![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX 16V
|
צירפנו עוד ספייס למשפחה. כמה שאלות על הגיר הרציף ועוד.
צירפנו בשעה טובה עוד ספייס 2001 Elx למשפחה רק שעכשיו עם תיבה רציפה. מה לעשות זה לחברה שלי ולמרות שהיא נוהגת ממש יפה על הרכב הידני שלי היא ננעלה על אוטומט.
אני חייב לציין שהתיבה הזאת ממש נוחה לא מרגישים את השינויים ביחסי ההעברה פשוט חלק ורגוע וגם התיבה ממש חסכונית. יש לי כמה שאלות לגבי האמינות שלה. כמה אנשים לא המליצו לי ללכת על התיבה הזאת בגלל שתיבות רציפות לא אמינות. איך התיבה הזאת? יש איזה מחלה מסויימת שאני צריך לדעת? כמה בערך ק"מ התיבה נוטה להחזיק וכמה אמורה לעלות אחת חדשה חס וחלילה בעת החלפה? חוץ מזה הרכב מצריך יישור קו קל. הוא במצב ממש טוב מכנית יש צורך בהחלפת תושבות המנוע גם התושבת התחתונה (מטקה) וגם העליונה וגם החלפת גומיה של ציריה שמאלית. כמה אמור להיות הנזק? וכמה אמור להיות תיקון התריס בידית תיבת ההילוכים שזאת מחלה ממש שכיחה הבנתי... תודה.
![]() |
![]() |
#2 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
תתחדש
תתחדשו ולא צריך מיד לדאוג ל"מה יקרה אם יתקלקל ...".
מכיון שאתם מר"ג אז תוכל לברר מחירים, מה צריך לבצע בפועל וכו' במוסך מתמחה לפיאט "מוסך איטלינו" שברח' בר כוכבא 6 א.ת בני ברק (ליד קניון אילון ר"ג), טל' 03-5707146-7 ובקש את ויקטור או שמעון ותגיד שבקשתי עבורך יחס של Vip. בברכה - רפי לין ![]()
האתר לחיפוש מוסכים ושרותי רכב www.musach.co.il פורום טכני לרכב www.musach.co.il/forum פייסבוק http://www.facebook.com/profile.php?id=600554043 נערך לאחרונה על ידי רפי לין : 07-01-08 ב 16:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
טיפ: ביטול מצב ה Economy יחולל פלאים לצריכת הדלק שלך
![]() לגבי התריס של תיבת ההילוכים, איזו מחלה זו בדיוק? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
צטט:
![]() ![]() ![]() צטט:
התיבה מחזיקה לא יותר מ- 127,522 ק"מ, בדוק ! . . . . ועכשיו ברצינות - התיבה הרציפה בפונטו ספייס נחשבת לאמינה ביותר!. לא ידוע על שום בעיות מיוחדות בתיבה ו/או על אורך חיים מוגבל במיוחד. סופר קריטי להקפיד על החלפה של שמן תיבת ההילוכים כל שנתיים או 40K ק"מ ולשים אך ורק שמן גיר "מקורי" - Tutela CVT נכנסים 2 ליטר. את מסנן התיבה בעיקרון אין להחליף אבל יש כאלה שאחרי הרבה שנים החליטו להחליף אותו - עלותו כ- 400 ש"ח. אני גם שוקל להחליף אותו בטיפול הבא. במקרה של תקלה בתיבה...שלא תדעו מצרות. עלות השיפוץ של התיבה יכולה להגיע בקלות רבה ל- 5000 ש"ח ויותר ומעט מאוד מקומות בארץ באמת יודעים לעשות זאת. לגבי "התריס" אולי זה יעזור לך: http://www.fiatclub.co.il/forum/show...8%E2#post16673 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר מועדון
|
למה ישר לחשוב פסימי? תמיד שישראלי קונה רכב הוא חושב על איך הוא יתקלקל. התיבה הרציפה של הפונטו נחשבת, כמו שאמרו קודמיי, אמינה מאוד ולפי דעתי היא בין התיבות האוטומטייות הטובות בעולם הרכב. כמו גדעון לפניי אני גם הייתי ממליץ לנסוע בלי האקונומי (למרות שזה מאוד מפתה) כי זה מוריד מביצועי הרכב ולא באמת משפר את צריכת הדלק ברמות שמצדיקות את השימוש במצב הזה, אם בכלל זה תורם לצריכת הדלק.
גם לי נפל התריס בפונטו שהיתה לי. במוסך סידרו לי את זה ללא כל עלות.
![]() |
#6 |
Senior Member
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
זה בדיוק העניין, שלא
![]() המחשב מגביל את המנוע כאשר זה מופעל, ואז נוצר מצב שכדי להאיץ, אתה לוחץ יותר על דוושת הכיף שמן הסתם תגרור מצב של תערובת דלק גדולה יותר. לכן בפועל אתה רק מבזבז יותר דלק. זה עשוי לעזור, אם הנסיעה היא במהירות שיוט, למשך רוב נסיעות הרכב. שם תוכל להרגיש שיפור. אם הרכב נוסע רוב הזמן בעיר, עדיף לכבות. תגובות המצערת טובות יותר, הרכב מאיץ טוב יותר ומבזבז פחות דלק. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס xs
|
תתחדשו [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]..מזל טוב !!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
צטט:
אני אעשה בדיקת צריכה ואדווח ![]() |
|
![]() |
![]() |