![]() |
|
![]() |
בראבה - טכני טכני - דגמי בראבה בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: בראבה
|
פיאט בראבה לא מניעה אחרי כמה טיפולים..
שלום!
ברשותי פיאט בראבה 1.6 2000 אצלי כבר יותר משנה.. השבוע עמדתי ברמזור הרכב נכבה ניסיתי להניע לא הניעה רק רעש של תקתוקים. . הזמנתי חילוך ממוסך יהלום באשקלון הגיע אמר לי המצבר הלך יש לציין שהמצבר באמת ישן ולא היו אורות . .שם מצבר חדש אבל לא מחברות הידועות ( שנפ,וטרה..)מצבר נראה חדש בצבע שחור(לא של אנג'זייר) נזק של 990 ש"ח. לאחר נסיעה של כמה דקות הרכבב שום נכבה לא מניע אך יש אורות שוב חילוץ על ע"י גרר למוסך שם חובר למחשב לא הצליחו למצוא את הבעיה לאחר יום בדקו כמה אפשריות כמו טיימניג . .פתחו ראו יש בעיה תוקן איך הניע לכמה דקות ונכבה..לקחו לחשמלאי ולעוד כמה "מומחים" בדקו כמה אפשריות כמו: משאבת דלק(יש לחץ של 3 באר)חישניים.. בעיות חשמל..מחשב ראשי..ולא מאו את הבעיה..לאחר עוד יום אמר לי כנראה שהראש מנוע הלך בשל התחממות יתר של המנוע( שיכול להיות כי לפני חצי שנה החלפתי רדיאטור חדש) ועכישו צריך לפרק לבדוק ואם אפשר לתקן את הראש מנוע אז לתקן ואם לא להחליף מנוע...ועד עכשיו לפני פירוק ראש מנוע נזק של עוד 2000 ש"ח הרכב נמצא אצלו מיום רביעי...עוד משהו קטן הוא ציין לי בטלפון שיש מישהו שמוכן לקנות את האוטו איל שהוא כרגע!?!?! מצטער על ההודעה הארוכה!!!!!! אתם חייבים לעזור לי זה נשמע די הגון די בסדר?? אני לא יודע מה לעשות הרכב עלה לי רק 20000 כמה אפשר כבר להשקיע עליו..נמאס לי להרגיש שמנצלים אותנו ככה... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: בבעליותי:פיאט 127 81, פיאט אונו 1.1 91, פיאט טיפו 1.6 89, פיאט מריאה 98 1.6, פיאט 127 74, פיאסטה80,
|
דבר איתי בפרטי
נערך לאחרונה על ידי Caveman : 31-10-09 ב 18:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
אורן חבר יקר,
מוכרת גם מוכרת תחושת היאוש הנוראה. אך אני יכול להבטיח לך שגם מחר השמש תזרח מחדש. אין יאוש בעולם, עליך להיות חזק, ותמיד לפני כל עליה גדולה יש ירידה גדולה, ונשמע שאתה כבר ממש בסופה. נכון להרג אם אני מבין נכון, כאשר אתה נותן סטרטר, אתה לא שומע סטרטר אלא רק טיקטוקים. נכון? אם כך הדבר, אנא בדוק את החיבורים ההולכים לסטרטר, אם הסטרטר מקבל זרם תקין, נסו להחליפו. זה צריך להיות החשוד העיקרי. אם הרכב מניע ונכבה. יש לבדוק אם החזקת גז קבועה תמנע ממנו מלהכבות. אם כך הדבר לכו לכיוון בית מצערת ומנוע צעדים. יש לעבוד על רכב עם שיקול דעת, ולא נגד מירוץ השעון.
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
"נמאס לי להרגיש שמנצלים אותנו ככה..."
אכן נראה שזה נכון. לא תיקנו לך דבר בטיימינג שלא היה תקין . בעיה כזאת לא קשורה לטיימינג. "בדקו כמה אפשריות כמו: משאבת דלק(יש לחץ של 3 באר)חישנים.. בעיות חשמל..מחשב ראשי..ולא מצאו את הבעיה" כיצד בדקו ?. "עכשיו צריך לפרק לבדוק ואם אפשר לתקן את הראש מנוע אז לתקן ואם לא להחליף מנוע". כדי לבדוק אם הלך ראש מנוע , אין צורך לפרק אותו. "עוד משהו קטן הוא ציין לי בטלפון שיש מישהו שמוכן לקנות את האוטו,הרכב עלה לי רק 20000" משהו קטן ?. בהמשך אכתוב לך על משהו קטן דומה מאוד.אני לאחר 40 שנה במקצוע מציע לך, לברוח משם כל עוד נפשך בך. גילוי נאות וכואב. לפני כ-10 חודשים הבן שלי חיפש לקנות פונטו. באחד האתרים ראה הודעה של סטודנטית שביקשה עזרה, לאחר שנכנסה למוסך בו טיפלה קבוע לטיפול 10K, מחיר הרכב היה אז 15K ש"ח. בעל המוסך לאחר שתקע את הרכב,טען שהוא לא מניע ויש להחליף מנוע. הציע לה 2000 ש"ח לקנותו. מאחר שהבן האמין שהלך המנוע, קנה אותו ב-5000 ש"ח. גרר את הרכב ובבדיקה גיליתי שהפיוז הראשי חסר. לאחר שקנינו פיוז והרכבנו. הרכב נוסע עד היום, לא מעשן, לא דופק, לא מתחמם, לא אוכל שמן. הקניה הזאת גרמה לנו מפח נפש, היו דיונים במשפחה, האם לצלצל ולספר למוכרת את האמת. בסוף החלטתי לא לגרום לה עצב, במילא כבר העברנו בעלות, והיא אינה יכולה לתבוע את המוסך כאשר הרכב לא על שמה. דוד. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו אקטואל
|
צטט:
נשמע כאילו אכן עובדים עליך במוסך הזה. תעבור למוסך אחר. צטט:
אני רק רוצה לומר שאם הייתי במקומה של הסטודנטית הייתי רוצה שיספרו לי ולו רק בשביל לדעת. בנוסף אם הייתי במקומכם, הייתי נכנס לאותן הדילמות עם המשפחה שלי, אבל נראה לי שבסופו של דבר לא רק שהייתי מיידע את אותה הסטודנטית על מהלך האירועים, הייתי אפילו מציע לה לקנות בחזרה את הרכב באותו מחיר שהיא מכרה לי אותו פחות ההוצאות הבסיסיות שלי (החלפת בעלות, גרר, פיוז, עצם הנכונות למכור חזרה - כמה כל זה שווה - 500 שקל??). מדובר כאן על מרמה של המוסך שגרמה לבחורה הפסד של 10,000 שקל - 3 חודשי משכורת שכר מינימום, שכ"ד של בערך חצי שנה, שכ"ל של שנה שלמה. עבורנו, הסטודנטים זה המון כסף. מוסכים כאלה צריך לתבוע ולקבור. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
מוסך רוצה לאקוץ ממך איזה 2000-3000 ש"ח.
אמרת לא מניע: 1) אין סטרטר. אמרת שיש תיקתוקים, הניע אחרי החלפת מצבר מה שמראה על סטרטר תקין. צריך לנסות להניע מדחיפה (במידה והרכב הוא ידני). 2)אין ניצוץ. ברגע שהרכב לא מניע צריך לבדוק ניצוץ. מוציאם חוט הצתה מפלאג בראש מנוע, מחברים לחוט הזה פלאג ונותנים סטארטר, כך ניתן לבדוק אם יש ניצוץ. 3)דלק לא מגיע. ניתן לבדוק ע"י הוצאת צינור דלק מחיבור להזרקה ולתת סטארטר, צריך להתחיל להשפריץ דלק מהצינור. במידה יש ניצוץ,דלק,סטארטר אש יכול להיות שלא מגיע פיקוד למזרקים. אז צריך לבדוק את המחשב. סימני ראש מנוע תוכל לבדוק ע"י בדיקת צבע מים, צבע שמן. תבצע את הבדיקות האלה ותחזור עם תשובות. ננסה לעזור לך לפתור את התקלה הזאת. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
הגלגלים שלי: בראבה
|
תודה לכולם!!!
תודה רבה!!! אני מחר ילך אליו ואני ישים לב דברים שאמרתם ואקח את האוטו לחוות דעת נוספת!!!!!
שוב תודה רבה!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
פונטו s60 97 לא מניעה אחרי נסיעה | דידו | פונטו - טכני | 19 | 26-06-09 03:19 |
שמן הגה כוח פיאט בראבה 96 | Omerino | בראבה - טכני | 3 | 05-05-09 22:01 |
פיאט בראבה 97 | ssehs | מכירה | 3 | 01-04-09 15:38 |
פיאט גרנדה פונטו מודל 2008, אחרי מתיחת הפנים: המהפך. התרשמות אישית | stio | פיאט כללי | 53 | 13-09-08 01:20 |
פיאט בראבה | tom | יעוץ ברכישת רכב | 1 | 23-01-08 21:22 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד