![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX 16V
|
בעיה של גמגומים במנוע אחרי ניקוי
היום פירקתי את הקופסא של הפילטר מהראש מנוע כדי לנקות מתחתיה כי פשוט היה שם מלא שמן ופיח וממש דוחה. אחרי שפירקתי את הקופסא ניתקתי גם את הכבלי הצתה מהפלגים. מהרגע שהרכבתי הכל והנעתי הרכב החל לגמגמם וכמעט להיכבות וממש להריח מדלק.
מישהו יודע מה הבעיה יכול להיות שהרכבתי את הכבלי הצתה לא טוב? בנוסך עשיתי היום ניקוי לבית המצערת מסתבר שזה לא כל-כך מסובך כמו בHGT אלא רק מוציאים את צינור האוויר מהצד ויש גישה מאוד. אני סתם התחלה פירקתי את הקונקטורים ופירקתי חצי מנוע כשהסתבר שלא היה צורך. השאלה שלי האם בית המצערת הוא חשמלי? ז"א אחרי ניתוק של הקונקטורים יש צרוך בכיול\כיוון? בהתלחה עוד חשבתי ששמתי יותר מדי ספריי קרבורטורים אבל אחרי שקראתי בכמה פורומים שמומלץ לשים בנדיבות כאשר הרכב מונע ובסל"ד די גבוהה כדי שהמצערת תפתח ולהתיז פנימה אז החששות שלי נרגעו. מישהו יכול להצביע מאיפה הגיע לי הבלאגן הזה? מהבית מצערת? מניתוק הקונקטורים או מהפלאגים?
|
|
|
|
#2 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
האם הגמגומים ממשיכים אחרי שהמנוע "שרף " את כל הספרי קרבורטורים ??
עמית |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
האם המנוע מרגיש כאילו הוא עובד על שלושה צילנדרים - רעש כמו של טרקטור, מאיץ גרוע ?
האם לפחות רשמת את סדר חוטי ההצתה והיחזרת אותם לפי הסדר הנכון ? אם אתה לא בטוח בעניין והאוטו מגמגם - סע בדחיפות למוסך כדי שלא יגרם נזק. נ.ב.: אם ראש המנוע מלוכלך תבדוק שנשם המנוע לא סדוק. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
יש לי בריחת ניצוץ. אחד מכבלי ההצתה לא ישב טוב כנראה שפין הראש שלו שמתלבש על הפלאג התעקם כשלחצתי אותו למטה. ניסיתי למשוך את החוט החוצה והחוט הכי שמאלי פשוט נקרע. שמתי לב שבפנים אין מוליך מתכתי אלא מפחם ככה שחייבים חוט חדש אני לא יכול לשבצר אותו זמנית עד המוסך.
מחר אני אגרור את הרכב למרכזי כדי שיחליפו לי חוטי הצתה. מישהו יודע כמה אמור לעלות הסיפור?
|
|
|
#5 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: bmw
|
צטט:
אם כבר פירקת והרכבת אז עדיף שתרכוש חוטי הצתה ותתקין לבד. עלות חוטי הצתה מקוריים למנוע 16v קצת פחות מ-300 ש"ח. נסה אולי להשיג חוטים של בירו בטח יותר בזול. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
אגב זה מה שעשיתי היום בבוקר עוד לפני שקראתי את התגובה שלך וזה הדבר הנכון, אני שמח שיש מישהו שחושב כמוני. פתר את כל הבעיות וגם מעבר לזה.
אגב העלות של החוטים המקוריים בכמה מקומות בדקתי היא 491 שקל ללא מע"מ. עשיתי פרויקט על הרכב פתחתי שירשור חדש אתם מוזמנים להתרשם.
Fiat Punto Spice ELX 16V - 2001 - Automatic נערך לאחרונה על ידי Tzvika 16V : 18-03-08 ב 12:12. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
צטט:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Grande
|
צביקה
האם ניתן לקבל ממך את החוטים הישנים? אני מבין שאחד קרוע - כנראה שהשאר תקינים אני חושד בשלי ורציתי לנסות לפני שאני מחליף תודה |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| אחרי פוליש ווקס | assaf HGT | גלריה | 3 | 17-12-11 23:57 |
| אחרי החלפת כבל קלאץ ההילוכים לא עוברין חלק מתיחת כבל תעזור? | פורום הגראז' | 1 | 04-09-07 00:54 | |
| בעיה במנוע? פונטו99 | פורום הגראז' | 3 | 30-04-07 20:05 | |
| אחרי הטיול של היום חשבתי לעצמי... | מועדון פיאט ישראל | 9 | 29-01-07 21:36 | |
| התרשמות ראשונית אחרי נסיעה בגרנדה פונטו | מועדון פיאט ישראל | 9 | 14-09-06 00:51 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד