![]() |
|
![]() |
אונו - טכני טכני - דגמי אונו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: משהו
|
משאבת בוסטר
שלום,
לאונו שברשותי (45, 3 דלתות, מנוע 1 ל' FIRE, 4 הילוכים, שנת 1993) תמיד היו בעיות בבלמים. זה הרכב הראשון שהיה לי, ואיתו עשיתי את התאונה הראשונה והיחידה שלי, תודות להידרו-ואק מקולקל (או כך נאמר לי). כיום הבלימה מתחילה ברכות אבל מהר מאוד צריך להפעיל לחץ אדיר על הבלמים. כרגע הרכב יושב בחניה של ההורים, מחכה למשאבת בוסטר שצריך להחליף (ע"פ מכונאי). מסתבר שקשה להשיג את החלק הנ"ל, אודה לכם אם תפנו אותי למקום בו אפשר לרכוש אותו במחיר סביר, כמו כן האם יש הבדל בין משופץ לחדש. בעייה נוספת שהייתה בעבר: ישנו צינור אדום דק במנוע שהיה יוצא תכופות מהתושבת שלו, כיום הוא מוחזק שם עם אזיקון. לפני כל נסיעה אני בודק שהוא עדיין שם, וזה מחזיק יפה עד כה אבל אשמח לשמוע מכם איך אפשר לקבע אותו שאוכל לנסוע בראש שקט. תודה, יונתן |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
![]()
ברור שחדש יותר טוב ...אבל אם החלק משופץ במקום יעודי לכך אז לא צריכה להיות כל בעיה .
אתה לא אמור להרגיש הבדל בתפקודו . במידה ונדרש , תנקז אויר מהמערכת. עוד טיפ : עם השנים , במידה ולא מחליפים נוזל בלמים הרבה זמן ,הוא סופג אליו לחות, משמע הופך להיות מהול במים ( גם ללא ידיעת הבעל האוטו ) והופך להיות פחות אפקטיבי ...לכן מומלץ פעם בX שנים להחליף נוזל בלמים לחדש . מה גם שזה ממש לא יקר .
![]() |
#3 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
משאבת בוסטר? הכוונה לבוסטר או משאבת בלמים ראשית?
![]() |
#4 |
Junior Member
|
סליחה, הכוונה לבוסטר.
אם תוכל גם לפרט אודות החלק זה יהיה מעולה. תודה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
צטט:
הורדתי בזמנו את הספר של היינס, יהיה רשום שם איך להחליף נוזל בלמים? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
רוב הסיכויים שיהיה רשום.
אך טיפ קטן: אני ממש לא ממליץ על התעסקות לבד עם מערכת הבלמים, גם לא להחליף נוזל בלמים, אלא אם אתה יודע בוודאות מה אתה עושה. כשהייתי במוסך לא מזמן אחרי שהמשאבת ברקס מרכזית נזלה הם החליפו על הדרך גם את נוזל הבלמים, חצי שעה הם עבדו על הרכב כדי לנקז אוויר מכל הגלגלים והיו צריכים לעשות זאת 2 אנשים! (וגם נורת בלם נשרפה על הדרך). אז קח את זה בחשבון. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
זה די פשוט ...
יש כמה שיטות : אפשר לפתוח ניפלים בקליפרים ( זה לא קללות , כך קוראים לזה ![]() אפשר גם בעזרת מזרק פלאסטיק גדול לשאוב את הנוזל מהמיכל . אני למשל בעזרת מזרק כזה מחליף כשצריך שמן של הגה כח . ממש נוח , לא צריך לפרק שום דבר , שום בנד . כמובן שבכדי לנקז אויר צריכים עזרה של אדם נוסף ...זה שיפמפם על הדוושה . בהצלחה . לגבי להתעסק לבד - כל אחד צריך לעשות דברים בכפוף לידע , כלים , תעוזה ורצון שיש לו . כך שאתה אמור להכיר את המגבלות שלך ולפעול בהתאם . אני עושה מאז ומתמיד את פעולה הנ"ל לבד ( עם חבר) בהרבה רכבים ולא רואה שום בעיה בזה. בטח ובטח שלא אמורה להישרף נורה של בלם מפעולה כזאת . לסיכום : מהסתכלות על המוסכניק שעובד לא לומדים כלום , רק כאשר עושים לבד עם הידיים לומדים משהו . נ.ב אמרים שאפשר להתבוננן לנצח על 3 דברים : על המים , על האש ועל .....אדם שעובד ![]()
לנצ'יה , כי לחיות צריך עם אופי ![]() נערך לאחרונה על ידי eliko1976 : 11-09-08 ב 17:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
ראיתי את המוסכניק עושה את זה ל-206, זה נשמע בדיוק אותו דבר. גם הסתכלתי בהיינס, אצטרך מילון כדי להבין את כל מה שכתוב שם אבל יש תמונות וזה נראה מפורט למדי.
אכן, בלמים זה נושא רגיש. מצד שני אני גם רוצה ללמוד. מאחר וגם ככה צריך לעשות את זה בזוג, אחפש לי מישהו עם ידע ונסיון מתאימים, ואם לא אמצא, פשוט אלך עם זה למוסך. יש למישהו מושג איפה אפשר למצוא כזה בוסטר במחיר סביר, ואיפה יש מוסך אמין לפיאט באזור פרדס-חנה, או לחלופין באזור ת"א-פתח תקווה? (שאלתי את דודי משאפט, הוא לא מוכן לגעת באונו שלי!). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
בפ"ת יש לך מוסך תילתן , רחי היצירה 17
החברה מאוד נחמדים ועושים עבודה היטב . טל של בעל המוסך : אבי 057-8883038
לנצ'יה , כי לחיות צריך עם אופי ![]() נערך לאחרונה על ידי eliko1976 : 07-09-08 ב 19:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
תודה רבה לכולם.
|
![]() |
![]() |
![]() |