![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט
|
סל"ד בהאצה ספייס דינמיק 16V
בשעה טובה התחדשתי בפונטו ספייס דינמיק 16V אוטומט גיר רציף, לאחר המון חיפושים, רציתי לשאול באיזה סל"ד מומלץ להתחיל נסיעה על מנת לחסוך בדלק? בגלל שהאוטו מגיב קצת לאט בהתחלת נסיעה אז אני מתחיל נסיעה ב 2800 סל"ד בערך ואני מפחד שזה גבוה מדי ויכול לגרום לביזבוז דלק, מה אתם אומרים?
תודה מראש. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: bmw
|
אתה משקיע יותר מידי מחשבה בעניין הזה.
אםאתה רוצה לחסוך דלק פשוט דאג לרגל רכה על הדוושה, להאיץ במתינות ולנסות לצפות קדימה בכדי להשתמש בבלמים כמה שפחות. בנוסף: להוציא את כל הציוד המיותר מתא המטען/ משקל מיותר ברכב, לא לעבור את ה-90 קמ"ש, לבדוק לחץ אוויר תקין בצמיגים, בכביש מהיר - חלונות סגורים; לנהוג בשעות בהן אין עומסי תנועה, לשלב נסיעות ולא לנסוע שלא צריך. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
כן אבל חלק מרגל רכה על הדוושה הוא בתחילת הנסיעה, ורציתי לדעת אם להתחיל נסיעה ב 2800 סל"ד זה בזבזני מבחינת דלק.
נערך לאחרונה על ידי Caveman : 21-11-09 ב 21:42. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: הונדה האצ'בק
|
עדיף לא למשוך טורים מעבר ל- 3Kסל"ד, לנסוע עד כמה שניתן בהילוך הגבוה ביותר, וכמו שציין קודמי גלגלים מנופחים לפי ההוראות תורמים משמעותית לצריכת דלק נמוכה.
וכדי להוסיף על מה שכתב קודמי בקשר לנסיעה ב- 90 קמ"ש, אציין שעדיף להדליק מזגן במהירות הנ"ל מאשר לפתוח חלונות מבחינת צריכת הדלק. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
אני מדבר על אוטומט, מה הכוונה לנסוע עד כמה שניתן בהילוך הגבוה ביותר? אני לא עובר את ה 3000 סל"ד, אני רק אומר שבתחילת נסיעה האוטו מאיץ יחסית לאט ולכן יוצא שאני לוחץ על הדוושה עד שהיא מגיעה לסביבות 2800 סל"ד, לא עובר את ה 3000 כפי שציינתי, ורציתי לדעת אם זה בזבזני בדלק ולא נכון לעשות.
נערך לאחרונה על ידי Caveman : 22-11-09 ב 20:38. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אם תתחיל נסיעה ב 2800 סל"ד או 2000 סל"ד, לא תראה את ההבדל גם לאורך שנה. הוא יהיה מינורי מאוד. הכמה שקלים הבודדים האלה ממש לא משמעותיים.
צריכת דלק טובה מתקבלת כאשר נוהגים בצורה רציפה, בלי האצות פתאומיות מיותרות, ומתן אפשרות לגיר לעבוד על יחסי העברה גבוהים. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פונטו ספייס דינמיק 04 אוטומטי בעיות בגיר הרובטי | snunitb | פונטו - טכני | 5 | 28-08-09 19:57 |
| פונטו ספייס דינמיק 2004 מצבר 55 אמפר משגע את המחשב | snunitb | פונטו - טכני | 2 | 30-07-09 02:32 |
| שמן לפיאט פונטו ספייס 2005 דינמיק | whistle | פונטו - טכני | 1 | 25-03-09 19:16 |
| רכב רועד בהאצה/האטה עמידה | shachar | פונטו - טכני | 60 | 23-02-09 22:19 |
| 60 S שנת 93 מנוע 1100-רעש משונה ובעיות בהאצה | עידו | אונו - טכני | 5 | 09-01-08 15:21 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד