מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

Punto_gt95

שם:  
צפיות: 
גודל:   

התברסות קצרצרה לפני טיסה

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפולו שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

החלפת נורות באוטו!

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הגלריה של הפונטו החדשה

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 16-08-09, 11:48   #1
aviady
Member

הגלגלים שלי: פונטו 75hsd
הוספת מאוורר למעבה - דור 1

מישהו התנסה?
כדאי?
משפיע על רמת הקור מהמזגן?
המזגן של רסקור, אחרי ואקום גז, ובדיקה מקיפה של המערכת ששללה דליפה או בעיה מסוג אחר, כולל בדיקה יסודית של המעבה.

נערך לאחרונה על ידי aviady : 16-08-09 ב 11:52.
aviady מנותק  
ישן 16-08-09, 13:59   #2
yair068
Senior Member

האווטאר של yair068

הגלגלים שלי: פיאט פונטו
על רדיאטור קירור יש לך 2 מאווררים ואחד במיוחד למעבה מזגן.
אצלי בפונטו דור 1 יש מזגן אורגינל ומאוורר אחד וחשבתי בדיוק להכניס מאוורר נוסף בחזית הרכב.
יש לי את המאוורר ארכיב מאוחר יותר ומעניין אם המזגן יקרר טוב יותר.
לפי התכתבות עם סער שנראה מבין הבעייה בפיאטים בקירור המזגן היא בתוך העיר
yair068 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-08-09, 19:56   #3
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
לא לשכוח בתחילת קיץ לבצע ניקיון בעזרת צינור גינה, עם זרם מים רגיל (לא לחץ חזק מידי), לנקות את כל האבק הלכלוך והחול שסתמו בחורף את רדיאטור הקירור ואת צלעות המעבה של המזגן.
בדרך כלל יש שיפור ניכר לאחר ניקיון פשוט כמו זה.
ישן 16-08-09, 20:28   #4
Amit-IL
Senior Member

האווטאר של Amit-IL

הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
צטט:
במקור פורסם על ידי yair068 צפה בהודעה
על רדיאטור קירור יש לך 2 מאווררים ואחד במיוחד למעבה מזגן.
אצלי בפונטו דור 1 יש מזגן אורגינל ומאוורר אחד וחשבתי בדיוק להכניס מאוורר נוסף בחזית הרכב.
יש לי את המאוורר ארכיב מאוחר יותר ומעניין אם המזגן יקרר טוב יותר.
לפי התכתבות עם סער שנראה מבין הבעייה בפיאטים בקירור המזגן היא בתוך העיר
המאורר הוא צרכן חשמל גדול לכן כדאי שתבדוק היטב כי הוא לא יעמיס על האלטרנטור ומערכת החשמל
ישן 16-08-09, 21:20   #5
ברא
Senior Member

הגלגלים שלי: פונטו ספייס
לא כדאי

לדעתי האשית לא כדאי כי עוד מאוורר יוסיף לחץ על המנוע ומערכת החשמל
ויחליש בצורה משמעותית את ביצועי המנוע וגם יטרום ליתר צריכת דלק
ברא מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-08-09, 21:45   #6
yaniv hgt
Senior Member

האווטאר של yaniv hgt

הגלגלים שלי: פונטו hgt
בדיוק חשבתי להוסיף מאוורר גם אצלי ב hgt ...
כדאי לרכוש במגרש חלפים? של איזה דגם רכב יכול להתאים?
כמו כן יש איזשהו מדריך לגבי אופן ההתקנה שלו?(כיצד לעגן אותו למקומו)
yaniv hgt מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-08-09, 22:40   #7
command sergeant major
Senior Member

האווטאר של command sergeant major

הגלגלים שלי: בראבו דובלו סורנטו אסטרה
הוספתי אצלי בבראבו מאוור 19 אינצ שטוח בעובי של 3 פרוסת לחם חייתי לגמרי ואין השפעה ממשית יש ירידה של בין קו לחצי קו במד חום
command sergeant major מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-08-09, 22:56   #8
yaniv hgt
Senior Member

האווטאר של yaniv hgt

הגלגלים שלי: פונטו hgt
אנחנו מדברים על הוספה לרדיאטור המזגן על מנת להוריד לחצים ולקבל קירור טוב יותר מהמזגן.
לא מדובר פה על חום מנוע.
yaniv hgt מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-08-09, 01:44   #9
aviady
Member

הגלגלים שלי: פונטו 75hsd
אם אני מרכיב עוד מאוורר שכזה

איך לחבר אותו, כך ששתי הוונטות יעבדו יחד עם הדלקת המזגן?
רפי, ארילו, מישהו?
aviady מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-08-09, 01:52   #10
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
רגע רגע רגע, בואו נעשה פה סדר בדברים , כי אתם לקחתם משהו שאמרתי והלכם איתו עד לקצה , אז בואו נחדד את העיניין.

הוספת מאורר למעבה המזגן היא לא דבר שיאללה בוא נשים שיהיה, מדובר אך ורק ובמידה ואנו באמת רואים באמצעות שעוני לחץ, כי קיים לחץ גבוה במערכת המיזוג. ולאחר שאנו רואים זאת, אנו מתחילים לפתור את הבעיה במערכת המיזוג הקיימת המקורית כפי שקבעו מהנדסי פיאט. במידה ואנו מבצעים בדיקות, ומוצאים (זאת על ידי מזגניסט רכב שזהו מקצועו), שמייבש המערכת תקין ונקי ועובר פה גז באופן חלק והוא אינו סתום, ובמידה ואנו רואים שהמדחס מבצע את עבודתו נאמנה והוא תקין, ובמידה ואנו רואים שמעבה המזגן הוא מעבה מקורי מבחינת גודלו הפיזי (בדרך כלל ובמרבית המקרים שימו לב!!!! כאשר קיים לחץ גבוה במערכת, זה נגרם כתוצאה ממעבה מזגן שהוא קטן בגודלו הפיזי מהמקורי, אני מתזכר אתכם, שמעבה המזגן צריך להיות בגודלו שווה לגודל אורך וגובה הרדיאטור קירור של המנוע, ואף קצת יותר ארוך ממנו טיפה), ובמידה ובדקנו ומצאנו שסתום ווסת לחץ (היושב מתחת לתא הכפפות) תקין ומבצע עבודתו נאמנה, ולאחר שבדקנו שוב ושוב את כלל המערכת , ועדיין שעוני הלחץ מראים לנו כי יש לחץ גבוה במערכת, רק אז נעשה (כצעד אחרון) בדיקה, והבדיקה תהיה הרטבת המעבה של המזגן (באמצעות מים וכמובן חיצונית), ונראה אם שעוני הלחץ יראו שיפור משמעותי והורדת הלחץ לפחות ב 50. אם אכן כך המקרה, ואכן כך הדבר, ושעוני הלחץ הראו תגובה ישירה שכאשר מרטיבים את המעבה הלחץ ירד ללחץ נורמלי (דהיינו שהלחץ שהתקבל קודם הוא בגדר לחץ גבוה שאינו תקין), רק אז, אנו נשקול הוספת מאוורר נוסף. זאת כאשר בדקנו את המאוורר הקיים שהגיע עם הרכב (שמהנדסי פיאט שיותר חכמים מסער אומרים שהוא מספיק), ומצאנו את המאוורר תקין, ועובד במהירות התקינה שלו, ושאכן הוא שואב אוויר וזורק אותו בכיוון הנכון, רק אז אנו נשקול הוספת מאוורר נוסף. דהיינו כצעד אחרון לאחר בדיקה מקיפה שהמערכת תקינה לחלוטין במאת האחוזים.
ולא ישר המזגן לא מקרר אז יאללה בוא נוסיף מאוורר. אם מהנדסי פיאט קבעו שמספיק מאוורר אחד על מעבה אז מספיק מאוורר אחד על המעבה. יש לפתור את בעיית הלחץ הגבוה במערכת מהשורש, ולא לשים סתימה זמנית.

