum/attachment.php?postid=109542 לא רשמת את מודל רכבך, ולכן שאל במוסך מורשה אם אתה צריך להשתמש בפראפלו אדום או הרגיל. מים מהולים זה לא שם מותג, זה לא מים בפניי עצמם. זה מים. מהולים בנוזל קירור. לשאלתך איזה מים? אני שם מים מבקבוק (כמו שקונים שישייה), שכן שם ריכוז האבנית הוא הנמוך ביותר, והם עדיין לא מים מזוקקים. איש הישר והטוב בעיניו יעשה.
בתקווה שעזרתי, סער נערך לאחרונה על ידי saar : 18-05-10 ב 00:21. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גרנדה פונטו
|
תודה סער, אבל הרבה מהאנשים ששאלתי, לא משתמשים במים למצבר, אלא כמים לרדיאטור, כנוזל קירור לכל דבר.
האם לא מודעים למצב? אני עוד מנסה להבין את עניין המהילה (אגב, אני אישית אף פעם לא קניתי שום נוזל קירור, תמיד נתתי למוסך להתעסק עם העניין-מוסך מורשה-) אשמח עוד לדעת מה משמעות מים מהולים, האם אלו אותם מים שהתחממו והתקררו?
|
|
|
#43 |
|
מישהו מטפל בך?
|
מי ששם מים מזוקקים ברדיאטור - אשריו ואשרי חלקו, אני מאחל לו רק טוב.
אני שם את מה שכתבתי. תרכיז קירור של פראפלו, מהול במים מבקבוק (מי הברז מלאי מתכות ואבנית). מי שנאה בעיניו, מה טוב. מי שלא, מה טוב. אני בטוח שאם נוזל הקירור פראפלו היה צריך להיות מהול במים מזוקקים, היצרן שלו היה יודע על זה, קצת יותר טוב מהאנשים שקונים את זה אצלכם בסופר פארם.
|
|
|
#45 |
|
מישהו מטפל בך?
|
לעניות דעתי (ניסיון של 10 שנים) כן.
כמובן לא לשכוח לבצע רענוני נוזל קירור על פי הזמנים שקבע היצרן. ארילו כתב גם את דעתו המכובדת - שגם היא אומרת שאין לשים מים מזוקקים ברדיאטור (קרא אותה למעלה, היא לפנייך). כל אחד שיעשה מה שמתאים לו. אני יודע שכאשר אני מרתיח בבית בקומקום החשמלי מים מהברז, אז צריך לנקות את הגוף חימום אחת לחודשיים בשל אבנית. וכאשר מרתיחים את הקומקום על מים מינרלים, אז צריך לנקות את הגוף חימום אחת לחצי שנה מאבנית. הבדל מהותי, אגב נתי, זה גם מנהג של הישראלים - היום בקבוקיי המים המינרלים שאנשים קונים, הם בדרך כלל לקומקום החשמלי, ופחות לשתיה או לפחות ממה שאני שומע ורואה.
|
|
|
#47 |
|
מישהו מטפל בך?
|
שאלה יפה - אני לא יודע את התשובה לה.
אם תרצה, אשמח לשאול מחר במקום (בתקווה שיגיעו ל 3.5 שעות, בכל זאת ערב חג מחר) העבודה ובטוחני שתקבל את התשובה המדוייקת ביותר מאנשי עבודתי.
|
|
|
#48 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גרנדה פונטו
|
אשמח לתשובה, אולי גם הם יוכלו לעזור, (ואולי הם אפילו טובים יותר). אני אשאל את הצוות אצלינו לסיבה. ובינתיים על פי גוגל , נראה כי מדובר ב- מים סטריליים. (למרות שאני לא בטוח)
|
|
|
#49 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
שלום סער, לידיעתך, יצא לי לקרוא באחד הפורומים שפארפלו מוכן מיוצר בארץ, זאת אומרת מקבלים מחו"ל פראפלו מרוכז ומערבבים אותו פה בישראל (נראה לי ע"י חברת פז). אז לך תדע עם מה מערבבים אותו
.אני אישית לא כלכך סומך על חברות שלנו. לסיכום: לדעתי עדיף פראפלו מרוכז, ואז לערבב אותו עם מי שתיה מבקבוקים. וכמו שאתה אומר, איש הישר והטוב בעיניו יעשה, או שכל אחד יעשה מה שטוב לו .אצלי באוטו כרגע יש פרסטון שלדעתי גם נוזל קירור מאוד טוב (הוחלף לפני חודשיים עקב פיצוץ של בורג ניקוז אויר באחד הצינורות ולא היה מספיק פראפלו כדי להחליף), ברענון נוזלים הבא יחליף לפראפלו. נערך לאחרונה על ידי Lexxxa : 18-05-10 ב 13:40. |
|
|
|
|
|
#50 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: טמפרה סטיישן קרבורטור
|
תגידו לי,ויקיפדיה זה מספיק?http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%...A8%D7%9B%D7%91)
האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם. נערך לאחרונה על ידי upetar : 18-05-10 ב 01:56. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| שיפוץ מנוע פונטו S55 מנוע 1108 | vadvad | פונטו - טכני | 11 | 10-05-10 14:36 |
| כמות שמן מנוע פונטו ספייס 02,מנוע 1245 16 שסתומים | gibson9655 | פונטו - טכני | 11 | 03-10-08 18:11 |
| פונטו 60 - קצת רעידות מנוע בתא מנוע | פורום הגראז' | 19 | 06-02-07 07:40 | |
| החלפת מנוע בטיפו או יבוא מנוע | פורום הגראז' | 4 | 20-11-06 19:26 | |
| התקנת מד חום מנוע בפונטו 55 מנוע 1108 {עזרה דחוף} | פורום הגראז' | 3 | 31-03-06 10:18 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד