מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום כללי > פיאט אספנות
עקוב אחרינו ב-RSS

פיאט אספנות פיאט 500, 127 וכאלו שנעלמות אט אט מהנוף הארץ ישראלי.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

ה- פיאט שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פונטו ספייס (יאנג ) "פנינה"

שם:  
צפיות: 
גודל:   

סקסית שלי!!!

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום מסלול לרכבים קלסיים

שם:  
צפיות: 
גודל:   

חדש בפורום

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 19-03-06, 19:45   #1
Guest

פיאט ריטמו 83 תמונות פנים הרכב

לבקשתכם מצורפות תמונות של פנים הרכב :

http://d31.yousendit.com/E/1X0U4U73I...W/IMG_0145.JPG

http://d31.yousendit.com/D/0N8TC2HRW...G/IMG_0146.JPG

http://d31.yousendit.com/D/1MS8B5PU1...V/IMG_0147.JPG

ומבחוץ :

לפרטים נוספים תתקשרו לעדי 0578128489

http://d31.yousendit.com/E/040UGB9HW...I/IMG_0172.JPG

ישן 19-03-06, 21:02   #2
Guest

ראיתי את כל התמונות.

נדהמתי לראות שיש חלקים שהם עדיין בנילונים (!)

איך הגעת למצב שהרכב שנמצא 23 שנה על הכביש, נסע רק 36000 ק"מ והוא יד ראשונה? בשביל מה קנו את הרכב בזמנו?

בכל אופן כל הכבוד על השמירה של האוטו לאורך כל השנים.
ישן 19-03-06, 21:08   #3
Guest

אתה יכול לתמחר רכב כזה?
ישן 19-03-06, 21:18   #4
Guest

תשמע, אתה שואל אותי שאלה קשה. בכל מקרה אתה צריך לזכור שלרכב הזה אין כל ערך אספני כלשהו. הוא יהיה אספנות רק בשנת 2013. אם הרכב הזה היה רשום כ"אספנות" הייתי אומר לך שהמחיר שאתה דורש מוצדק לחלוטין, אבל במצב הנוכחי אני לא חושב כך, כמו שכבר אמרתי בשרשורים אחרים.

לא מדובר ברכב רגיל. למרות שהרכב לא מצריך השקעה כלשהי אין לדעת מה יהיה הלאה. את הדגם הנ"ל לא רואים כבר בכבישים בכלל ויהיה מאוד קשה להשיג לו חלקי חילוף. תוסיף לזה את העובדה שהרכב זקוק לאישור בלמים פעם בשנה לפני הטסט ואם זה לא מספיק שהרכב הזה צריך טסט פעמיים בשנה (בחודש יוני ובחודש דצמבר), אז תגיע למסקנה אחת:

מי שיקנה את הרכב לא ישתמש בו כרכב יומיומי, אלא ישמור עליו כרכב "פנאי". הוא יגיע למפגשים איתו (מישהו אמר מפגשים של מועדון פיאט?) וכ'.

אני יודע מה זה לנסוע ברכב שמור שכל המערכות בו עובדות כמו ביום בו יצא מהחברה, בגלל זה אני אומר לך את זה.

כנס לאתר: www.fiat.too.co.il ותראה בעצמך.

אנשים "רגילים" לא יקנו רכב שנת 83' שנמצא 23 שנה על הכביש ב- 12,000 ש"ח, ועוד ללא מזגן ועם רמת בטיחות אפסית. (אין כריות אויר, ABS וכ'). במחיר כזה אפשר לקנות פיאט פונטו שנת 96-97.

גיא.
ישן 19-03-06, 21:24   #5
Guest

ידידי היקר אין בעיה של חלפים לריטמו כל החלקים שיש ברכב שלך מתאימים לריטמו את האונו 70sבנו על בסיס המנוע ל הריטמו נובה לידיעתך!!
ישן 19-03-06, 21:29   #6
Guest

יכול להיות שאתה צודק. אני לא מכיר את הפיאט ריטמו ולכן אני לא יודע אם החלקים המכניים של הפיאט אונו 70 מתאימים לריטמו.

יש לי שאלה: מה תעשה אם מראה תישבר? גם אז תיקח מהאונו 70S?
מה יקרה אם איזה נהג שיכור ייכנס חס וחלילה ברכב שלך שהוא חונה ויגרום נזק למכסה מנוע, 2 כנפיים קדמיות, גריל ופנסים? גם אז תיקח מהאונו 70S פנסים, גריל, ומכסה מנוע ותרכיב על הריטמו?

כמו שאתה רואה, העינין לא כ"כ פשוט, ומיותר לציין שבפרוקיות רכב לא מחזיקים רכבים כאלו כבר.
ישן 19-03-06, 21:34   #7
Guest

אין בעיה של חלקי פח או פנסים יש את כל החלקים אצל היבואן ונושא התאונה נכון לגבי כל רכב ישן או מיושן!!!
שנית כל פחח יכול לתקן תאונה !
אבל כמו ששמרתי על הרכב 23 שנים אני מאמין שזה שיקנה את הרכב ישמור עליו
ישן 19-03-06, 21:45   #8
Guest

צטט:
במקור פורסם על ידי adi
אין בעיה של חלקי פח או פנסים יש את כל החלקים אצל היבואן
למה שסמל"ת תחזיק מלאי חלקי חילוף לדגם פיאט שכמעט אין על הכבישים?

היבואן מחוייב להחזיק מלאי חלפים לרכב עד גיל 7 שנים. אחרי 7 שנים אין כל חובה על היבואן להחזיק מלאי חלפים לרכב כלשהו שנמצא על הכביש.

רוצה לשמוע סיפור?
עד לפני 6 שנים היתה לאמא שלי רכב מסוג פיאט 127 ברזילאית, שנת 84' יד ראשונה עם 117,000 ק"מ על השעון.
ביום גשום אחד היא עשתה תאונה עם הרכב והורידה חצי מהטמבון האחורי.
ניסינו להשיג טמבון כזה חדש מכל מקום אפשרי ולא היה. בסוף סידרו את הטמבון עם ברגים.

אם אין חלקי חילוף ל- 127 (שפה ושם אני רואה אותה על הכבישים) אז איך יהיה לריטמו?

תחשוב על זה...

גיא.
ישן 19-03-06, 22:12   #9
Guest

עדי את האמת? הרכב נראה שמור מאוד. הלוואי וכל הרכבים בגיל הזה היו נראים ככה.

אבל: המחיר גבוה, אפילו שאני מאמין שהרכב ללא תקלות, ונוסע כמו ביום שיצא מהמפעל, מי שירכוש את הרכב הזה יעשה את זה כי הוא חובב את המותג ואת הדגם הספציפי הזה.
אף אחד לא יקנה אותו בשביל נסיעה יומיומית, והבעיה הגדולה היא, שבעוד רכב אספנות אפשר להקפיא את הרשיונות שלו כשצריך, יש הנחה מאוד משמעותית במחיר הטסט והביטוח, הרי שלרכב שלך ב-7 השנים הקרובות יהיו צריכים לעשות טסט פעמיים בשנה ולהחזיק ביטוח כרגיל עד שיגיע לתקופת האספנות שלו.
הדברים האלה בלבד מנעו ממני לקנות פיאט ריטמו אחרת שהייתה למכירה, ונמכרה בסוף במחיר של מעט מעל 1000 ש"ח. (אין מה להשוות את המצב שלהן אבל).
בגלל זה המחיר שאתה דורש גבוה מדי לטעמי.
אם אתה יכול לשמור את הרכב אצלך עוד כמה שנים, אין ספק שיהיה לך קל יותר למכור אותו בתור רכב אספנות במחיר שאתה דורש עליו. כיום זה פשוט לא משתלם. במחיר הנוכחי עדיף לחכות כמה שנים ולייבא רכב כזה מאירופה כשזה יהיה רלוונטי.

לגבי זמינות חלפים, התייעצתי עם מספר מוסכים וחנויות חלפים, וחלקי פח ופלסטיק יהיה קשה להשיג לו.

כמובן שאני מקווה שאם לא תמכור את הרכב תמשיך לשמור עליו.

אגב, אולי אתה מוכן להציג את הרכב שלך בארוע לקידום הספורט המוטורי? (המועדון שלנו קיבל עשרה רכבים להציג באירוע הזה).
ישן 19-03-06, 22:39   #10
Guest

כדאי לדעת שרכב שאינו נוסע ואינו מונע אינו חסין מבלאי ופגעי הזמן. חלקי גומי ,מחזירי שמן לרבות גומיות שסתומים,רצועת טיימינג,מערכת בלמים וכיו"ב נוטים להתייבש ומצריכים החלפה וטיפול. גם חלקים מיכניים שלא פועלים במשך זמן רב ולא מקבלים שימון תכוף נוטים לקבל קורוזיה/להיתפס/לבלאי מואץ בהנעות או בתנועה ראשונית.
אכסון גם הוא צריך להעשות בתנאים אופטימליים הרחק משמש ולחות.

סה"כ הרכב אומנם נראה שמור ובסיס מצויין לרכב אספנות אך ספק אם המחיר הנדרש ריאלי,יחד עם זאת,לאנשים שיש סימפטיה מיוחדת לרכב הזה תהיה נטיה לשלם יותר מאשר שוויו הריאלי .

כפי שהעריכו כאן חברים אחרים,ערכו הריאלי (לרבות כרכב אספנות פוטנציאלי) אינו רב,גם במצבו.

אגב,בשרשור אחר המלצתי על הרכב ומתוך ניסיון שהיה לי עם רכב זהה לחלוטין (אפילו בצבע) וששירת אותי נאמנה וללא אף תקלה במשך שנתיים (אגב,לשלי היה מזגן,מה שאפשר נסיעה גם בקיץ..).

לא ההייתי רוצה לראות את הרכב מגיע לידיים "לא נכונות" שיפגעו במצבו או במקוריות שלו ויהיה בהחלט נכון לפגוש את הרכב הזה,נגיד בעוד כעשור כשהוא לפחות במצבו הנוכחי.

ועדי,אל תתייאש,לכל רכב יש את הקונה שלו ותמשיך לעדכן.
תגובה

חוקי פרסום הודעות