והיה ומצאנו אכן שהמערכת תקינה לחלוטין, אך בימי חמסין המזגן אינו מקרר כל כך טוב (היות ובחמסין המעבה מתחמם יותר , היות והאוויר הוא אוויר חם), רק אז נוסיף מאוורר נוסף.
המאוורר הנוסף שנוסיף יהיה מאוורר ייעודי למעבה, ולא מאוורר ממחסני חשמל, או מאוורר שהייעוד שלו אינו לקרר מעבה, אלא מאוורר ייעודי לקירור המעבה, אנו נחבר אותו באופן מקבילי ולא טורי, למאוורר הקיים של המעבה. משמע שכאשר נדליק את המזגן תפעלנה שתי הוונטות הייעודיות לקירור המעבה יחד. וכאשר נכבה אותו תכבנה שתי הוונטות. אנו נבדוק שאנו לא יוצרים מפלי מתח וכמובן לא יוצרים עומס. החיווט החשמלי למאוורר הנוסף, יהיה חיווט חוטי חשמל שהם בעובי קוטר מתאים, וזאת על מנת למנוע המסה של החוטים והתחממות החיווט. אנו נבדוק היטב שאיננו מבצעים התערבות על המאוורר הייעודי לרדיאטור קירור המנוע, אלא מתעסקים עם מערכת נפרדת לחלוטין, ולא נוגעים במערכת קירור רדיאטור המנוע.

ניתן גם לשקול, במקום הוספת מאוורר, שאז יהיה שתי וונטות על המעבה, החלפה של הוונטה הקיימת לוונטה גדולה יותר אחת על המעבה, או לחלופין לשים שתי וונטות קטנות על המעבה, כאשר שטח האיוורור של המעבה יהיה גדול יותר.

אני מאוד מקווה שאני ברור כעת, ולא כל אחד שהמזגן שלו טיפה פחות מקרר בהילוך סרק, יוסיף באופן חפרי וונטה נוספת כי סער אמר. לא , סער אמר ואומר, יש לתת לאיש מקצוע מזגניסט רכב לבדוק מה שורש הבעיה שלחץ המערכת (באמצעות שעונים גבוה), במידה ואיש מזגנים יגיד כי לחץ המערכת הוא נורמלי, גם שלושים וונטות לא תעזורנה לכם, ופשוט יש לקבל שזה תפוקת המזגן של רכבכם. הוא לא אמור לקרר כמו המזגן בבית.

לעיתים אני שומע אנשים שאומרים שהמזגן באונו מקפיא , והמזגן בפונטו פחות. יש דברים שהם מעבר שאני לא מרחיב עליהם על מנת שלא אקבל הודעה מרענן שאני מרדים את חברי הפורום , כמו למשל מערכת הצינורות, באונו מערכת הצינורות של המיזוג היא מערכת צינורות אלומיניום, ואילו בפונטו מדובר במערכת צינורות נחושת. יש הבדלים מהותיים.
יש לבדוק את המאייד, יש לתת לאיש מזגנים לבצע את עבודתו, ואך ורק אם אכן נמצא לחץ גבוה על ידי שעונים, ולא נמצא לו אף פתרון, ונעשתה הבדיקה שכתבתי לעיל עם הרטבת המעבה, רק אז יש להסיק שיש להוסיף וונטה למערכת.

כמובן שהוונטה תיהיה ייעודית לקירור מעבה, מה שאומר שהיא מותאמת מבחינת אמפר לרכב, מה שלא יגרום לשום מפלי מתח ולשום עומס על מערכת החשמל ובטח שלא לצריכת דלק גבוה(למי שטען זאת מעלי).

כולי תקווה שלא הרדמתי אתכם, ושאתם מבינים את העיניין , שאין מדובר בקלות ראש.

נערך לאחרונה על ידי saar : 17-08-09 ב 01:57.
saar מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

חוקי פרסום הודעות